Google Earth 3D model
Google Earth 3D model
Len taká otázočka spravil som si 3D model v programe fotomodeler a ešte robím aj na ďalšom a rád by som tento model dal kvázi aj k dispozícií svetu cez google earth len neviem presne ako ho tam pripojiť viete mi to niekto povedať presne aký má byť ten formát a ako ho tam dostať na to správne miesto?
Re: Google Earth 3D model
modely pre google earth sa robia v sketchupe, musia spĺňať určité pravidlá, aby to bolo uverejnené. všetko potrebné nájdeš na http://sketchup.google.com/3dwh/buildingmaker.html
osobne tam už jeden model mám, tak prípadne sa pýtaj dalej
osobne tam už jeden model mám, tak prípadne sa pýtaj dalej
No to je dobre že sa to dá robiť aj tam ale ja už mám ten model hotový v niečom inom a tam je aj možnosť uložiť ako format tie čo používa google earth dokonca sú tam dva tipy formátu pre google earth a ja len potrebujem vedieť keď ho už takto vyexportujem tak že ako ho tam pripojím na tie súradnice alebo ako ho tam dostať do toho modelu.
Dajme tomu teda že mám model vo formáte čo používa google earth a čo teraz ?
Dajme tomu teda že mám model vo formáte čo používa google earth a čo teraz ?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...skočím vám do reči...môžem si vymodelovať hocijakú budovu alebo musím modelovať tie ktoré mi Google Earth navrhne? Lebo som si zaostril mapu na svoj dom a vypísalo mi že pre túto oblasť niesú žiadne budovy na modelovanie...
skener: modely do GE sú vo formáte kmz. používa sa sketchup preto, lebo obsahuje nástroje na presné umiestnenie modelu na Zem. že im pošleš samotný model, asi nebude ono. mali by s tým kopu roboty. preto sketchup. exportni to do kmz, otvor v sketchupe, umiestni to ako treba a odošli. všetko potrebné nájdeš na tej stránke, čo som sem dal
Grim-Reaperka: GE ti nemusí nič navrhovať, sprav si budovu, akú chceš
musí však existovať v skutočnosti
Grim-Reaperka: GE ti nemusí nič navrhovať, sprav si budovu, akú chceš