GPS a držiak na bicykel

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

GPS a držiak na bicykel

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás existuje na gps nejký držiak keby som ho chcel používať mimo auta nna bicykli? kde sa dá taký držiak zohnať prípadne niekde na nete dakujem
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: GPS a držiak na bicykel

Príspevok od používateľa Stoporko »

aké GPS myslíš? na forerunner/foretrex sa robí super púzdro na zápästie (made by Eagle industries alebo podobné firmy). Obyčajné GPS do auta by som na bike alebo do lesa fakt nebral - výdrž na baterky je extrémne krátka v porovnaní s turistickými GPSkami, mechanická odolnosť a vodovzdornosť je prakticky nulová...

teda - autonavigáciu nechaj pekne v aute a ak chceš GPS na bike/turistiku, kúp niečo od garmina pre tutristov (prakticky ku každému turistickému GPS sa robí držiak na bike): Forerunner, Etrex Vista hcx, oregon 400, Gpsmap 60csx...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

majú také navigácie fakt dobrý dosah? tj aj v lese kde je signál mobilu nulový ? :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

signál mobilu je inak šírený ako signál GPS. pri GPSke stačí mať voľno nad hlavou k oblohe. pri mobile musíš "dovidieť" na BTSku, ktorá je na zemi.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

s turistickými (kvalitnými a novými) nie je problém chytať signál ani v hustom lese. V jaskyni je to akosi nemožné :D ale všade, kde je nad tebou voľná obloha, resp. len koruny stromov, tak signál chytíš, keďže GPS berie signál zo satelitov - s GSM nemá nič spoločné.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mapy, ci uz TeleAtlas alebo NavTeq, tak maju relativne dobre spracovane aj turisticke chodnicky, lesne cesty a podobne. Skusal som to v jednom lyziarskom stredisku a bolo to fajn zmapovane. Mozno prave preto, ze je to lyziarske stredisko. Ale predpokladam, ze take cesty po ktorych mozu zvazat drevo a rozne rozbite cesty, tak tie by sa tam tiez mali nachadzat.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

ja zhanam nieco fajne na mobil, neviete dakto o dacom poriadnom? Nokia E51, a chcem aby nespadla pri kazdom otrase, mam ju namiesto cyklokompu cez GPS
Napísať odpoveď