Akú telku do bytu?
Akú telku do bytu?
Ahojte,
mám vybraté tieto 3 telky - Samsung LE40B750U1WXXH; Samsung LE40C670 a LG 42LH9000. Pozerať sa bude zo vzdialenosti cca 2,5 m, takže myslím, že tá 40 - 42 uhlopriečka je v pohode. Ide mi o to, že sa neviem rozhodnúť čo vybrať. Každá telka má rozdiely - B750 a C670 je CCFL podsvietenie a LH9000 je s plným lokálnym led podsvietením, takže žiadne led v rohoch. C670 má oproti ostatku výhodu v satelitnom tuneri. B750 zas prehrá všetko možné z USB kľúča alebo cez DLNA, mierne horšie s prehrávaním je na tom LH9000. Takže fakt neviem ako sa rozhodnúť. 3D ready telku nechcem. Potrebujem vybrať len z týchto 3.
Ďakujem za rady.
mám vybraté tieto 3 telky - Samsung LE40B750U1WXXH; Samsung LE40C670 a LG 42LH9000. Pozerať sa bude zo vzdialenosti cca 2,5 m, takže myslím, že tá 40 - 42 uhlopriečka je v pohode. Ide mi o to, že sa neviem rozhodnúť čo vybrať. Každá telka má rozdiely - B750 a C670 je CCFL podsvietenie a LH9000 je s plným lokálnym led podsvietením, takže žiadne led v rohoch. C670 má oproti ostatku výhodu v satelitnom tuneri. B750 zas prehrá všetko možné z USB kľúča alebo cez DLNA, mierne horšie s prehrávaním je na tom LH9000. Takže fakt neviem ako sa rozhodnúť. 3D ready telku nechcem. Potrebujem vybrať len z týchto 3.
Ďakujem za rady.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Akú telku do bytu?
Určite LG. Ma najlepši obraz. Nejaky dôvod prečo len z tych 3?
Tieto 3 sa mi najviac pozdávajú. Edge LED nechcem, lebo je tam nerovnomerné podsvietenie a spolu s CCFL trubicami nie je až tak dobré podanie čiernej. A ak by som sa mal rozhodovať medzi napr. B750 a novou radou 7020 napr. tak radšej kúpim tú B750 práve pre lepší obraz. Nepotrebujem extra tenký display a super dizajn. Ide o obraz + doplnkové funkcie a samozrejme porovnanie výkon/cena.
-
Ryan Giggs
VIP
LG ma určite lepši obraz, kedže ma aj local dimming. Problem je že je to nedostatkovy tovar a ťažko ho zohnať. Inak aj edge Led ma ďaleko lepšiu čiernu ako ccfl. A akekoľvek LED, či už full alebo edge ešte automaticky nezaručuje lepšiu kvalitu obrazu oproti ccfl. Ďaleko viac zaleži na kvalite panela a použitej elektronike.
Pokiaľ ti ide o kvalitu obrazu, tak v danej cene su obrazovo lepšie tv ako tie Samsungy a aj ako LG.
Pokiaľ ti ide o kvalitu obrazu, tak v danej cene su obrazovo lepšie tv ako tie Samsungy a aj ako LG.
No a ktoré sú to ak nechcem plazmu??
-
Ryan Giggs
VIP
Sony 40Z5500/Z5800 (5800 ma naviac sat. tuner): http://lcd-televizie.heureka.sk/sony-br ... l-40z5500/, Philips 42PFL8684: http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=6854, Full led Philips 40PFL5605: http://www.prva.sk/detail/philips-40pfl ... 41663.aspx, full led Sharp 40LE700: http://novefarby.sk/elektro/televizory/ ... e700e.html.
Sharp určite nie. Skôr potom niečo z Philipsov, ale zas papierové hodnoty slabšie ako LG. Ale zas viem, že papierové hodnoty nie sú všetko
.
-
Ryan Giggs
VIP
Papierove hodnoty nie su nič. Su to len vymyslene marketingove čisla. Subjektivne najlepši obraz ma z tych všetkych Sony. Prečo Sharp určite nie?
Nemám dôveru v Sharp a ani neviem prečo, nepáči sa mi takisto dizajnovo. K tomu Sony, ten má dosť vysokú spotrebu napr. oproti tomu LG.
-
Ryan Giggs
VIP
Sharp je jedna z najspoľahlivejšich značiek, obrazovo je to vyborny model, všetky značky použivaju (okrem ineho) aj panely od Sharpu. Ak by to nebola kvalita, asi ťažko by renomovane značky nakupovali u nich. Navyše všetky tv od Sharpu su made in Japan. Žiadne made in Hungary, Slovakia atd. ako u ostatnych.
Neviem odkiaľ maš tie udaje o spotrebe, kedže:
Sony 40Z5500: Spotreba energie počas prevádzky - 154W
LG 42LH9000: Spotreba energie počas prevádzky - 174 W
Inak, spotreba je ďalšia z veci, ktore su len papierove. Uvadza sa spotreba pri max. nastaveni jasu a podsvietenia. Takto Tv nebudeš mať nastaveny nikdy, jedine ak by si chcel oslepnuť. Skutočna spotreba u akehokoľvek LCD nastaveneho na domace podmienky sa pohybuje na urovni 60-70 % tej papierovej.
