Vlastenecky zákon

Diskusie na politické témy...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Vlastenecky zákon

Príspevok od používateľa IvanSk »

Hughito netrpím samochválou, čo robím to vie moje blízke okolie a ľudia ktorí chodia na mnou a mojimi priateľmi pripravené akcie.

Inak vy vôbec nerozumiete tomu čo Vám hovorím a veci si neustále blbo interpretujete, dôkazom je aj to čo mi niekto napísal do karmy.
bojim bojim, prestanes sa s nami bavit, co len budeme robit :(
JA nikde netvrdím, že ste menejcenní a že ja som vševed. Napísal som, že sa s Vami prestanem baviť kôli tomu že nechcete rozumieť faktom ani tomu čo vidíte lebo je to z opačnej strany vášho spektra. Určite sa kôli tomu nezrúti svet ani Vám ani mne, akurát mne sa uľaví. Pretože diskutovať so stenou nemá význam. Skrátka sa nemám o čom baviť s ľuďmi ktorí nedokážu pochopiť ani to čo rozprávam a neustále to prekrúcajú.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

Moze mi uz niekto napiset sem dovod preco mam byt hrdi na narod?...alebo som tez fetak co
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

citizen napísal:Moze mi uz niekto napiset sem dovod preco mam byt hrdi na narod?...alebo som tez fetak co
Uz som to tu v tejto teme pisal. Jednoducha odpoved, aby sme sa mali lepsie, bodka.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

lol takze ja teraz zacnem byt hrdi na cudzich ludi a mojej mame sa zacne darit v robote ze? :D pockam si este na Ivana
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

citizen napísal:lol takze ja teraz zacnem byt hrdi na cudzich ludi a mojej mame sa zacne darit v robote ze? :D pockam si este na Ivana
gasparovica?
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

nie tu z fora jedneho Ivana
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

IvanSk napísal:Hudák nerobí aboslútne nič pre slovenský národ. Do štátnej pokladnice zrejme prispieva z platu, na ktorý sa mu opäť skladajú len občania. Do štátnej pokladnice prispieva kadekto, aj nadnárodné koncerny.
Plati ho jeho zamestnavatel a ma na to plne pravo. Ak ho ludia su ochotni kupovat, bude dostavat plat - nie je to jeho chyba.
Prispievanie do štátnej pokladnice, nie je práca pre národ, je to povinnosť ktorá vyplýva zo zákona.
Keby to povinnosť nebola, koľkí by dane platili?
Stat ma povinnost zabezpecit zdravotnictvo, skolstvo - ludia maju povinnost platit dane. To je vsetko, narodnu hrdost ani nic ine tam netreba. Sucasny stat uz viac menej nestoji na narode, ale je to len akasi politicka ci ekonomicka platforma pre obcanov.
Druhá vec je, že Slovensko nemá povinnosť vrážať peniaze do každého kto sa nijak nesnaží o zlepšenie situácie vo svojom okolí a kto sa necíti byť Slovákom. Slovensko predsa nie je charita. Národovci ktorí sú odhodlaní brániť svoj štát a robiť pre národ by mali byť štátne podporovaní ale neznabohovia a tí ktorým tento štát prekáža by mali štúdium, prídavky a všetky ostatné veci platiť.
Slovensko je povinne vrazat do kazdeho jedneho svojho obcana peniaze pokial caka, ze kazdy jeden obcan bude platit dane.
Ľudia ktorí nemajú vzťah k tejto krajine nebudú smerom k jej občanom a prosperite nikdy na rovnakej kvalitatívnej úrovni ako ľudia ktorí k nej vzťah majú. Samozrejme nemusí ísť o odbornostnú stránku ale ide o zápal a chcenie. Som presvedčený že jeden zapálený národovec dokáže za sebou zanechať viac práce pre národ a štát ako desať protekčne vyštudovaných odrodilcov. Národovec za svoju prácu nepýta ani odmenu a to je druhá vec. Takýto skutočne zapálený človek dokáže pracovať aj bez nároku na odmeny, honoráre a horibilné sumy. Ba naopak, ešte je schopný prispievať z vlastného.
V sucasnej ekonomike, ked vacsina ludi pracuje v sukromnom sektore je to dost naivna predstava. Aj tak si vsak myslim ze scasti nespravna - niekto potrebuje na nakopnutie vedomie ze pomaha pre narod, niekoho praca proste bavi a niekto chce vyssi plat > vysledok je rovnaky.

