OMG, že základy kresťanstva boli ustanovené až v Nicei... rozprávaj to Pavlovi, Ježišovim súčasníkom i ranokresťanskej cirkvi (teda zbory, ktorým sú písané listy, nájdeš ich aj v Biblii)
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
skuki - len taká poznámka na okraj: prečítaj si túto tému na hojkovi, bavili sme sa tu už o vzniku človeka, evolúcii a podobne
nie je to také čiernobiele ako si myslíš, ani dnešná veda nevie všetko a niečo ani vedieť nemôže
Teda tvoje tvrdenie "vedou sme dokázali ako človek vznikol" je buď neznalosť faktov o vývine druhu homo sapiens (viac znalostí máme o vývine šimpanza a gorily než o vývoji ľudského druhu) alebo si vypustil do sveta tvrdenie, o ktorom nemáš ani páru.
OMG, že základy kresťanstva boli ustanovené až v Nicei... rozprávaj to Pavlovi, Ježišovim súčasníkom i ranokresťanskej cirkvi (teda zbory, ktorým sú písané listy, nájdeš ich aj v Biblii)
Myslel som to nie ako vznikol ale ako sa evolučne vyvíjal.Nie z Adamovho rebra či ako.Potom neviem ako sa ďalej rozmnožovali deti Adama a Evy , bolo by to pekne úchylné prinajmenšom...To len tak na okraj.A myslel som základ.Samozrejme že kresťanstvo bolo skôr ale tam sa ustanovilo čo bude ďalej vo viere kresťanskej a čo nie ... A považovať že dačo vedieť nemôže je dosť unáhlené.V roku 0 sa považovalo za nemožné lietať alebo len aby svietila žiarovka , alebo to že pred nami tu žili dinosaury.A čítať celú tému ... Na to nie je času ani vôľa...
-
Stoporko
VIP
kde nie je vôľa, nemá význam sa dnažiť ti protiargumentovať - prakticky všetko, čo si teraz napísal tu už bolo rozoberané a prediskutované, ak sa uráčiš hľadať, nájdeš. (nakopnem ťa: Adam + Eva nie sú mená, ale Adam = človek (ľudský druh) a Eva = žena (teda ľudský druh sa skladá z muža a ženy, sme gonochoristi)
Hľadať to si myslím si že je strata času.Nemyslím to nijak urážlivo ale viem aj lepšie využiť čas.A neviem ako dávam najavo že nemám vôľu rozoberať tvoje argumenty.A myslel som to úplne inak , ale ako tak pozerám dosť často chápeš aj iných užívateľov príspevky.To som len vyvodil nemá to byť ako urážka.Ďalej rozoberať to nemá zmysel.Aspoň podľa mňa.Tak môžme túto tému uzatvoriť a začať rozoberať/diskutovať o niečom inom
-
Stoporko
VIP
skuki - necítiť potrebu ti vyvracať niečo, o čom sme tu už viedli dlhé debaty s inými užívateľmi.
Tak daj nejakú tému, o ktorej sa môžme baviť a o ktorej sa tu už nepísali desiatky strán.
Poznáš túto tému lepšie tak by si mohol navrhnúť...
tak preco teraz trosku nezabrdnut do konca sveta? ako podla vas konci? vedeckym vysvetlenim alebo nabozenskym?...
-
Stoporko
VIP
dušan - na to je veľmi ľahká odpoveď: po masívnom použití atómových zbraní dojde k rozpadu našej planéty na márne kúsky, pričom ľudská populácie bude počas danej vojny decimovaná biologickými zbraňani - dobré vyhliadky, však?
ako odpovedal einstein na otazku akymi zbranami sa bude bojovat v 3.svetovej vojne?
odpoved:Neviem akymi zbranami sa bude bojovat v 3. svetovej vojne ,ale viem akymi v 4. a to kyjakmi
odpoved:Neviem akymi zbranami sa bude bojovat v 3. svetovej vojne ,ale viem akymi v 4. a to kyjakmi
No asi ťažko si predstaviť žeby sa rozpadla.Len jej povrch bude úplne zničený aj keď ja tomu veľmi neverím.Mocnosti ktoré disponujú jadrovými zbraňami sa dokážu stále dohodnúť , tak aby mali z toho zisk a profit.Takže tie zbrane slúžia len na zastrašenie.Skôr si ho predstavujem ako náraz obrovského telesa do našej planéty , poprípade obrovskými záplavami ktoré spôsoby Mesiac tým že sa až príliš vzdiali od Zeme...