Neviem odkiaľ maš tie udaje o spotrebe, kedže:
Sony 40Z5500: Spotreba energie počas prevádzky - 154W
LG 42LH9000: Spotreba energie počas prevádzky - 174 W
Inak, spotreba je ďalšia z veci, ktore su len papierove. Uvadza sa spotreba pri max. nastaveni jasu a podsvietenia. Takto Tv nebudeš mať nastaveny nikdy, jedine ak by si chcel oslepnuť. Skutočna spotreba u akehokoľvek LCD nastaveneho na domace podmienky sa pohybuje na urovni 60-70 % tej papierovej.
Údaje pre to Sony sú presne z tej stránky čo si mi poslal
. Neviem jednoducho, ale ten Sharp, neviem proste taká vrodená nedôvera ani sám neviem prečo. Je ťažké v dnešnej dobe vybrať telku, čo bude slúžiť dlhšie.
-
Ryan Giggs
VIP
Istotu nemaš so žiadnou značkou. Dnešne vyrobky toho nevydržia ako tie spred 20-30-tich rokov. Bez ohľadu na značku.
Samozrejme to o Sharpe som nepisal to preto, aby som ťa na naň nahovoril, ale aby som vyvratil tvoje predsudky.
Ja osobne by som na zaklade skusenosti volil Sony (všetky modely som mal možnosť "otestovať"). To LG asi ťažko niekde zoženieš a tie Samsungy na Sony Z obrazovo nemaju.
Samozrejme to o Sharpe som nepisal to preto, aby som ťa na naň nahovoril, ale aby som vyvratil tvoje predsudky.
Ja osobne by som na zaklade skusenosti volil Sony (všetky modely som mal možnosť "otestovať"). To LG asi ťažko niekde zoženieš a tie Samsungy na Sony Z obrazovo nemaju.
No LG môžem zohnať, ale 47 za celkom fajn cenu, len momentálne som trochu švorc s financiami, tak neviem ešte.
pri 2.5m je aj tych 40" dost psycho
.. nieto este 47"
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
to ale záleží dosť aj od toho akého máš poskytovateľa, napr digi sa nedá pozerať ani z 8m na 40cm uhlopriečke, Magio/UPC sa dá pozerať na 94cm uhlopriečke z 5m (samourejme, že mágio mám cez hdmi kábel, upscaling na 1080i)
-
Ryan Giggs
VIP
Ako piše hrban. Zaleži na zdroji. Na HD je to minimum, na kvalitne SD tak na na hrane maxima. Len na horši signal je to veľa.KoCi napísal:pri 2.5m je aj tych 40" dost psycho.. nieto este 47"
-
Michaelo105
Light Professional
Ryan Giggs napísal:Sharp je jedna z najspoľahlivejšich značiek, obrazovo je to vyborny model, všetky značky použivaju (okrem ineho) aj panely od Sharpu. Ak by to nebola kvalita, asi ťažko by renomovane značky nakupovali u nich. Navyše všetky tv od Sharpu su made in Japan. Žiadne made in Hungary, Slovakia atd. ako u ostatnych.
Mňa osobne sklamas Sharp, keď som zistil, že LE600 má ovládač vyrobený na Taiwane. Inak naozaj prakticky bezproblémová značka.
PS autorovi: Osobne by som sa na tvojom mieste poponáhľal, pretože skoro všetky modely sú minuloročné a prichádzajú všade už modely roky 2010. - takže všade je to už iba dopredaj.
Pri ledkách by som určite bral aj na udávanú životnosť panelu.
90% veci, co pouzivas, je vyrobenych na taiwane, alebo v cine. Tak sa pytam, aky je problem s tym, ze to ma dialkove ovladanie z taiwanu? Prakticky ti moze byt jedno, kde je vyrobeny, stale ho designoval a navrhoval sharp, akurat si vybral fabriku, kde ho vyroba vysla vyhodnejsie.
-
Ryan Giggs
VIP
Ide o to, že všetky tv od Sharpu su made in Japan. Inde tovareň na vyrobu LCD nemaju.KoCi napísal:90% veci, co pouzivas, je vyrobenych na taiwane, alebo v cine.
V tom by som problem nevidel, ani nechapem tvoje sklamanie. Niekde šetriť musia. Hlavne že samotny tv je z Japonska.Michaelo105 napísal: Mňa osobne sklamas Sharp, keď som zistil, že LE600 má ovládač vyrobený na Taiwane.
Neviem prečo. Je to len nezmyselne čislo.Michaelo105 napísal: Pri ledkách by som určite bral aj na udávanú životnosť panelu.
No aby som upresnil signál. Takže mám doma satelit + dvb-t + možno bude upc direct cez satelit, takže o kvázi kvalitný zdroj signálu nie je núdza, aj keď vždy by to mohlo byť lepšie. Čiže tá 40 - 42 by bola v pohode čo sa tohoto týka.