//autoeditácia príspevku (26 Apr 2010, 17:07)
Fico vyšiel s vlastným vlasteneckým zákonom

BRATISLAVA. Premiér Robert Fico (Smer) presadil vo vláde vlastný návrh na podporu vlastenectva. Hranie slovenskej hymny by malo byť povinné vo všetkých školách na začiatku a na konci roka. Školy by mali taktiež vybaviť triedy textom hymny, preambuly a štátnou zástavou. Zmeny chce premiér presadiť v zrýchlenom konaní novelou zákona o štátnych symboloch. Vlastný zákon na podporu vlastenectva v parlamente presadila aj SNS, vetoval ho však prezident Ivan Gašparovič.

Fico pôvodne navrhoval hranie slovenskej hymny len v štátnych školách a umiestnenie štátnych symbolov na vhodnom mieste. Na rokovaní vlády však podľa ministra školstva Jána Mikolaja (SNS) kabinet rozšíril platnosť pripravenej normy aj na cirkevné a súkromné školy, text preambuly a hymny by mal byť umiestnený v každej triede. "Zákon je oproti súčasnému vylepšený," tvrdil po zasadnutí vlády minister.

Zdroj: http://www.sme.sk/c/5346645/fico-vysiel ... z0mDt19vgK
Prijatelnejsia verzia.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

citizen napísal:lol takze ja teraz zacnem byt hrdi na cudzich ludi a mojej mame sa zacne darit v robote ze? :D pockam si este na Ivana
Nie, staci si len ujasnit pojmy nehrat sa na debila, nebit lenivy a precitati si to tu este raz.

http://www.hojko.com/post1379702.html#p1379702
http://www.hojko.com/post1379969.html#p1379969
http://www.hojko.com/post1389102.html#p1389102
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

takze mam rozdavat peniaze aby sa mali ony dobre a tym padom bude blaho naroda na svete, ci?nevidim najmensi dovod pomahat niekomu cuzdiemu
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Plati ho jeho zamestnavatel a ma na to plne pravo. Ak ho ludia su ochotni kupovat, bude dostavat plat - nie je to jeho chyba.
Reč nebola o tom či Hudák dostáva peniaze zaslúžene alebo nie, reč bola o tom či Hudák svojimi daňami robí niečo pre Slovákov a Slovensko odpoveď je - nič. Platí do štátnej pokladne lebo musí a štát mu to vracia v podobe ochrany, zdravotníctva a kopca ďalších a ďalších vecí.
Hudák daňami platí za služby imaginárneho štátu, ktorý bol vytvorený národom Slovákov, nerobí však nič pre národ.
Stat ma povinnost zabezpecit zdravotnictvo, skolstvo - ludia maju povinnost platit dane. To je vsetko, narodnu hrdost ani nic ine tam netreba. Sucasny stat uz viac menej nestoji na narode, ale je to len akasi politicka ci ekonomicka platforma pre obcanov.
Štát nemôže nestáť na národe, keďže štát je imaginárnym výtvorom tohto národa, ak sa štát pretransformuje do inej podoby je to už len bohapusté obchodníčenie s ľuďmi, ktoré neplní svoju funkciu, presne ako to vidno u nás. Štát nesmie byť obchodom, kde ľudia chodia s daňami a on im ponúka niečo na oplátku. V štáte sú najdôležitejšie vzťahy medzi občanmi ak tie sú naštiepené štát nemá budúcnosť. Nakoniec všetky naše európske štáty a ich hranice boli stanovované prevažne na etnickom = národnom princípe. Kto chce židovský obchodnícky štát má možnosť ísť do USA, pretože ešte aj taký Izrael je tvrdo rasovo a nábožensky zameraný na jednu skupinu. A preto sa im tak aj darí!! Ich rasistická forma nacionalizmu/sionizmus/
je celá príčina ich úspechu. Gojimov oje*** ale svojim pomáhať. Kto pomôže svojemu pomôže sebe a tak si to oplácajú.

Slovensko je povinne vrazat do kazdeho jedneho svojho obcana peniaze pokial caka, ze kazdy jeden obcan bude platit dane.
To je tvoje obchodnícke chápanie štátu. Avšak ani to nefunguje. Pretože zoberme si že človek zarábajúci 30 000 minie mesačne na daniach skoro 6000 z tejto sumy sa musí mesačne platiť polícia, školstvo, zdravotníctvo atď atď. + Samozrejme ešte sú tam nejaké odvody no i tak, nemyslím si, že dane postačujú na vykrytie všetkých sfér verejného života. Ak by štát bol správny kapitalista nikdy by si nedovolil predávať služby pod cenu a prerábať.

