pls poradte ohladom zostavi PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: pls poradte ohladom zostavi PC

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

Kód: Vybrať všetko

Obchodné podmienky pre AGEM e-shop spoločnosti AGEM Computers, s.r.o.

1. Nákup tovaru prostredníctvom e-obchodu AGEM môžu uskutočňovať fyzické a právnické osoby bez obmedzenia za predpokladu, že sa budú riadiť nižšie uvedenými pravidlami.
:) časy sa menia...a podľa mňa nie je blud, keď niekomu poradím dobrý zdroj za menej € a tú istú grafiku za polovicu...na lepší procík bohužiaľ nevyšli financie, ale keďže sa ušetrilo na grafike tak si tam môže dať aj niečo drahšie za 120€+-
hrban napísal:Intel Core i3 530 2.93GHz BOX 115,85€ v ageme ty trkvas a nehádaj sa
105,32€ a toho trkvasa si odpusti
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skor by som povedal, ze sa meni len inteligencia ludi, niektorych ostava na urovni skolky a u niektorych sa zivotom stale zvysuje.

Fyzická osoba - živnostník
Právnická osoba - spoločnosť

Nie len ze nemas prehlad v pocitacoch, ale dokonca ti chybaju aj zakladne znalosti ekonomie. Su to veci, ktore sa ucia este na zakladnej skole.
1MASO1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 1MASO1 »

hojko napísal:1MASO1: Je rozdiel, ci tam hry pojdu alebo ci si ich aj zahras. Pretoze napriklad na Phenome 550 taky Flashopint 2 pustis, ale si ho vobec nezahras. A takych hier je daleko viac, prakticky nadpolovicna vacsina hier, ktore dnes vychadzaju.
tim ze som povedal aby mi tam isli hry tak som tim samozrejme myslel aby som si ich zahral napr. moj kamarat ma 1GB RAM 512MB grafiku a ide mu tam uplne vsetko napr. CALL OF DUTY:MODERN WARFARE 2 na plnej grafike a bez sekania :wink:
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko...skúšal si sa tam regnúť?
nie je tam povinné zadávanie ICO, DIC a názvu firmy, len Meno, Adresa a mail :)

//hojka nerieš, on si myslí, že keď tam nebudeš mať i5 tak tam nepustíš ani firefox...

//ako som vyššie povedal, keďže som ušetril na gpu tak sa dá kúpiť lepšie cpu...

//a mohol by si si najprv overiť informácie a nie len strielať prvé, čo ťa napadne a až potom urážať ľudí, to snáď až tak veľa po tebe nechcem, či...?

//tak toto neviem ako to presne v tom ageme je, len viem, že to nie je potrebné, čo som sa dočítal, prečo by to od ľudí dodatočne vyžadovali, keď im to netreba pri registrácií?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

tm_a.s. - som v ageme registrovaný nejaký ten rok a registrujem tam nových ľudí neustále. Áno, zaregistruješ sa bez iČO a DiČ, ale keď tam prídeš, tak ich po Tebe chcú. A čo spravíš? Vymyslíš si ich?

Core i3 530 2.93GHz BOX - power index: 2721 a stojí v ageme 105,32 € aj s daňou [hrban, neviem kde si tých 115 nabral, asi nedealerská cena]
Phenom II 945 - power index: 3565 a stojí v ageme 128,52 € aj s daňou. Teraz je dobrá otázka či sa oplatí šetriť a kúpiť si kalkulačku, ktorá je o 40% slabšia a o pár percent lacnejšia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Cena 105 je dealerska, cize velkoobchodna cena. Mozem argumentovat kludne tym, ze si to kupim este lacnejsie v BGS...
Prílohy
Cena v Ageme
Cena v Ageme
Cena v BGS
Cena v BGS
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

oka ty si ušetril 30 centov na procáku a ja asi 50€ pri rovnakej grafike :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

a pri kúpe dosky so socketom AM3 ušetríme čiže celkovo bude procesor plus doska AMD varianta menej alebo rovnako ako i3 varianta
//EDIT: a stále nezabúdaj na zdroj od 55€ minimálne
//EDIT2: aké ušetrenie 50€ na grafike :lol:
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

j, takže dokopy to dá slušnú zostavu za normálnu cenu okolo 430€ :)

//uviedol som za 44€ http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14025323
//tak hojko uviedol, že stojí 170, pričom sa dá za 120 kúpiť, keď vieš kde
1MASO1
Amateur
Amateur

A CO POVIETE NA TOTO? Gamer Quad 620 !Nový X4 CPU, DDR3 RAM, Nová VGA!

