STK, EK, KO - help
STK, EK, KO - help
Ahojte.
rok dozadu smev jednom "renomovanom aaaautobazári" kúpili auto.
Dneska som bol auto prezúvať a chlapi v servise mi povedali, že Kontrola originality, čo mám (mám od nej nálepky na okne auta, žiadny iný doklad tak že mi to stačí na 2 roky ako doklad aj na STK a EK,(čiže ich nemusím 2 roky od dátumu vykonania KO robiť) NESTAČÍ ako doklad od STK a EK a že mi ju bude treba hneď spraviť ak nechcem pokutu.
Chcel by som sa teda opýtať, že ako to je. či mi treba ísť zrobiť STK a EK alebo ako...
Vďaka za pomoc.
rok dozadu smev jednom "renomovanom aaaautobazári" kúpili auto.
Dneska som bol auto prezúvať a chlapi v servise mi povedali, že Kontrola originality, čo mám (mám od nej nálepky na okne auta, žiadny iný doklad tak že mi to stačí na 2 roky ako doklad aj na STK a EK,(čiže ich nemusím 2 roky od dátumu vykonania KO robiť) NESTAČÍ ako doklad od STK a EK a že mi ju bude treba hneď spraviť ak nechcem pokutu.
Chcel by som sa teda opýtať, že ako to je. či mi treba ísť zrobiť STK a EK alebo ako...
Vďaka za pomoc.
Re: STK, EK, KO - help
Pri prihlasovani dovezeneho auta sa robi KO, TK a EK, lenze nedostanes nalepky a karticky, iba protokoly lebo nemas znacky. Po prihlaseni by si mal ist na administrativnu kontrolu, kde ti na zaklade protokolov z kontroly vydaju karticky a nalepky EK a TK.
Ak sa jedna o nove auto na prvu STK ides az po 4 rokoch od prveho prihlasenia, potom kazde dva roky.
KO sa robi jednorazovo pri dovoze auta alebo pri zmene farby laku, s EK a TK nesuvisi.
Takze ak si kupil dovezene auto, ktore ma iba KO, prvu EK a TK musis spravit po 4 rokoch od kupy/prveho prihlasenia!
Ak sa jedna o nove auto na prvu STK ides az po 4 rokoch od prveho prihlasenia, potom kazde dva roky.
KO sa robi jednorazovo pri dovoze auta alebo pri zmene farby laku, s EK a TK nesuvisi.
Takze ak si kupil dovezene auto, ktore ma iba KO, prvu EK a TK musis spravit po 4 rokoch od kupy/prveho prihlasenia!
OK, Ja som kúpil ojazdené auto. Žiadne protokoly som nedostal..Ani nič iné..čo z toho pre mňa vyplýva? Že musím na STK a EK??
Čo si nepochopil?
Ak má auto viac ako 4 roky musíš mať STK a EK.
Kontrola originality neznamená že auto bolo na STK a EK.
Ak má auto viac ako 4 roky musíš mať STK a EK.
Kontrola originality neznamená že auto bolo na STK a EK.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Po KO plati administrativna STK a EK len jeden rok, potom je potrebne ist na STK a EK. Aspon tak to bolo v mojom pripade.
hm, a tak aký bol tvoj prípad? ak môžem vedieť.hojko napísal:Po KO plati administrativna STK a EK len jeden rok, potom je potrebne ist na STK a EK. Aspon tak to bolo v mojom pripade.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
xfox88: Dovoz auta z Nemecka, preslo KO, potom bolo potrebne spravit administrativnu STK, ktorej platnost bola rok. Po roku bolo treba spravit STK a EK, ktora plati na dva roky.
aha vďaka za pomoc 
Neviem ako to presne je, ale pred rokom som robil KO aj komplet STK pre dovezene auto a EK a TK mi plati normalne dva roky.
naše auto bolo dovezené z talianska a potom ho ten chlapík dal do aaa auto. tam sme ho kúpili a mi povedali mi, že keď mám KO /na okne je tá nálekpa o KO - taká istá nálepka ako nálekpa od EK a TK/ tak včul, kde je pravda???