pls poradte ohladom zostavi PC
pls poradte ohladom zostavi PC
no takze chcel by som si kupit nejaky PC ktory by som vyuzival HLAVNE na hranie hier takze by som bol rad keby mi tam isli vsetky hry ale nechcem nejaky ultrauzasny chcem tak max. do 400euro neviete o nejakom takom?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: pls poradte ohladom zostavi PC
Zostavu na hranie hier, aby ti isli vsetky hry a boli hratelne, tak to urcite nie. Za 400 eur sa dostanes tak nad uroven priemerneho kancelarskeho pocitaca, o zostave na hranie mozes uvazovat niekde pri cene 550 eur.
sorry napisal som ze zostavu ale ja chcem len bednu bez monitora mysi a klavesnice...a nechcem nejaky presne upraveny na hry vsetko co chcem je len to aby mi tam isli vsetky hry....
-
hrban
Addict
máš nejaký starý HDD či aj ten do tej zostavy ???
-
Ryan Giggs
VIP
To na veci (o ktorej pisal hojko) nič nemeni. Za 400€ na hry (v ako-takej kvalite) zabudni.1MASO1 napísal:sorry napisal som ze zostavu ale ja chcem len bednu bez monitora mysi a klavesnice...
-
hojko
Site Admin
170 eur pocitaj za graficku kartu (ATI 5770), 140 eur procesor, 50 eur doska, 100 eur za 4GB pamate. Potrebujes dalej bednu (30 eur), zdroj (minimalne 60 eur), mechaniku (20 eur) a disk (640GB za cca. 50 eur). Ak by si chcel usetrit na grafike, tak ides vykonovo o dost nizsie, podobne si na tom aj s procesorom. Na doske usetrit prakticky nemas kde, na pamati tiez nie (jedine kupou 2GB co je nepostacujuce na desne hry), na mechanike ani neusetris, na disku par eur pri znizeni kapacite a zdroj potrebujes nieco lepsie, takze prakticky tiez nemas kde usetrit.
no ok... tak menim cenu do 500euro ale bude ma to stat dalsi mesiac prace xD no tak za 500euro by ste mi vedeli poradit nejaky dobri pc?hojko napísal:170 eur pocitaj za graficku kartu (ATI 5770), 140 eur procesor, 50 eur doska, 100 eur za 4GB pamate. Potrebujes dalej bednu (30 eur), zdroj (minimalne 60 eur), mechaniku (20 eur) a disk (640GB za cca. 50 eur). Ak by si chcel usetrit na grafike, tak ides vykonovo o dost nizsie, podobne si na tom aj s procesorom. Na doske usetrit prakticky nemas kde, na pamati tiez nie (jedine kupou 2GB co je nepostacujuce na desne hry), na mechanike ani neusetris, na disku par eur pri znizeni kapacite a zdroj potrebujes nieco lepsie, takze prakticky tiez nemas kde usetrit.
-
hojko
Site Admin
Vedeli, ale napis o mesiac, ked to bude aktualne. Pretoze za mesiac sa moze vselico zmenit, co sa tyka cien, dostupnosti tovaru ale aj noviniek.
hmmm no ok ozvem sa ked budem mat 500
-
tm_a.s.
Light Professional
ati 5770 stojí 120 €...DDR3 2x2gb = 100€, cpu ti stačí za 80€, HDD(500gb za 40€), zdroj (30€), rom (15€), case (30€), doska (50€)
SPOLU : 450 , navyše HDD, case a rom môžeš použiť staré a zatiaľ ti postačia 2gb ram a o mesiac dokúpiš zvyšok a cena pod 400€ a máš ho hneď zajtra
SPOLU : 450 , navyše HDD, case a rom môžeš použiť staré a zatiaľ ti postačia 2gb ram a o mesiac dokúpiš zvyšok a cena pod 400€ a máš ho hneď zajtra
-
hojko
Site Admin
tm_a.s.: Kde stoji 5770 tych 120 eur??? A co za procesor je to za 80 eur???
