Sionizmus

Diskusie na politické témy...
nauraa
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Sionizmus

Príspevok od používateľa nauraa »

Praveze nepodarilo, Jeruzalem stale stoji.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

nauraa napísal: Krestanski fundamentalisti z vlady US podporuju zidovskych extremistov, aby vyvolali konflikt s moslimami, pretoze chcu urychlit prichod noveho Jeruzalema 8)
:lol: tento nezmysel právoplatne korunoval túto pribrzdenú tému, congratulations!
nauraa
Medium Star
Medium Star

Len pre ujasnenie, nebola to moja myslienka, ale celkom by ma zaujimalo, z akeho dovodu by to mal byt taky nezmysel. Ten, kto to povedal, nie je zrovna z kategorie internetovych pseudoodbornikov...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Izrael varoval svet, aby nedával príliš veľa času Iránu

Izraelský minister obrany Ehud Barak v utorok varoval, že svet si nemôže dovoliť príliš dlho čakať na to, či sa Irán vzdá svojho jadrového programu.

dnes 10:30 – WASHINGTON

Barak na tlačovej konferencii s americkým ministrom obrany Robertom Gatesom v Pentagóne vo Washingtone uviedol, že podporuje sústredené snahy Spojených štátov o prísnejšie ekonomické sankcie proti Teheránu. Dodal však, že iba čas ukáže, aké tvrdé sankcie budú skutočne účinné pri donucovaní Iránu, aby skoncoval so svojimi jadrovými plánmi. Barak povedal, že ak medzinárodné spoločenstvo bude príliš dlho čakať, Irán si môže zaobstarať atómovú zbraň, ktorá podľa ministrových slov zmení mapu, a nielen Blízkeho východu.

Ehud Barak tiež vyhlásil, že Sýria dopravuje zbrane, vrátane balistických striel, militantnému hnutiu Hizballáh v Libanone. Izrael však nemá v pláne vyprovokovať "veľký konflikt", ale pozorne sleduje vývoj okolo libanonských povstalcov. Minister ešte dodal, že podľa jeho názoru neprispievajú k stabilite Blízkeho východu. Túto informáciu potvrdil aj jeho americký kolega Gates. Uviedol, že Irán a Sýria poskytujú militantom z Hizballáhu zdokonalené rakety, ktoré môžu destabilizovať región. Gates nespresnil, o aký typ rakiet ide. Jeho výroky však nasledovali niekoľko týždňov po tom, čo izraelský prezident Šimon Peres obvinil Sýriu, že doručuje Hizballáhu rakety Scud. Tie sú schopné zasiahnuť aj hlbšie územie Izraela.

"Teraz sme v bode, keď má Hizballáh oveľa viac rakiet a striel, než väčšina vlád na svete. To je pre celý región destabilizujúce, preto situáciu pozorne sledujeme," dodal Gates. Izraelský minister obrany navštívil USA z toho dôvodu, že Spojené štáty a Izrael sa snažia vyriešiť naštrbené vzťahy. Poškodila ich pokračujúca izraelská výstavba bytov vo východnom Jeruzaleme, na ktorý si nárokujú Palestínčania.

Zdroj: TASR, Foto: SITA
slay
Addict
Addict

nauraa napísal:Len pre ujasnenie, nebola to moja myslienka, ale celkom by ma zaujimalo, z akeho dovodu by to mal byt taky nezmysel. Ten, kto to povedal, nie je zrovna z kategorie internetovych pseudoodbornikov...
A z akej katégorie je?

Btw. Ak cituješ tak cituj.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Z kategorie uznavanych vysokoskolskych veducich katedry na univerzite. Nebola to citacia, ale parafraza.
slay
Addict
Addict

nauraa napísal:Z kategorie uznavanych vysokoskolskych veducich katedry na univerzite. Nebola to citacia, ale parafraza.
Uff to som si vydýchol. Keď skončíš školu, alebo už na nej budeš nejaký ten piatok a budeš sa ďalej zaoberať tým čo študuješ, a pôjdeš za vecami na vlastnú päsť. Potom uvidíš koľko subjektivizmu obsahujú výroky tých veľmi uznávaných odborníkov. Nejde teraz o to čo je pravda a čo nie, ale o to čo je subjektívny súd. S polovicou uznávaných, ktorý kedy učili mňa som nesúhlasil :) súhlasil som s druhou polovicou uznávaných.

