Atheros a linux

Všetko ohľadom Linuxu...
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Atheros a linux

Príspevok od používateľa Jancuk »

Zdravím
Vlastním netbook asus eeepc 1005ha , je tam wifina atheros Ar9285 ,problém je v tom ze nemozem tuto wifi (tento chip) nacitat vo wifiway alebo backtrack 4 proste tieto distra mi nenájdu zariadenie , googlil som a nasiel som vela manuálov typu how to ale ani jeden mi nesiel , neviete ako by som ich este mohol nainštalovať ?
Mmartin
Guru
Guru

Re: Atheros a linux

Príspevok od používateľa Mmartin »

myslim, ze mam wifi podobneho typu, som na ubuntu, kde mi ju nacita, avsak, ked ju pouzivam, tak mi proste system zamrzne. myslim, ze windowsacke ovladace cez wine mi urcite nepomozu, takze mi ostava len visiet na kabli :)
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

V ubuntu 9.10 mi wifi bez problémov , takže a aj ty som to vyriešil dal som do ubuntu tie app čo mi trebalo z tých vysie uvedených distier a funguje to
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

k atheros existuju vynikajuce ovladace na tejto stranke. http://madwifi-project.org/
len neviem ako budu fungovat na ubuntu 10.04 a inych kde sa nenachadza HAL.
n97.sk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa n97.sk »

Mam book asus f5n, wifinu atheros a pouzivam ubuntu 10.04. predtym som mal 9.10, ale skusal som aj backtrack4, vzdy slapala v pohode. skus niektoru z novsich distro ak nepojde, chyba mozno bude vo wifine. Atheros, ako som cital, patria medzi velmi dobre a podporovane karty.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

n97.sk napísal:Mam book asus f5n, wifinu atheros a pouzivam ubuntu 10.04. predtym som mal 9.10, ale skusal som aj backtrack4, vzdy slapala v pohode. skus niektoru z novsich distro ak nepojde, chyba mozno bude vo wifine. Atheros, ako som cital, patria medzi velmi dobre a podporovane karty.
Ved aj ja mam ubuntu Lucid Lynx.. a ide mi v pohode WIFI , ale v backtracku ani wifiway-i mi to neslo
Napísať odpoveď