GPS a držiak na bicykel
GPS a držiak na bicykel
prosím vás existuje na gps nejký držiak keby som ho chcel používať mimo auta nna bicykli? kde sa dá taký držiak zohnať prípadne niekde na nete dakujem
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: GPS a držiak na bicykel
aké GPS myslíš? na forerunner/foretrex sa robí super púzdro na zápästie (made by Eagle industries alebo podobné firmy). Obyčajné GPS do auta by som na bike alebo do lesa fakt nebral - výdrž na baterky je extrémne krátka v porovnaní s turistickými GPSkami, mechanická odolnosť a vodovzdornosť je prakticky nulová...
teda - autonavigáciu nechaj pekne v aute a ak chceš GPS na bike/turistiku, kúp niečo od garmina pre tutristov (prakticky ku každému turistickému GPS sa robí držiak na bike): Forerunner, Etrex Vista hcx, oregon 400, Gpsmap 60csx...
teda - autonavigáciu nechaj pekne v aute a ak chceš GPS na bike/turistiku, kúp niečo od garmina pre tutristov (prakticky ku každému turistickému GPS sa robí držiak na bike): Forerunner, Etrex Vista hcx, oregon 400, Gpsmap 60csx...
majú také navigácie fakt dobrý dosah? tj aj v lese kde je signál mobilu nulový ? 
signál mobilu je inak šírený ako signál GPS. pri GPSke stačí mať voľno nad hlavou k oblohe. pri mobile musíš "dovidieť" na BTSku, ktorá je na zemi.
-
Stoporko
VIP
s turistickými (kvalitnými a novými) nie je problém chytať signál ani v hustom lese. V jaskyni je to akosi nemožné
ale všade, kde je nad tebou voľná obloha, resp. len koruny stromov, tak signál chytíš, keďže GPS berie signál zo satelitov - s GSM nemá nič spoločné.
-
hojko
Site Admin
Mapy, ci uz TeleAtlas alebo NavTeq, tak maju relativne dobre spracovane aj turisticke chodnicky, lesne cesty a podobne. Skusal som to v jednom lyziarskom stredisku a bolo to fajn zmapovane. Mozno prave preto, ze je to lyziarske stredisko. Ale predpokladam, ze take cesty po ktorych mozu zvazat drevo a rozne rozbite cesty, tak tie by sa tam tiez mali nachadzat.
ja zhanam nieco fajne na mobil, neviete dakto o dacom poriadnom? Nokia E51, a chcem aby nespadla pri kazdom otrase, mam ju namiesto cyklokompu cez GPS