Nebud naivny ze sa dokazu dohodnut...obcas treba byt aj realista, hoc to je nepekne...skuki napísal:No asi ťažko si predstaviť žeby sa rozpadla.Len jej povrch bude úplne zničený aj keď ja tomu veľmi neverím.Mocnosti ktoré disponujú jadrovými zbraňami sa dokážu stále dohodnúť , tak aby mali z toho zisk a profit.Takže tie zbrane slúžia len na zastrašenie.Skôr si ho predstavujem ako náraz obrovského telesa do našej planéty , poprípade obrovskými záplavami ktoré spôsoby Mesiac tým že sa až príliš vzdiali od Zeme...
No tú sú ale všetko hypotézy.
Podľa mňa sú si však mocnosti disponujúce týmito zbraňami jasné toho, že ak by sa začala takáto vojna, znamenalo by to koniec tejto civilizácie ako ju poznáme.
Existuje perfektný anglický film z nejakých 70-tých rokov, ktorý ukazuje ako by vyzeral život po nukleárnej vojne, neviem si však spomenúť na názov.
Ale vždy sa môže nájsť psychopat, vždy sa môže nájsť situácia, kedy sa to môže stať. Konieckoncov, pri kubánskej kríze sme od toho neboli ďaleko.
Podľa mňa sú si však mocnosti disponujúce týmito zbraňami jasné toho, že ak by sa začala takáto vojna, znamenalo by to koniec tejto civilizácie ako ju poznáme.
Existuje perfektný anglický film z nejakých 70-tých rokov, ktorý ukazuje ako by vyzeral život po nukleárnej vojne, neviem si však spomenúť na názov.
Ale vždy sa môže nájsť psychopat, vždy sa môže nájsť situácia, kedy sa to môže stať. Konieckoncov, pri kubánskej kríze sme od toho neboli ďaleko.
Lub0$ práve že nie som naivný.Čo by mali z toho keď by začali na seba útočiť?Nič.Ale ak sa dohodnú môžu ďalej zhromažďovať obrovskú moc a financie.A hughito tiež sme neboli od toho ďaleko pri zostrelení lietadla Ruskými stíhačkami na ktorom bol veľvyslanec Južnej Kóreí alebo USA.Už si presne nepamätám či JK alebo USA ani v ktorom roku to bolo.nepamätám.Ale stále došlo ku kompromisu a stále dôjde.Iný vec bola doba pred 2WW a 1WW ale ja to rozoberám z hľadiska toho aký momentálne ľudia sú pri moci a pri súčasnom globalizačnom trende ...
Skusi, ale pouzitie jadrovych zbrani nemusi byt iba pocas vojny
Pozri, krajiny podpisali medzinarodnu dohodu o tom ,ze uz sa nebudu testovat jadrove zbrane, a vysledok? Testuju sa nadalej...kde si myslis ze to speje, netreba ani vojnu a vyhubime sa...
Pozri, krajiny podpisali medzinarodnu dohodu o tom ,ze uz sa nebudu testovat jadrove zbrane, a vysledok? Testuju sa nadalej...kde si myslis ze to speje, netreba ani vojnu a vyhubime sa...
Nemám informácie o tom že ich testujú na povrchu zeme.Ak by to robili mocnosti tak by to tajili a skrývali.Testovali by ich pod povrchom.Ale keď to robí KĽDR ... Ale podľa mňa jadrové zbrane nikdy nepoužije USA , iba ak by šlo o zásah ich územia inou jadrovou bombou.Svoje záujmy si presadia iným vojenským spôsobom...
pod povrchom alebo na... neni to jedno? ked to bude pod povrchom tak sa to dostane do vody ta sa dostane na povvrch a ty ju vypijes a budes mat tolko nadorov ze ti prsty na rukach ani nohahch nepostacia aby si ich spocital...
Náboženstvo a evolúcia.
Ide to dokopy ? Prepísal som na portál http://www.ateizmus.sk rozhovor s vedcom, ktorý vyslovil dobrú argumentáciu na to, prečo tieto pojmy dokopy nejdú.
http://www.ateizmus.sk/index.php/compon ... ques-monod
Čo si o tom myslíte vy ? Ide náboženstvo a evolúcia dokopy z logického hľadiska ?
Ide to dokopy ? Prepísal som na portál http://www.ateizmus.sk rozhovor s vedcom, ktorý vyslovil dobrú argumentáciu na to, prečo tieto pojmy dokopy nejdú.
Čo si o tom myslíte vy ? Ide náboženstvo a evolúcia dokopy z logického hľadiska ?
Dr.Hovind o veku zeme:
http://uloz.to/4878530/hovind.wmv
http://uloz.to/4878530/hovind.wmv
No fuj to sa nedá pozerať, navyše je to dlhé.
Ty si to videl, takže aký je ten názor na vek Zeme od amerického evangelíka ?
Ty si to videl, takže aký je ten názor na vek Zeme od amerického evangelíka ?