Co tym ako chces povedat? Katenaco, obrana, defenzifa a podobne je len fakt ze muzstvo neni schopne vytvorti viac ako super tot vsetko.jason007x napísal:To sa vola Catenaccio, a pouzivala ho talianska reprezentacia a mnohe talianske kluby uz pred davnymi desatrociami.
Liga majstrov
Re: Liga majstrov
Hluposť. Je to účínný systém, nie každý tým čo takto hrá je v tvorení horší ako súper.. Väčšia šanca na úspech, to je všetkokali520 napísal:Co tym ako chces povedat? Katenaco, obrana, defenzifa a podobne je len fakt ze muzstvo neni schopne vytvorti viac ako super tot vsetko.
-
jason007x
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tiez nemam rad taliansky futbal (nemusim ani repre, ani Seriu A - az na povedzme Fiorentinu a Sampdoriu), nie je to ziadna pastva pre oci.
Ale s tymto systemom slavila talianska reprezentacia ako aj mnoho talianskych klubov nespocetne uspechy. Pretoze to je prosto ucinny system.
ako priklad uvediem: Real - Liverpool... minulorocne osemfinale LM... Real sa snazil neustale tvorit, hrat krasny ofenzivny futbal, lenze Liverpool hral presne nieco podobne (v podstate to bol isty druh Catenaccia), ziadny pohladny futbal, ale slavili uspech betonom a kolmymi breakovymi centrami ihned po ziskani lopty pred svojou sesnastkou, z ktorych dokazali dat goly.
Ale s tymto systemom slavila talianska reprezentacia ako aj mnoho talianskych klubov nespocetne uspechy. Pretoze to je prosto ucinny system.
ako priklad uvediem: Real - Liverpool... minulorocne osemfinale LM... Real sa snazil neustale tvorit, hrat krasny ofenzivny futbal, lenze Liverpool hral presne nieco podobne (v podstate to bol isty druh Catenaccia), ziadny pohladny futbal, ale slavili uspech betonom a kolmymi breakovymi centrami ihned po ziskani lopty pred svojou sesnastkou, z ktorych dokazali dat goly.
Mozes mi uviest priklad napr kto?jerichoo napísal:
Hluposť. Je to účínný systém, nie každý tým čo takto hrá je v tvorení horší ako súper.. Väčšia šanca na úspech, to je všetko
Ja ti uvediem jeden zo zivota co sme hravali volakedy ako chlapci futbal. Mal som kamrata ktory bol vo vsetkom lepsi odomna, technickejsi, rychlejsi, futbalovejsi, takmer vo vsetkom ma previsoval. Radi sme hravali proti sebe a ked sme sa chalani rozdelovali boli mnohkrat pripady ze mal aj lepsich hracov ako ja, tak isto technickejsich, futbalovejsich, a aj takticky vedeli lepsie zahrat. Moj mancaft nevedel vpredu vobec nic vytvorit, super nas tlakom dohnal k tomu ze sme sa stiahli a radsej rozostavili okolo brany, stacilo sa len rozumne postavit. Mnohokrat im teraz ta ich futbalovost bola zbytocna lebo stacila nejaka ich chyba a my sme okamzite isli do protiutoku alebo sme odkopli loptu hocikde a so stastim sme ju nakoniec v precisleni dotlacili do brany. Kamarat aj napriek tomu ze je a bol o tri ligy predomnou ma nevedel porazit. Co to znamena? Bol som snad ja lepsi? Alebo on nemal formu? Nie. Cely problem toho vsetkeho je v tom ze je vacsia pravdepodobnost ze chybu spravi ten kto loptu drzi alebo hru tvori ako ten kto hra bez lopty.
Kamarat ale mohol zvolit rovnako taktiku ako ja, tiez sa mohol nasackovat pred branu a cakat co spravime, ale my sme tak hrat nechceli lebo sme ani nevedeli. Cele by to nemalo vyznam a hra by vyzerala asi tak ze by sme z jedneho konca kopali na druhy co by uz s futbalom asi malo malo spolocne.