Je pochopiteľné, že dávaš názoru toho človeka vyššiu váhu. Ale ja už som dávno za obdobím, kedy som uznával názory profákov, preto že sú profáci. V otázkach ekonómie, teoretickej fyziky, filozofie, umenia ako aj spoločenského diania a mnohých ďalších oblastiach, nič také ako správny názor autority neexistuje. Sú to len odlišné uhly pohľadu. A ja jednoducho s tou vetou nesúhlasím.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Ved ale o co ide? Ja som tu myslienku sem postla, ty si ju oznacil za nezmysel a ja som len chcela vediet dovod, pretoze si nemyslim, ze jej autor je kecalek. Uz ho praveze nejaky ten piatok poznam a okrem toho, ze je to inteligentny clovek s nadhladom, ktory ma za sebou x rokov vedeckeho studia vo svojom odbore, naozaj nema za potrebu vyslovovat podobne veci bez toho, aby vedel o com hovori, pripadne, aby to nemal niecim podlozene. Takze som skor cakala, ze mi odovodnis nezmyselnost tej myslienky, nez ze to budes zhadzovat do subjektivizmu autora. Ale to uz je samozrejme velmi mimo temy sionizmus, takze by som to dalej nerozoberala.
slay
Addict
Addict

nauraa napísal:Ved ale o co ide? Ja som tu myslienku sem postla, ty si ju oznacil za nezmysel a ja som len chcela vediet dovod, pretoze si nemyslim, ze jej autor je kecalek. Uz ho praveze nejaky ten piatok poznam a okrem toho, ze je to inteligentny clovek s nadhladom, ktory ma za sebou x rokov vedeckeho studia vo svojom odbore, naozaj nema za potrebu vyslovovat podobne veci bez toho, aby vedel o com hovori, pripadne, aby to nemal niecim podlozene. Takze som skor cakala, ze mi odovodnis nezmyselnost tej myslienky, nez ze to budes zhadzovat do subjektivizmu autora. Ale to uz je samozrejme velmi mimo temy sionizmus, takze by som to dalej nerozoberala.
Ak ty niečo povieš, mala by si povedať na základe čoho to hovoríš, ak to povedal ten tvoj superodborník, budiš, ale na základe čoho. Mne to, že on je niekto na tvrdenie tohto ranku ani zďaleka zďaleka nestačí, takže ak ma chceš vtiahnuť do tejto hlúpej diskusie tak ukáž karty. Lebo inak aj ja môžem povedať nejakú hovadinu a od každého kto to označí za nezmysel žiadať vysvetlenia. Teda aby sme sa rozumeli, ty si vyniesla výrok postavený na ničom, a to nič sa nedá vyvrátiť. Ak mi teda povieš na čom ten výrok stojí, ja ti ho s radosťou vyvrátim, alebo teda skôr uvediem do roviny kde uvádzam skoro všetky podobné hlúposti - do roviny holých nepravdepodobných špekúlácii. Toľko k tomu..

A pre antisionistov tu mám skvelú správu :lol: , pri potulkách internetom som objavil, že Israel má pod zadkom plyn a kde je plyn je aj ropa. Určite sa potešili.. :wink: a tento môj výrok sa zakladá na tvrdení..

