Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

vladenko: ja sa tiez vo vsetkych motoroch nevyznam, ale ked mam o kupu niecoho zaujem, tak si o tom nastudujem co najviac, popripade, ak je to najbeznejsi motor na nasich cestach, tak ma to bude zaujimat taktiez... na to, aby si sa vyznal, nemusis byt najvychytenejsi mechanik v kraji, staci ti precitat si skusenosti ludi, a nejaka zakladna logika a zakladne poznatky o tom, ako auto funguje... k tomu co ti povedal mechanik: pozri sa, ak si to kupil od cloveka, ktoremu veris, a kupil si to za hentie peniaze, tak ti musim blahozelat, bola to dobra kupa za tie peniaze... tvoj kamarat, ktory uz dizla nechce, ma bohuzial pravdu, na dizloch sa dere viac veci, ale princip financovania servisu dizla je v tom, ze ti na nakladny servis zarobi svojou spotrebou, a tu docielis len mimo mesta a na dialniciach... na to sa tie dizle vobec vyrabaju...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

A ešte jedna otazočka. Ten čo som kupil ja ma 74kw. Ma zmysel to dať čipnuť? Ake riziko mi hrozí? Ako sa to prejavý na spotrebe? Alebo ake vyhody a nevyhodi to ma?

Dakujem
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Vyhody to ma take, ze si mozes dat na zadne sklo, popripade na kufor dat nalepku "CHIPTUNING POWER". A budes mat vyssiu spotrebu, viac sa ti bude opotrebuvavat motor.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

A budes mat automaticke zatmavovanie zadnych svetiel...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Takze nic nula bodov to nemusim. Mozno keby som mal 20 bol slobodný tak ano. Hlavne ma to zaujimalo ohladne spotreby a zivotnosti motora. Dakujem
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Takto, každá chiptuningová firma sa bude oháňať, že po chipe bude mať auto menšiu spotrebu, ale do zmluvy Ti maličkým napíšu, že pri bežnej jazde. Ale keďže to pôjde "lepšie", tak tomu budeš dávať po krku a tým pádom pôjde logicky spotreba hore... :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate auto?

to je sice pravda, ale predpokladam, ze ked mu ide o zivotnost auta a spotrebu, nebude mu nonstop nakladat...v tomto pripade sa teda vykonova rezerva do slabeho auta hodi, aj spotreba sa dlhodobo znizi, ale pri nakladani ta zvysena spotreba neovplyvni konecnu dlhodobu spotrebu... v tvojom pripade ale to zvysenie vykonu nebude citelne, kedze chipovat auto bez turba je zbytocnost... pri 74kw budes rad, ak sa vykon priblizi aspon k 80kw... motor sa viac urcite opotrebuvavat nebude...

ak to mam zhrnut, nevyhody to nema, ale nema to ani nejake znatelne vyhody... akurat mozno to ze budes mat lahsiu penazenku...

// aha, teraz kukam, ze si zobral ten 74kw 1,9tdi a nie 74kw 1,6 benzin... hmm, tym padom pojde vykon hore urcite, len to neprezen, aby nesla hore aj spotreba, taktiez bacha na zvysene emisie a na opotrebovanie komponentov s tym suvisiacimi... skus porozmyslat nad inym riesenim, ako chip, napr. vymena vstrekov, ecu, apod. ...

// ak mi napises, aku mas verziu motora, mozme sa pozriet na to, co tam bude treba vymenit pri prestavbe na napr. 81kw verziu...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Od Pondelka minuleho tyzdna tento krasavec..
BMW 3 318i (E46) r.v. 12/98, pre zaciatok staci.
http://img72.imageshack.us/img72/7555/imag0153.jpg

Vybava tak v rychlosti, auto klima, multi. volant (3 ramenny), 6x airbag, el. predne a zadne okna, central, dialkove ovladanie, imobilizer, vyhrievane okna a zrkadla, viac ma teraz nenapada :)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

My sme na tom trosku chudobnejsie :D
Rodicia maju Volkswagen Polo Variant 1.4i rv. 99 - ma to airbag vodica, klimu, multifunkcny volant, el predne okna, imobilizer, central, vyhrievanie zadneho okna a viac ma nenapada :D
damej mame Skodu 125 rv.89 - k tomu nie je co dodat :D
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

bmw 318ti e36 1.9
mimo zakladu ako abs, 2x abg tam su vyhrievane sedacky, klima, staci, spera dojde neskor
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

skoda fabia I 1.4mpi 44kw classic vybava :)
staci mi to uz mi cca 4mesiace sluzi a dufam ze aj dlho bude :smt049
xH4wK

Ok tak viac fotiek .. :)
Prílohy
06.png
05.png
04.png
03.png
02.png
01.png
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

krasavica :) skoda tych ciernych rafkov a toho potahu na volante :P ... ale inak zavidim :wink:
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

j, podobne jak ratzinger, cierne rafiky nerobia dobre autu :D a ked je potrhana koza na volante, tak radsej precalunit ako taky potah, jednak sa to moze smyknut a druhak je to velmi skarede...
vitaj medzi bavorakmi :) snad aj na bmwklube :)
xH4wK

no elektrony boli k tomu takze neriesim zatial :D a volant nie je potrhany, no na moj vkus je strasne "thin" a tak som si dal ten potah, drzi dobre a dobre sa mi drzi aj v rukach.. a jo na klube som (vidno aj nalepku a drziaky na SPZ :D) pribeh zatial nie je..
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

veru, krasna E46. Len by som vymenil volant za M-Packetovy a mozno este angel eyes :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

... presne ma tiez napadol ten eMpaketovy volant, je podstatne hrubsi a aj o cosi mensi, a co je hlavne, z ebayu zozenies nejaky s buchnutym bagom za par korun :P a drzi sa neporovnatelne lepsie :)
xH4wK

vsetko bude ... casom .. treba nechat chvilku ustat :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

poradim Ti, porob si na tom aute co chces co najskor, pretoze cim ho budes mat dlhsie, tym menej sa Ti bude chciet do cohokolvek pustit :) ja som uz napriklad lenivy to aj zdvihnut a vymenit loziska, preto chodim uz tri mesiace huciac a hrkotajuc, a nove loziska sa mi vozia v kufre :P a tiez som mal velke plany, ked som si ho zaobstaral a kam to dospelo :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

srdcovka :) , velmi pekne (az na tie kola).. btw, akosi to rozkvitlo v tej mysli :D
Napísať odpoveď