Su mancafty ktore sa v prvom rade sustredia na zabezpecenu obranu to je napr Inter, ale aj Juventus, donedavna Chelsea a napr Talianska reprezentacia. Lenze toto im je vyhodne len do vtedy pokial idu hrat proti muzstvam ktore su futbalovejsie ako oni teda lepsie po vsetkych strankach. Akonahle zacne takyto mancaf hrat proti niekomu kto je slabsi ako oni tak tvorivost preberaju oni aj ked nechcu musia, lebo niekto hrat predsa musi ked ten druhy nevie.
A co sa tyka celej taktiky branenia a toho katenaca si stojim za svojim. Futbal sa hra na goli a nie nato kolko golom zabranim. Ak by tuto taktiku realizovali obydva mancafty tak nemoze nikto zvitazit lebo ani nikto nema zaujem o hru, je nelogicka lebo neni zamerana na strelbu golov ale na zabranenie golu. Primarny ciel tejto taktiky je teda uhrat remizu. Rovanko ked sa nevies byt alebo udret nekoho tak ti neostava nic ine len si rukami branit tvar aby si ty nedostal vacsie udery ale skutocnost je taka ze protivnika odvratis len tym ze zasadis jemu uder, nemozes sa spoliehat nato ze ta prestane byt od unavy alebo neviem od coho, je to zajedno nebezpecne a za druhe neprinesie to vitazstvo pokial on nepsravi nejaku chybu (napr sa pri udere zrani, zlomi si ruku alebo podobne).
Dovody su jasne preco to je ucinny system, som to zviraznil. Len otazka je ako to bude vyzerat ked obydvaja supery tento system aplikuju. Tiez to neznamena ze ten kto robi tento system je lepsi skor naopak, asi na 95% tento system hraju muzstva ktore su horsie ako ich super.Ale s tymto systemom slavila talianska reprezentacia ako aj mnoho talianskych klubov nespocetne uspechy. Pretoze to je prosto ucinny system.
Celkovo sa to da velmi objektivne hodnotit, ja si urcite a aj mnoho inych ludi radsej pozre nejake ligove zapasy barcelony ako Interu, kazdy si radsej pozre utocny futbal. A je jasne ze ten kto utoci vie aj lepsie hrat futbal, ako by potom to slabsie muzstvo zautocilo ked utocit nevie a ich hraci su povedzme o triedu nizsie.
Mozno je namieste si dat otazku kto je podla vas lepsi Barcelona alebo Inter? Myslite si ze Barcelona by vedela zahrat taku obrannu hru ako Inter? Ja si myslim ze ano keby chela, lenze ona nechce. A dokazal by Inter zahrat taky utok ako ma Barcelona? Myslim si ze nie aj keby chcel. Hovoria zato skupinove zapasy ktore su podla mna objektivnejsie lebo hra sa uvolnenejsie a obydvaja sa snazia aj tvorit, preto tak aj Inter v skupine dopadol, bol rozneseny a mohol byt rad ze dostal len dva goly, keby ich bolo pat nemozu nic povedat.
-
jason007x
Light Professional
Tak zaujimave finale v EL:
Fulham potvrdil svoju vybornu fazonu, a otocil zapas s HSV.
A hlavne ma tesi vypadnutie Liverpoolu, Diego Forlan ma opat nesklamal a potvrdil, ze je kanonier Par excellence.
Bravo Atletico!
Fulham potvrdil svoju vybornu fazonu, a otocil zapas s HSV.
A hlavne ma tesi vypadnutie Liverpoolu, Diego Forlan ma opat nesklamal a potvrdil, ze je kanonier Par excellence.
Bravo Atletico!