-
hrban
Addict
za 80€ je tak dvojjadrový phoenom 550 čo je dosť málo a zbytočne vyhodených 80€
//EDIT asi mal na mysli túto obludu http://www.alza.sk/asus-eah5770-2di-512md5-d153385.htm 128€
a zdroj za 30€ sa zobuď to bude nejaký 650w eurocase ktorý keď rozoberie po roku bude mať vyduté všetky kondenzátory (a -50% z výkonu)
//EDIT asi mal na mysli túto obludu http://www.alza.sk/asus-eah5770-2di-512md5-d153385.htm 128€
a zdroj za 30€ sa zobuď to bude nejaký 650w eurocase ktorý keď rozoberie po roku bude mať vyduté všetky kondenzátory (a -50% z výkonu)
-
tm_a.s.
Light Professional
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14522372
netreba všetko pozerať len v predraženej alze
a cpu za +- 80€ : i3 530 alebo Phenom II 550 asi myslím, že to bohate stačí, lepšie ako kúpiť i5 za 150€...
//nie lebo je to ASUS
so škaredým vetrákom 
// hrban, najprv si pozri cenník a potom treskni hlúposť pls
http://www.alza.sk/zdroj-fortron-400w-atx-d98156.htm
prípadne 500w, keďže som ušetril 50€ na atine a 60€ na cpu
, tak si môžme dovoliť zdroj aj za 44€ 
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14025323
netreba všetko pozerať len v predraženej alze
a cpu za +- 80€ : i3 530 alebo Phenom II 550 asi myslím, že to bohate stačí, lepšie ako kúpiť i5 za 150€...
//nie lebo je to ASUS
// hrban, najprv si pozri cenník a potom treskni hlúposť pls
http://www.alza.sk/zdroj-fortron-400w-atx-d98156.htm
prípadne 500w, keďže som ušetril 50€ na atine a 60€ na cpu
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14025323
-
hojko
Site Admin
Agem = velkoobchod
i5-530 neexistuje, je to i3-530 a stoji 116 eur, ale potrebujes k tomu uz dosku na socket 1156 a ta najlacnejsia stoji nieco cez 70 eur. Phenom II X2 550 ma v testoch priemerne 1880 bodov, to je vykon na urovni E7400, E5400 alebo notebookovych procesorov C2D T9550 a podobne. Je to uplne tragicky procesor a uz pred dvomi rokmi to bol obycajny priemer, nehovoriac o dnesnej dobe. Ako poznamenal hrban, su to vyhodene peniaze. 400W zdroj pri 5770 by bolo zaujimave sledovat, ale je mozne, ze by to bezalo... Pokial nemas prehlad o HW, tak prosim ta aspon "nerad", pretoze pises strasne bludy.
i5-530 neexistuje, je to i3-530 a stoji 116 eur, ale potrebujes k tomu uz dosku na socket 1156 a ta najlacnejsia stoji nieco cez 70 eur. Phenom II X2 550 ma v testoch priemerne 1880 bodov, to je vykon na urovni E7400, E5400 alebo notebookovych procesorov C2D T9550 a podobne. Je to uplne tragicky procesor a uz pred dvomi rokmi to bol obycajny priemer, nehovoriac o dnesnej dobe. Ako poznamenal hrban, su to vyhodene peniaze. 400W zdroj pri 5770 by bolo zaujimave sledovat, ale je mozne, ze by to bezalo... Pokial nemas prehlad o HW, tak prosim ta aspon "nerad", pretoze pises strasne bludy.
-
tm_a.s.
Light Professional
alza = podľa teba butik ???? tiež veľkoobchod, za ďalšie z agemu sa dá objednať aj 1 CD ale ty si radšej kúpiš atinu za 1.5 násobnú cenu...
pri tej i3 530 som mal najprv napísané i5 ale to bol preklep a napísal som aj variantu pre 500w zdroj a ten bude bohate stačiť..
Samozrejme, že Phenom II nie je nič moc, ale do 400 € toho moc nenavyberáš a za ďalšie i3 mu bude bohate stačiť...
/ a ešte mi povedz aké bludy? to že ty nevieš objednávať z agemu je tvoja vec...
pri tej i3 530 som mal najprv napísané i5 ale to bol preklep a napísal som aj variantu pre 500w zdroj a ten bude bohate stačiť..
