klby

O športe...
JumperAL
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

klby

Príspevok od používateľa JumperAL »

aktivne sportujem karate a uz je to citit na mojic klboch.

Mam 3 problemy:
1. Laket pravej ruky-ak prudsie udriem dost ma to boli.
2. Bedrovy klb na nohe, preskakuje mi a pri kopani to boli.
3. klb hore na nohe, neviem ho opisat ale tiez ako keby preskakoval, napr. pri kruzeni nohou a ten am boli aj pri chodzi.

Vedel by niekto neico odporucit co by mi pomohlo, nejake cviky, lieky? budem velmi vdacny... za naozaj uzitocne rady co mi pomozu som ochotny posalt aj nejaky drobny prispevok penazny ;-) ... len nespominajte operaciu.. dakujem
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: klby

Príspevok od používateľa deblasco »

JumperAL napísal:aktivne sportujem karate a uz je to citit na mojic klboch.

Mam 3 problemy:
1. Laket pravej ruky-ak prudsie udriem dost ma to boli.
2. Bedrovy klb na nohe, preskakuje mi a pri kopani to boli.
3. klb hore na nohe, neviem ho opisat ale tiez ako keby preskakoval, napr. pri kruzeni nohou a ten am boli aj pri chodzi.

Vedel by niekto neico odporucit co by mi pomohlo, nejake cviky, lieky? budem velmi vdacny... za naozaj uzitocne rady co mi pomozu som ochotny posalt aj nejaky drobny prispevok penazny ;-) ... len nespominajte operaciu.. dakujem
povedz to trenerovi... casto krat staci nachvilu polavit v treningu a spravi sa to... ak to nepomoze zajdi lekarovi... poradi ti.. zdravie mas len jedno ;)
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

u lekara som bol a ten mi toho moc nepovedal, poslal ma na rontgen, napisal nake tabletky a elektroliecbu, ale vsetko zbytocne
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

JumperAL napísal:u lekara som bol a ten mi toho moc nepovedal, poslal ma na rontgen, napisal nake tabletky a elektroliecbu, ale vsetko zbytocne
zmen lekara, najdi si takeho ktory ma skusenosti so sportovcami, ja som mal v NR vyslovene sportoveho lekara co ma daval do kopy... svojho casu...
Vankisss
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Vankisss »

počuj najprv skč za learom ak ten ti nepomože tak si kup niake treningove tabletky na klby kamarat to mam a pomoho mu ale ti to najskor musi odporučit lekar.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Skús to najprv povedať trénerovi...ak je skúsenejší,poradí ti čo a ako..najlepšie je aj tak zájsť k športovému lekárovi(alebo aspoň k ortopédovi)..a ak ti nepomôže ani ten,tak dlhšiu pauzu...skutočne,ak ti nič nepomôže,tak len dlhšiu pauzu/mesiac,pol roka...atď..to musíš s lekárom tiež..) takže len lekár... :) :wink:
Brian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Brian »

Skus toto:

Kód: Vybrať všetko

http://www.fitnessmuscle.eu/zobraz_podrobnosti.php?id=374&s=X&ps=X
http://www.fitnessmuscle.eu/zobraz_podrobnosti.php?id=133&s=X&ps=X
Ja som to ešte neužíval, ale budem musieť spraviť si jednu "kúru" pretože keď drepujem tak to dosť cítim na kolenách a zápestia už tiež nie sú to čo bývali... Ale podľa článkov po absolvovaní 2-3 kúr za rok ( jedna trvá zhruba mesiac ) sa kľby kompletne obnovia a zregenerujú.... a o nejaké 2-3 roky znova... podľa intenzity zaťaženia kľbov a treningu. :wink: 8)

BTW: Za bežným lekárom pôjdeš zbytočne... ten ti na po povie akurat že mas prestať trenovať... čo je samozrejme pi*ovina.... :lol: Keď tak sportový lekár čo s tým má skúsenosti... ale takých je málo.
JARKUS
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa JARKUS »

Zdravicko...no ak mam napisat svoje problemy, tak prava ruka: prsty,zapastie,laket praskaju,rameno preskakuje, lava vcelku ok,ale zacina tusim tiez rameno preskakovat...krk popraska,sanka praska ( to mam pravdepodobne po mame), nohy: clenoky,kolena praskaju a bedrove klby dost praskaju a to je teraz problem, bol som na rengene a nic...bol som na magnetickej rezonancii a nic...klb je v poriadku,nevedia cim to je...zacal som plavat a teraz ma boli obidva bedrove klby,neviem ci su presilene alebo nieco vaznejsie...plavanie by malo pomahat,ale mna to skor boli ako keby som sa citil lepsie...same problemy... take ako arthrostop alebo jak sa to pise a condrosulf a taketo blbosti ani jedno mi nepomohlo ani elektroliecba...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

skusal si sportoveho lekara resp rehabilitacie?

//autoeditácia príspevku (26 Apr 2010, 17:41)
aby som to upresnil problem mozu kludne sposobovat poskracovane svaly resp ochabnute svalstvo okolo klbov a podobne, co by sa mohlo spravit kadejakymi rehabilitacnymi cviceniami...
JARKUS
Light Expert
Light Expert

No ak mam popravde povedat, mne mama povedala resp. co si aj ja pamatam,ze ja som bol maly a ze som sa rychlo vytiahol...som vyssi od rodcicov aj sestry o cca 30cm +-. Tak mozno,ze mi nestihali dorastat svaly alebo vazivo, neviem... Len pri to bedrovom klbe mam teraz taky pocit,ze potrebuje puknut a nejde to. Mozno je len presileny a dlhsie sa zotavuje, neviem.
jozko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozko »

Kup si colafit mali by to mať v lekarni. Je to čisty kolagen. Mne to s klbami dost pomohlo ale mal by si to brat aspon 2 mesiace.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

na trhu existuje kopec pripravkov na regeneraciu klbov, chrupaviek atd. ale pomahaju iba ciastocne. Ked si raz klb prilis namahate, tak skor ci neskor zacne robit problemy. Ja som si takto pred rokmi natiahol nejaku slachu ci väzivo v rameni a dva roky som nemohol posilovat, pretoze akonahle som pridal vecsie vahy tak sa mi ta bolest hned vratila.
JARKUS
Light Expert
Light Expert

Pouzival som condrosulf ci jak sa to vola aj artrostop aj colafit mam a ani jedno z toho mi co i len trosku nepomohlo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

JARKUS

ked sa raz klbove lôzko vyderie, tak nepomaha nic, trva strasne dlho dokym to telo da aspon trochu doporiadku..A pripravky s chondroitinom treba brat aspon 3-4 mesaice v kuse, mene to nema vyznam.
Napísať odpoveď