Takže by si sa mal zamyslieť na inej koncepcii štátu než ako žida s klobúčikom ktorý Vám poskytuje SBS -ku keď mu platíte výpalné.
V sucasnej ekonomike, ked vacsina ludi pracuje v sukromnom sektore je to dost naivna predstava. Aj tak si vsak myslim ze scasti nespravna - niekto potrebuje na nakopnutie vedomie ze pomaha pre narod, niekoho praca proste bavi a niekto chce vyssi plat > vysledok je rovnaky.
Či máš pravdu sa dá vypozorovať z minulosti. Porovnaj si Slovensko v rokoch 1918 do 1938 so Slovenskom od roku 1939 do 1944. Ten kto pracuje pre národ nemá pevnú pracovnú dobu. Aj vo svojom čase voľna sa snaží pomáhať, či organizovať vzdelávacie spomienkové či iné akcie. Národovectvo je tmel ktorý štát potrebuje, aby sa z neho nestal žid s klobúkom.
Iba zdravý národovec, hrdý človek schopný empatie, altruizmu môže viesť tento štát bez toho aby sa v ňom prejavovala korupcia a rôzne iné škandály. Odnárodnený individualista vždy bude dbať len na svoje záujmy, lebo záujmy väčšieho celku sú pre ňho nepodstatné a vždy sa prebíjal aj cez mŕtvoly. Preto nikdy nebude na rovnakej kvalitatívnej úrovni ako človek zameraný na svoj národ, ktorý netrpí sebachválou a sebavyzdvihovaním.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

http://www.sme.sk/c/5347879/poslanci-sc ... zakon.html Nakoniec to prešlo v pre mňa akceptovateľnej podobe (až na STV a rozhlas).
Len je smutné, že ten prvý SNSácky bullshit, ktorý odkýval najprv aj SMER museli zatlačiť občania protestmi. Na druhej strane vidno, že demokracia stále funguje, a protestujúca študentská masa dokáže vystrašiť aj premiéra s prikyvujúcim prezidentom :D Kiež by to fungovalo vždy, najmä pri voľbách a škandáloch, potom by sa nebáli len prijímať očividné kraviny, ale aj kradnúť :wink:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Nikdy si nepripustiť prehru :lol: To je opäť vaša logika. Ten zákon premiéra sa líši len v maličkostiach a už nikomu neprekáža nanucovanie vlastenectva a státie pri hymne na konci šk. roka, dokonca Vám už ani nevadia financie, tým ste sa dúfam nielen v mojich očiach už načisto zdiskvalifikovali. Ste stádo a celé sa to ukázalo z vašej strany ako fraška.

Nikto Vám predsa nesmie vlastenectvo nanucovať !! Teraz Vám to už neprekáža? :lol:
Uff.....
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Netrep :).
Mateq napísal: 1. Nevravím, že je choré mať v škole zástavy, vravím, že je choré mať takmer nulový priestor výučby a vysvetľovaniu faktov o vzniku a slovenskej histórii, a skrz to tam silou mocou natlačiť štátne symboly a mleť mleť každý týždeň.
Mateq napísal:Na Slovensku to tak proste nie je, a nútenie zákonom akurát povedie k ďalšej devalvácii "hymny" ako nejakého štátneho symbolu. 6,7,8,9 ročné decká s nulovou uvedomelosťou z toho budú mať po každom týždni maximálne veľkú prču. Starší asi tiež.
(....)
Skôr by som prežil hymnu napríklad pri stretnutiach v lige, atď.
Toľko výcuc z mojich pripomienok v tejto téme, k prvému zákonu. Ako vydíš, vyboldované časti sú v novom zákone ošetrené, začiatok a koniec roka je rozpätie kedy to nebude liezť na nervy.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mateq: ten rozhlas aj TV ma tiez prekvapili, ale nastastie ich nesledujem, takze mi to je jedno :)
K tej demokracii - to nie je prejav demokracie, ale Ficovho strachu o hlasy, on totiz za zakonom stal dost dlho, ale az pri masovom nesuhlase to uhral tak, ze to akoze vratil prezident.
IvanSk: je rozdiel 2x do roka a 40x do roka ;) Navyse teraz uz maju statne symboly v triedach aj presne definovane rozmery a cital som aj cosi o tom, ze je nejaka sablona na umiestnenie vlajky. Ten prvy zakon bol nedorobeny, nic taketo sa tam nespominalo, riaditelia nevedeli ake vlajky kupit a ani kam ich umiestnit, teraz je to prepracovane a aspon v tom nie je bordel, aj ked to su stale zbytocne vydavky, tak je tu aspon dojem toho, ze sa nebude rozhadzovat podla toho ako si kto zaumieni. Problem mali tiez skoly bez rozhlasu, to je teraz tiez nerelevantne.
Prave v takejto podobe moze zakon detom v skolach hymnu priblizit ale zaroven im ju nezhnusi castym opakovanim a ked uz taky zakon chcu, tak je lepsi v tejto podobe ako v tej od SNS.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Mateq napísal:Netrep :).

