Ahojte, chcel by som rozbehat telku v pc, tv kartu asus My Cinema-P7131 Hybrid, pouzivame uz par rokov, rad by som do nej zapojil tv od orange, teda signal zo setupboxu, prepajam to cez kabel scart zo STB na 3xcinch žlty, cerveny, biely a k tv karte bola taka redukcia S-Video na Svideo a 3xCinch, kde som tie 3 cinch zo scart sparoval, dostal som do pc zvuk z tv ale obraz nie je ziadny, resp. len čierny, kde moze byt problem?
dakujem za pomoc
Orange TV + tv karta ASUS My Cinema-P7131 Hybrid problem
Re: Orange TV + tv karta ASUS My Cinema-P7131 Hybrid problem
V nastaveniach programu od tv karty treba asi prepnúť vstupný signál na S-VIDEO
Alebo ešte jedna možnosť ale málo pravdepodobná. Tie SCART káble sú niektoré iba jednosmerné. To znamená , že majú zapojený iba video vstup. Ak má kábel koncovky SCART-SCART , tak ho stačí iba otočiť a je to vyriešené. Ale ak je ako u teba SCART-CINCH tak je to problém , pretože ho nemôžeš otočiť.
Alebo ešte jedna možnosť ale málo pravdepodobná. Tie SCART káble sú niektoré iba jednosmerné. To znamená , že majú zapojený iba video vstup. Ak má kábel koncovky SCART-SCART , tak ho stačí iba otočiť a je to vyriešené. Ale ak je ako u teba SCART-CINCH tak je to problém , pretože ho nemôžeš otočiť.
S video je nastavene, uz sa to podarilo prepojit, problem je, ze obraz ostal ciernobiely..
zrejme bude problem na vstupe do karty niekde, pretoze aj ked som prepojil book ako druhu obrazovku, tak prenasala signal len čiernobielo..
zrejme bude problem na vstupe do karty niekde, pretoze aj ked som prepojil book ako druhu obrazovku, tak prenasala signal len čiernobielo..
Ja som mal raz tiež takýto problém , keď som chcel prepojiť SAT prijímač s tv kartou cez S-Video. Obraz bol stále čierno-biely.
V tom SAT prijímači bolo treba nastaviť nejaké farby alebo výstup už sa nepamätám presne. Boli tam možnosti niečo ako YUV a RGB a ešte niečo ...
V tom SAT prijímači bolo treba nastaviť nejaké farby alebo výstup už sa nepamätám presne. Boli tam možnosti niečo ako YUV a RGB a ešte niečo ...