Samozrejme, že Phenom II nie je nič moc, ale do 400 € toho moc nenavyberáš a za ďalšie i3 mu bude bohate stačiť...
/ a ešte mi povedz aké bludy? to že ty nevieš objednávať z agemu je tvoja vec...
-
uplink
VIP
tm_a.s. - hej alza je butik, tam objedná aj stupídny študák, sú malo-veľko obchod a majú dve cenové skupiny. Maloobchodné ceny a veľkoobchodné ceny. [Chudobní] študáci dokonca môžu nakupovať za veľkoobchodné ceny.
Agem je len a len veľkoobchod, bez živnosti, alebo jej názvu sa tam nehneš. Samozrejme stačí poznaž názov, nekontrolujú to.
Hlavný rozdiel medzi alzou a agemom sú značky a výber. V ageme skoro nič nie je, ako na cigánskom trhu a sú tam len základné veci, avšak sú niekedy lacnejšie, nie je to pravidlo. V alze je toho oveľa viac, avšak obvykle sú tam veci drahšie, tiež to nie je pravidlo.
P.S.: Club3D značka stojí za holý a mastný vyhonený kkt. Ditto i3 530 je mobilná kalkulačka a Phenom II 550? WTF? Keď človek nemá na to kúpiť aspoň 940ku, tak nech sa na Phenom vykašle, nemá to totižto zmysel a už vonkoncom nie pre 57xx+ ATiny.
Agem je len a len veľkoobchod, bez živnosti, alebo jej názvu sa tam nehneš. Samozrejme stačí poznaž názov, nekontrolujú to.
Hlavný rozdiel medzi alzou a agemom sú značky a výber. V ageme skoro nič nie je, ako na cigánskom trhu a sú tam len základné veci, avšak sú niekedy lacnejšie, nie je to pravidlo. V alze je toho oveľa viac, avšak obvykle sú tam veci drahšie, tiež to nie je pravidlo.
P.S.: Club3D značka stojí za holý a mastný vyhonený kkt. Ditto i3 530 je mobilná kalkulačka a Phenom II 550? WTF? Keď človek nemá na to kúpiť aspoň 940ku, tak nech sa na Phenom vykašle, nemá to totižto zmysel a už vonkoncom nie pre 57xx+ ATiny.
-
hojko
Site Admin
Na objednanie z Agemu potrebuje byt clovek zivnostnik, resp. objednavat to na niekoho firmu ci zivnost. Alza je pre mna butik, je to firma zaoberajuca sa predajom koncovemu zakaznikovi, teda maloobchod.
Bludy = radit niekomu kupu Phenom II X2 550 alebo napisat i5-550, to su tie bludy. Navyse po poziadavke autora, aby mu tam isli vsetky hry, nehovoriac o tom, ze tebou vybrany procesor zdaleka nevyuzije potencial grafickej karty 5770. Prakticky vsetko co si napisal su taraniny, mozno tak zdroj si uviedol este prijatelny.
Edit: Uplink, je logicke, ze Agem by mal mat nizsie ceny ako Alza, nakolko ide o velkoobchod.
Bludy = radit niekomu kupu Phenom II X2 550 alebo napisat i5-550, to su tie bludy. Navyse po poziadavke autora, aby mu tam isli vsetky hry, nehovoriac o tom, ze tebou vybrany procesor zdaleka nevyuzije potencial grafickej karty 5770. Prakticky vsetko co si napisal su taraniny, mozno tak zdroj si uviedol este prijatelny.
Edit: Uplink, je logicke, ze Agem by mal mat nizsie ceny ako Alza, nakolko ide o velkoobchod.
ako som povedal nepotrebujem nic EXTRA len proste chcem aby mi tam isli vsetky hry...
-
hojko
Site Admin
1MASO1: Je rozdiel, ci tam hry pojdu alebo ci si ich aj zahras. Pretoze napriklad na Phenome 550 taky Flashopint 2 pustis, ale si ho vobec nezahras. A takych hier je daleko viac, prakticky nadpolovicna vacsina hier, ktore dnes vychadzaju.
-
hrban
Addict
Intel Core i3 530 2.93GHz BOX 115,85€ v ageme ty trkvas a nehádaj sa