K tomu Catenaccio. Keby skusil Inter taku taktiku na niektore z anglickych muzstiev, odhlavickuju ich aj s branou. Barcelona ma vzrastom malych, zato vsak technickych hracov, na co doplatila.
Muffi : Lenže to Cattenacio nedokáže hrať každé mužstvo , Inter má na to presne tím , tím profesionálov . Pozri si , koľko mužstiev sa snaží hrať proti Barce zozadu , ale aj tak im dajú búra , lebo nie su tak vyspelé mužstvo ako Inter . Inter to má skvele prepracované , a podla mňa má najlepšiu defenzívu na svete podporovanú tvrdým stredom poľa . Prečo Barcelona nevyhrala bolo v tom , že Inter ich prevyšoval v strede poľa . Jediny tvorivý hrýč Barcy bol Xavi , a tu sa ukázalo , ako bolí , ked nehrá iniesta , lebo Busquets či Keita nie su tvorivý záložníci .
Inter ale aj naprek tomu , že sa snažil hrať zozadu má rýchly prechod do útoku , najmä vďaka Sneiderovi a v predu má Etoa a Milita , ktorý momentálne strčí Ibrahimovicsa do kapsy , ktorý je v Barcelone jalový . To nie je mužstvo pre Zlatana . Teda ďalší faktor ktorý rozhodol - stredný útočník . No a Valdes sa snaď s Ceasarom ani nemôže porovnávať . Barcelona je lepšia po krídlach vďaka Messimu a Pedrovi , to je tak všetko v čom je lepšia .
Inter ale aj naprek tomu , že sa snažil hrať zozadu má rýchly prechod do útoku , najmä vďaka Sneiderovi a v predu má Etoa a Milita , ktorý momentálne strčí Ibrahimovicsa do kapsy , ktorý je v Barcelone jalový . To nie je mužstvo pre Zlatana . Teda ďalší faktor ktorý rozhodol - stredný útočník . No a Valdes sa snaď s Ceasarom ani nemôže porovnávať . Barcelona je lepšia po krídlach vďaka Messimu a Pedrovi , to je tak všetko v čom je lepšia .
Netrep. Barcelona má v strede poľa jasne navrch a vďaka ofenzívne hrajúcim záložníkom a skvelým útočníkom aj v útoku. Inter má lepšiu iba obranu a brankára. Tentoraz to však stačilo. V každom prípade bol ten zápas paródiou na futbal a ako ukážkové semifinále pre reklamu na LM by som ho teda rozhodne nevybral.
Ja sa pomýlil , chcel som to adresovať Kali-mu , ale napísal som Muffi :O) .
To by ale Inter rozhodne nebol tak usporiadany pred sestnastkou ako teraz. Doslo by k situacii ze by mali viac priestoru na tvorenie.eMPiko napísal:K tomu Catenaccio. Keby skusil Inter taku taktiku na niektore z anglickych muzstiev, odhlavickuju ich aj s branou. Barcelona ma vzrastom malych, zato vsak technickych hracov, na co doplatila.
Blbost. Toto nebol ziaden obycajny ligovy zapas kde si kazdy moze dovlit riskovat. Rovnako hrala aj Chelsea minuli rok a skoro jej to vyslo. V obycajnom zapase napr v skupine tento tvoj tym profesionalov dostal pekne nalozene a mohli byt radi ze odchadzali len s tymi ubohymi dvoma golmi.Talian napísal:Lenže to Cattenacio nedokáže hrať každé mužstvo , Inter má na to presne tím , tím profesionálov . Pozri si , koľko mužstiev sa snaží hrať proti Barce zozadu , ale aj tak im dajú búra , lebo nie su tak vyspelé mužstvo ako Inter . Inter to má skvele prepracované , a podla mňa má najlepšiu defenzívu na svete podporovanú tvrdým stredom poľa . Prečo Barcelona nevyhrala bolo v tom , že Inter ich prevyšoval v strede poľa . Jediny tvorivý hrýč Barcy bol Xavi , a tu sa ukázalo , ako bolí , ked nehrá iniesta , lebo Busquets či Keita nie su tvorivý záložníci .