Toľko výcuc z mojich pripomienok v tejto téme, k prvému zákonu. Ako vydíš, vyboldované časti sú v novom zákone ošetrené, začiatok a koniec roka je rozpätie kedy to nebude liezť na nervy.

Neišlo len o teba.

Išlo o to, že z tých veľkých demonštrantov ostala 50 tka :D
Aktivisti: Je to fraška

Snaha prijať novelu zákona o štátnych symboloch z dielne predsedu vlády SR Roberta Fica, ako aj vlastenecký zákon od SNS je podľa aktivistov protestujúcich pred Národnou radou SR iba predvolebná fraška zakrývajúca skutočné problémy, ktoré trápia túto spoločnosť. Za viac ako päťdesiatku protestujúcich to vyhlásil vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5347879/poslanci-sc ... z0mK1symBR
A to isté sa udeje aj tu na fóre. Naraz sa prehodia kabáty !! Zrazu už nikomu nič nebude vadiť hoci zákon z dielne SNS nebol o nič horší. Kedykoľvek sa v ňom dali veci zmeniť. Všetko to bola len fraška a nehanebná fraška. Všetky argumenty ktoré odporcovia používali teraz poprú.

Zaujímavé, že predtým to bolo nanucovanie vlastenectva a teraz je to poľa Chmelára už len akási fraška, akosi sa mu zjemňuje slovník, keď ide o premiéra.

Bohužiaľ fraškou nebol vlastenecký zákon ale protesty proti nemu.

//autoeditácia príspevku (28 Apr 2010, 0:01)
IvanSk: je rozdiel 2x do roka a 40x do roka ;) Navyse teraz uz maju statne symboly v triedach aj presne definovane rozmery a cital som aj cosi o tom, ze je nejaka sablona na umiestnenie vlajky. Ten prvy zakon bol nedorobeny, nic taketo sa tam nespominalo, riaditelia nevedeli ake vlajky kupit a ani kam ich umiestnit, teraz je to prepracovane a aspon v tom nie je bordel, aj ked to su stale zbytocne vydavky, tak je tu aspon dojem toho, ze sa nebude rozhadzovat podla toho ako si kto zaumieni. Problem mali tiez skoly bez rozhlasu, to je teraz tiez nerelevantne.
Prave v takejto podobe moze zakon detom v skolach hymnu priblizit ale zaroven im ju nezhnusi castym opakovanim a ked uz taky zakon chcu, tak je lepsi v tejto podobe ako v tej od SNS.
Nechajme to tak po prvé Vás nechcem uraziť a po druhé verím, že raz sa prebudíte, už Vám veľa nechýba.
Ako prvé zahoďte SME a ostatné odpady a konečne začnite rozmýšľať sami za seba. Zbavte sa toho čo vaše myšlienky zväzuje.

Som rád, že si to napísal tak triezvo.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Priznám sa, že neviem, čo presne prešlo. Ale jeden z dôvodov je jasný - voľby. Či mi to vadí alebo nie? Neviem, je mi to jedno. A napr. veď hymna sa bežne hrávala na začiatku šk. roka, v triedach bol znak, pred školou vlajka. Viem, že má teraz toho viac, ale neviem presne čo. Ale prečo je na toto potrebný zákon??? :) (rečnícka otázka)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aby malo SNS (a teraz uz aj SMER) aspon nejaku agendu okrem kradnutia
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

IvanSk napísal: Nikto Vám predsa nesmie vlastenectvo nanucovať !! Teraz Vám to už neprekáža? :lol:
Uff.....
Prekáža ;) a prečo mi to prekáža som tu myslím už napísal. Viem, že tie preambuly, zástavy a fotky prezidenta nie sú až taká velká pálka ale investovat by sa dali rozumnejšie. (nepokúšajte sa niekto so mnou o tom hádat, nič nové s toho nevyplynie :D )
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ivan ja nechápem, či nevidíš tie rozdiely medzi tými zákonmi.

Už len ten blbý názov je iný. Ale akože, pre mňa je aj tento zákon zbytočný, ale je nepochybne "lepší", ako ten predtým.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Ivan hlavne že iba jeden užívateľ sa stihol vyjadriť a hneď si nás hodil do jedného vreca podľa jeho príspevku ...Prečítal som si celý pozmeňujúci návrh a je pre mňa prijateľnejší ako návrh od SNS aj keď stále ho považujem za zbytočný.Vlastenectvo sa tým u ľudí nijak nepodvihne , veď to sami uviedli v Dôvodovej správe že to nemá žiadny vplyv na žiadnu oblasť.Aj keď neviem ako chcú zabezpečiť že to nebude mať žiaden vplyv na verejné financie.Jedine ak to zaplatí to združenie ktoré založila Belousovová.
Napísať odpoveď