Procesor: AMD Athlon X4 Quad-Core 620
Operačná pamäť: 2x 2GB MB DDR3, 1333 Mhz
Pevný disk: 640GB 7200rpm SATAII 16MB cache
Optická mechanika: 20 rýchlostná DVD/RW-/+R DL
Grafická karta: nvidia GeForce with CUDA 220GT, 1GB DDR3
Čítačka kariet Zdarma !!!
Zdroj: Fortron 400W ATX
Zostava je bez OS a príslušenstva
Za 465eur
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

1MASO1 - nie, na hry to nestačí ani z diaľky, Bohu žiaľ. Daj mi pár chvíľ, niečo Ti poskladám.
1MASO1
Amateur
Amateur

uplink napísal:1MASO1 - nie, na hry to nestačí ani z diaľky, Bohu žiaľ. Daj mi pár chvíľ, niečo Ti poskladám.
ok dik za ochotu a preco to na hry nestaci?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

tm_a.s.: Kolko ze si to usetril na grafike??? Bral som cenu, ked som kupoval 5770, co je asi dva mesiace dozadu. Dnes su ceny nizsie, cca. 150-160 eur ako divam, ale najdu sa aj lacnejsie. Trebars Alza ma 5770 za 128 eur, takze kolko si usetril??? ;)

1MASO1: Na tom si prakticky nic nezahras. Ma to slaby procesor a grafiku s nulovym vykonom.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale alza predáva ASUS ati 5770, to asus hovorí o všetkom a navyše je tam škaredý vetrák :D
1MASO1
Amateur
Amateur

hmm no dobre tak to ne xD ale hojko keby si videl aky pc som pouzival dovtedy co som sa rozhodol pre novy tak by si sa asi zadrhol :D ale islo na tom world of warcraft wrath of the lich king na plnej grafike ale po hodine hrania sa vzdy restartol a co viem ma grafiku nvida ge force 5900 :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

tm_a.s.: Ano, Asus hovori za vsetko - vyssia kvalita ako Club 3D, kdezto Club 3D patri k tym odpadovym grafikam. Argumentacia skaredym vetrakom je vhoda ludom s rovnakym pocitacovym prehladom ako mas ty. Je pravda, ze vetrak na Club 3D bude tichsi ako na mnou vybranej Asuske, ale stale som sa nedocital to tvoje konecne vyuctovanie a kolko si usetril, nehovoriac o tom, ako chces z tak slabeho procesoru dostat potrebny vykon k plnohodnotnemu vyuzitiu potencialu grafickej karty, hmm???

1MASO1: Je mi jedno co si mal za PC alebo co mas, no pokial chces vyhodit 400-500 eur len tak do vetra a len preto, aby si mal nieco novsie a pritom by si si vela veci ani len nezahral, tak je to tvoj problem. Ak chces kupit nieco lepsie, tak si radsej priplat a citaj rady od ludi, ktori maju prehlad (teda ignoruj prispevky uzivatela tm_a.s. a jemu podobnym).
1MASO1
Amateur
Amateur

hojko napísal:tm_a.s.: Ano, Asus hovori za vsetko - vyssia kvalita ako Club 3D, kdezto Club 3D patri k tym odpadovym grafikam. Argumentacia skaredym vetrakom je vhoda ludom s rovnakym pocitacovym prehladom ako mas ty. Je pravda, ze vetrak na Club 3D bude tichsi ako na mnou vybranej Asuske, ale stale som sa nedocital to tvoje konecne vyuctovanie a kolko si usetril, nehovoriac o tom, ako chces z tak slabeho procesoru dostat potrebny vykon k plnohodnotnemu vyuzitiu potencialu grafickej karty, hmm???

1MASO1: Je mi jedno co si mal za PC alebo co mas, no pokial chces vyhodit 400-500 eur len tak do vetra a len preto, aby si mal nieco novsie a pritom by si si vela veci ani len nezahral, tak je to tvoj problem. Ak chces kupit nieco lepsie, tak si radsej priplat a citaj rady od ludi, ktori maju prehlad (teda ignoruj prispevky uzivatela tm_a.s. a jemu podobnym).
no dobre priznavam ze 400euro je malo ale za 500 by sa dalo nieco poriesit ne?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tm_a.s. - Aha čiže nonamový Club 3D čo vyrába grafiky od ATi 5 rokov a od nvidie 3 roky je super a ASUS ktorý vyrába grafické karty skoro dve dekády, tak napíšeš že je šrot. Neviem, to nechám bez komentára radšej.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

keby si si pozrel nejaké recenzie by si pochopil, že Club 3D je na tom lepšie ako Asus (vetrák a pod...). Ale oki daj si poradiť od HOJKOprofesionála

//daj si do googlu ASUS vs Club3D a nájdi mi kladné komenty na ASUS...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

tm_a.s.: Poprosim link na 5 recenzii v ktorych Club 3D potapa Asus. A stale cakam na to konecne vyuctovanie kolko si to vlastne usetril. Dakujem.
Napísať odpoveď