Israel finds huge natural gas reserve

Top official hails 'historic moment' that could transform nation's future

http://www.wnd.com/?pageId=86865

enjoy!
nauraa
Medium Star
Medium Star

Prosimťa a ty sa chces hadat za kazdu cenu alebo o co ti ide? Ja som pisala, ze to nie je moja myslienka, tym padom ju obhajovat na urovni jej autora nemozem a ani nebudem, len som ju hodila do plena. V poslednych postoch ma len zarazalo s akou lahkostou si schopny oznacit tu vetu za nezmysel. Ze som tu ja neuvidela ziadne konkretne dovody toho vyroku este neznamena, ze je to vyrok postaveny na nicom, to je snad celkom pochopitelne (vzhladom na to, co som spominala vyssie...) Rozpravala som sa o tom s dalsim clovekom, politologom z Ustavu medzinarodnych vztahov v Prahe (je mi jasne, ze to pre teba bude len dalsia osoba nedostatocne akceptovatelna) a rovnako sa nevyjadril, ze by to bol absolutny nonsens... Ale pre podrobnosti, preco si to obaja (a nielen oni) myslia, budes musiet diskutovat s nimi...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

nauraa, lenze ta myslienka tych tvojich odbornikov ma iste trhliny, lebo vladu USA poväcsinov netvoria krestansky fundamentalisti.

Tu ta ja zas odkazem na dalsieho odbornika a na niekoho kto tam je aj cinny, David Duke, Moje prebudenie: http://www.europskenarody.info/Moje%20Prebudenie.html

Tiez si mohla sledovat aj volebnu kampan Rona Paula, ktory sa k tymto istym veciam vyjadroval, mediami bol uplne ignorovany aj napriek tomu ze na internetovych prieskumoch mal obrovsku podporu.
slay
Addict
Addict

nauraa napísal:Prosimťa a ty sa chces hadat za kazdu cenu alebo o co ti ide? Ja som pisala, ze to nie je moja myslienka, tym padom ju obhajovat na urovni jej autora nemozem a ani nebudem, len som ju hodila do plena. V poslednych postoch ma len zarazalo s akou lahkostou si schopny oznacit tu vetu za nezmysel. Ze som tu ja neuvidela ziadne konkretne dovody toho vyroku este neznamena, ze je to vyrok postaveny na nicom, to je snad celkom pochopitelne (vzhladom na to, co som spominala vyssie...) Rozpravala som sa o tom s dalsim clovekom, politologom z Ustavu medzinarodnych vztahov v Prahe (je mi jasne, ze to pre teba bude len dalsia osoba nedostatocne akceptovatelna) a rovnako sa nevyjadril, ze by to bol absolutny nonsens... Ale pre podrobnosti, preco si to obaja (a nielen oni) myslia, budes musiet diskutovat s nimi...
Presne ako píšeš, hodila si to len tak do pléna, bez ničoho, bez argumentácie, bez vysvetlení, nič a odmietaš sa na tú tému aj hádať. Prikryješ to vyjadreniami o tom, že to povedal údajne neviem aký odborník opäť bez mena a podrobnosti, a že si sa o tom ešte údajne rozprávala z ďalším odborníkom opäť bez podrobnosti a neviem čo od takého niečoho čakáš?

Ja som povedal, že som o tom ochotný diskutovať ak to podložíš. Odmietaš. Som rád, aj tak by to bola strata času. Odkáž tomu odborníkovi keď nabudúce bude prehlasovať opäť nejakú múdrosť pred svojimi študentami, aby im aj vysvetlil na základe čoho to vraví, aby ich štúdium malo zmysel a vedeli si obhájiť svoje tvrdenia.. Ja sa rád nechám poučiť a vyviesť z omylu.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Ked mozes ty bez argumentacie vyhlasit, ze ten vyrok je nezmysel, preco by som nemohla ja bez argumentacie vyhlasit, ze si nemyslim, ze tym nezmyslom je? Co konkretne je na nom take nezmyselne? Ze fundamentalisti podporuju radikalov? Ze radikali nemusia moslimov? Alebo ze je tu snaha znicit vyznamne symboly Jeruzalema vo vidine blizkej eschatologie?

