skladovanie pneumatik

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

skladovanie pneumatik

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

V zime minuleho roku som kupil jazdene auto + typek mi k nemu slubil po zimnej sezone aj letne pneumatiky. V sucasnosti je taky stav, ze vonku je tak ako je a ja sa vyvazam stale na zimnych pneumatikach a cakam na letne. Speje to zrejme k situacii, ze slubene pneu zrejme neuvidim a zatial si znicim aj zimne, kedze vonku je uz pomaly cely den nad 20 stupnov. Ak si teraz kupim letne pneumatiky a ten dotycny mi kupi takisto, je mozne tieto gumy dlhodobo skladovat (dlhodobo rozumej po dobu, kym neznicim mnou kupene). alebo je potom lepsie tuto sezonu jazdit na mojich, dalsiu na jeho a takto to striedat? Ako dlho je mozno skladovat pneumatiku bez toho, aby som ju pouzil? Berte tento priklad bez ohladu na to, ze by som tie dalsie mohol predat...vdaka za nazory z praxe. Myslim, ze rozmery pneumatik a pod. nemusim konkretizovat.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: skladovanie pneumatik

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tych 5 - 6 rokov kym samovolna oxidacia gumy nenapacha zlo ... da sa na nich jazdit aj potom, ale uz to nebude s kludom anglicana - malinko sa zhorsia ich vlastnosti, ale hlavne su pneumatiky nachylnejsie na nevyvahy, na defektny, na chyby ako napriklad praskanie kordu a podobne :-) ... zavolaj typkovi co bude s tymi pneu a uvidis sam ... :-)

tuto ked preskrolujes dole tak tam mas vsetko o skladovani -> http://www.primapneu.sk/index.cfm?s=sluzby
uNreal_saTch^
Professional
Professional

volam mu neustale, ale vies, je to zazobanec, co sa prevaza na ruzovom cadillacu s objemom kolo 8 litrov, v stajni drzi Q7 ci X6 v plnke a kupu mojich pneu odklada stale...vravi ze uz to kupi, uz to kupi a ze nemam byt nedockavy a pod. Neda sa na to spolahnut a preto to teda chcem riesit radsej po svojom, kym nezoderem totalne zimne gumy.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak si kup letne, on nech ti kupi zimne a tieto doder :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

... a prinajhorsom ich predas :) btw, zimaky by sa mi zisli, dufam, ze mas rovnaky rozmer :P
uNreal_saTch^
Professional
Professional

RATZINGER666 napísal:... a prinajhorsom ich predas :) btw, zimaky by sa mi zisli, dufam, ze mas rovnaky rozmer :P
na zimakoch praveze teraz ficim a ide o to, ze budem mat dvoje letne :] (215/55x16)
mate nejake skusenosti s e-shopami na pneu? nejake tipy? preco je taky velky cenovy skok medzi 205 a 215tkami? to je sakra drahy centimeter pneumatiky :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mas typicke rozmery na ktore stava svoje auta vacsina vyrobcov a potom rozmery menej typicke ... menej typicky rozmer je drahsi ... nepytaj sa ma preco, pretoze ho podla mna robia na tych samych masinach ako ostatne, dezen je ten isty len trosku natiahnuty .... asi sa do ich ceny premietaju rozne pripravky potrebne pre vyrobu a prestavovanie masin :-D :-D :-D
uNreal_saTch^
Professional
Professional

mhm...takze vravis teda ze 205 stacia :]]] osobne fakt do toho nevidim, ale pacia sa mi napriklad tieto
http://www.pneumatiky-pneupex.sk/eshop/ ... 0-91v.html
viete mi nieco doporucit priblizne v tejto cenovej kategorii, kedze uz som volal do 2 predajni a nikde firestone uz nemaju a ked to objednam, bude to trvat 2 tyzdne kym to donesu?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ten rozdiel pri tych atypickejsich kvoli mensej konkurencii...

poradime radi, napis cenovy strop a este aj auto a motorizaciu, aby sme rozhodli, ci bude 205 stacit...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja myslim ze ked vyrobca spocital ze 205 je v poriadku, tak na tom nic nezmeime ... aspon mne sa to pocitat nechce :-P :-P

unreal .. neviem neviem nepoznam nikoho kto ma skusenost s Firestonmi, tak ti nepoviem ake su ... skus ich najst v ADAC testoch co na ne vravia ...

... asi by som ale isiel do overenych klasik ktore sa preberali v prislusnej teme o auto bačkorách ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja mam firestony :P ale kupil som ich, lebo ma najvyssia rada vysla na 1100 na gumu :D co ti o nich poviem, drzia na pi*u, ako vsetky pneumatiky, ked je krizovka :) ... a nepiskaju v zatackach :cry:

nord: som myslel, ze ide o dva zapisane alternativne rozmery...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ty mas firestony ? ani neviem :-D :-D ... tak sa oparvujem ... poznam niekoho kto ma firestony ... a sam povedal ake su :-P ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sak som minule na ne pi*oval, ze ich mam vecne plne kamienkov :P tzn, ze su nakkt :P

// ale nee, vazne, beznemu uzivatelovi stacia tak, ako vsetky ostatne, ci za 1000sk alebo za 4000sk...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Volvo S60 2.4 D5, neblaznim velmi na nom.
Tieto typy pneu sa mi pacia, kvoli tomu lesklemu povrchu, vyzera to tak nejak tvrdsie, nez ostatne pneu, cize mozno su tichsie. Mozno to je len pocit. Objednal som ich uz, ale vo verzi 91W, nakolko 91V nemali (tak ci tak myslim ze v tom rychlostnom indexe nejaky extra rozdiel nie je) Dam vediet, ked mi prasknu a budeme tu potom spolu p*covat :D
Julec
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Julec »

Trošku mimo témy, ale na skladovanie sú super tieto stojany na pneu http://www.12volt.sk/exterier/pre-kolesa.html, gumy nezavadzajú a nie sú len tak pohodené....
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

julec, dufam, ze s domenou 12volt.sk nemas osobne nic spolocne, pretoze mas na fore dva linky a v dvoch linkoch je odkaz na tuto spolocnost :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Julec napísal:Trošku mimo témy, ale na skladovanie sú super tieto stojany na pneu http://www.12volt.sk/exterier/pre-kolesa.html, gumy nezavadzajú a nie sú len tak pohodené....
tie stojany mas teraz vo Forstingeri v akcii, cital som ale clanok ze samotne pneumatiky sa tak nemaju skladovat, ked tak iba na diskoch.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pneumatiky je idealne skladovat na diskoch, nafukane a nalezato :)
Napísať odpoveď