Faktom je ze Inter aj preto postupil ze Barcelona bola dosrana hrat viac dopredu a riskovat.
Tak a máme víťaza. Zápas to nebol bohvieaký, ale očakával som ešte o čosi menej zaujímavý. Inter klasicky zahral to, čo sa od neho čakalo. Mourinho to znova dobre vyšpekuloval a hráči pretavili do výhry. Absencia Ribéryho Bayernu dosť uškodila, skutočne sa tam niečo tvoriť snažil len Robbén, ale sám na obranu Interu proste nestačil. Fakt škoda toho Ribéryho, bolo by zaujímavé sledovať, či by si poradil s Maiconom. Na konci som Bayern trochu ľutoval, nebol to nejaký extra slabý výkon, keby to tam Millerovi padlo mohlo to byť o inom. No holt, taký je futbal. Gratulujem víťazovi a teším sa na ďalší ročník 
Bayern nehral zle, len tomu chýbala nejaká dobrá myšlienka. Čo už, Inter si víťazstvo zaslúžil už po tej výhre nad Barcelonou.
Aj catenaccio treba vedieť, to nie je len tak, že sa rozostavím okolo brány a je to.
-
t0m4s3
Admin
Podobne sa vyjadrili aj v studiu, spickove muzstvo proste musi mat hraca typu Milito, Messi, Rooney, Ronaldo, ktori su schopni sami rozhodnut zapas. Inter hral ucelne a aj ked taliansky futbal nemam rad, tak musim pred Mourinhom smeknut.
Rozhodne je to lachsie ako nieco tvorit.hughito napísal:Aj catenaccio treba vedieť, to nie je len tak, že sa rozostavím okolo brány a je to.
Prvy polcas som videl, druhy uz nie, takze nemozem hodnoti zapas. Mozem len povedat tolko ze Mourihno si zas bude mat na com honit svoje ego.
-
t0m4s3
Admin
To je zvlastne, ze ked je to lahsie, tak to ostatni treneri poprednych klubov moc nepraktikuju? Zeby to pre nich bola vyzva hrat utocne?
Kto to nepraktikuje? Sa pozri jak hrala Chelsea minuli rok proti Barcelone tam som to videl prkatikovane az az. To je typicke pre kazde muzstvo ze ked daju gol tak sa stiahnu do obrany, aj Manchester po vitazstve v LM a celkovo v poslednych rokoch vychadzal vprvomrade zo zabezpecenej obrany (Ferdinand, Vidic, Evra atd). A mozem menovat aj konkretnych trenerov ktory tak robia napr Ancelotti, Benitez atdt0m4s3 napísal:To je zvlastne, ze ked je to lahsie, tak to ostatni treneri poprednych klubov moc nepraktikuju? Zeby to pre nich bola vyzva hrat utocne?
Stale zopakujem, lahsie je hru kazit ako ju tvorit, lahsie je tu loptu odkopnut dakde het panu bohu do okien ako do brany, lahsie je spravit smikacku ako klucku, lahsie je pri tom hracovi stat cely zapas ako mu nejakym sposobom utiect a vykluckovat ho, lahsie je ten dom zburat ako ho postavit. Jednoducha matematika kazdy kto trochu hral futbal to musi vediet.
-
t0m4s3
Admin
tvoj nazor ti nijako vyvracat nebudem, ale aspon sa prosim naucit pisat slovo "lahsie" lebo mi to ide oci urvat
Tak dnes sa nám to začína odznova. Som veľmi zvedavý na Spurs, dúfam, že naložia AC
Škoda len, že Bale nehrá.
-
Steven666
King
Flamini aj Gattuso by sa mali dať liečiť...
inak Spurs paráda
inak Spurs paráda