Tomu odbornikovi nic take odkazovat nebudem, pretoze to nehovoril pred studentami, takze znova, ked nevies suvislosti, nevyjadruj sa k nim. Rozpravali sme sa o tom sukromne, a to, ze som ja neuviedla vsetky podrobnosti, neznamena, ze nevysvetlil, na zaklade coho tvrdi to, co tvrdi. Mojim umyslom tu naozaj nebolo o tom diskutovat, a to nielen preto, co som spominala vyssie, ale aj vzhladom k tomu, ze sa mi uz xkrat potvrdilo, ze s niektorymi ludmi (zvlast na diskusnom fore) naozaj nema zmysel stracat cas ani energiu.

Co sa tyka tej anonymity ludi, na ktorych sa odvolavam... Minimalne toho politologa (odbornika na Blizky vychod) si mozes dohladat, ked uz ste pomaly vsetci taki odbornici na kadejake internetove zdroje.

:smt006
slay
Addict
Addict

Takže opäť nič.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

tak mna tieto zalezitosti nezaujimaju ale dnes som si pozrel diskusiu pod clankom http://www.sme.sk/c/5403659/kameraman-c ... -lode.html a kazdy kto kritizuje utok vojakov ma hned cervenu karmu..vari je pravda ze sme citatelia su zidofili??
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

nauraa napísal:Ked mozes ty bez argumentacie vyhlasit, ze ten vyrok je nezmysel, preco by som nemohla ja bez argumentacie vyhlasit, ze si nemyslim, ze tym nezmyslom je? Co konkretne je na nom take nezmyselne? Ze fundamentalisti podporuju extremistov? Ze extremisti nemusia moslimov? Alebo ze je tu snaha znicit Jeruzalem vo vidine prichodu noveho Jeruzalema?

Tomu odbornikovi nic take odkazovat nebudem, pretoze to nehovoril pred studentami, takze znova, ked nevies suvislosti, nevyjadruj sa k nim. Rozpravali sme sa o tom sukromne, a to, ze som ja neuviedla vsetky podrobnosti, neznamena, ze nevysvetlil, na zaklade coho tvrdi to, co tvrdi. Mojim umyslom tu naozaj nebolo o tom diskutovat, a to nielen preto, co som spominala vyssie, ale aj vzhladom k tomu, ze sa mi uz xkrat potvrdilo, ze s niektorymi ludmi (zvlast na diskusnom fore) naozaj nema zmysel stracat cas ani energiu.

Co sa tyka tej anonymity ludi, na ktorych sa odvolavam... Minimalne toho politologa (odbornika na Blizky vychod) si mozes dohladat, ked uz ste pomaly vsetci taki odbornici na kadejake internetove zdroje.

:smt006
nuž nato si budeš musieť zvykať... "čo je bez dôkazu príjmané, môže byť bez dôkazu odmietané".
Tu je to v podstate jedno, lebo toto je len niaká blbá hádka a každý si tu o tom myslí svoje nech povie ten druhý čokoľvek. No ak sa nabudúce zapletieš do serióznejšej debaty tak ti neradím sa ohánať nemenovanými zdrojmi, robí to zlú krv(Ako si si už určiťe všimla)
nauraa
Medium Star
Medium Star

A co je bez dokazu prijimane? Vy si naozaj myslite, ze mi staci, aby mi niekto s titulmi cosi tvrdil a ja to hned prijmem? A inak mne neslo o to prezentovat to tu ako jediny spravny nazor, ale ako istu moznost, o ktorej si nemyslim, ze je uplne nezmyselna.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

http://www.sme.sk/c/5408318/izraelska-a ... u-lod.html opet som si precital komentare a neprestava ma udivovat ze agresivyn utok zidov nikoho netrapi.furt len spominaju raketove utoky z gazy ako dovod agresie voci palestincanom.svet sa zblaznil zidia mozu dnes vsetko
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

citizen
Tá loď predsa bola naložená jadrovými hlavicami a chemickým arzenálom ktorý by dokázal zničiť štát Izrael.! :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Klasika: nejakí zúfalí ľudia vypustia 30 ročnú raketu, ktorý sotva doletí na izraelské územie a adekvátnou odpoveďou je útok špeciálne vycvičenou armádou v plnej sile, ktorá zrovná celú dedinu.
Napísať odpoveď