Len cisto informativne, budem asi musiet mamke kupit pocitac v lete. Kupovat ho budem hlavne koli skype komunikacii, teda net, cisto kanclovske vyuzitie...nic extra...email+skype s videom+film+hudba nic viac, nic menej.
Cena: no najlacnejsia mozna zostava to ma byt, nechcem do toho vrazat, zatial by som vas poprosil o komponenty, ktore by tvorili veeeelmi lacnu zostavu, proste par korun, aby to bolo male, mo monitore budem premyslat neskor.
Najlepsie by bolo z www.overclockers.co.uk
Dakujem pekne.
Najlacnejsia mozna zostava
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Re: Najlacnejsia mozna zostava
Počítač, alebo notebook. Chceš skladaný, alebo už plná zostava. Potom približna cena ? Značovy, alebo bez ? 
-
hojko
Site Admin
Pozeral som len tak na Alza.sk, tak najlacnejsie poskladas tak za 170 eur (s napalovackou 190 eur). Bola tam doska s integrovanou grafickou a zvukovou kartou, dvojjadrovy Celeron, 1GB RAM, disk (80-160GB) a skrinka so zdrojom. To je asi to najlacnejsie co poskladas a postaci na to co pozadujes za predpokladu, ze tam bude bezat WinXP. Ak by si chcel ist do Vista/7, tak by bolo potrebnych este aspon dalsich 512MB pamate. Ak by si to chcel aj s napalovackou, tak si tam prirataj este tak 15-20 eur.
Kedze to bude aktualne az v lete, tak tato tema je zatial bezvyznamna, pretoze aktualne tym bude zaoberat sa v lete, pretoze za ten cas mozu z ponuky vypadnu stare dosky a procaky, takze uz nebudu k dispozicii, moze sa zmenit cena starsich RAMiek, ale naopak ceny niektorych komponentov ako su disky a podobne pojdu dole.
Kedze to bude aktualne az v lete, tak tato tema je zatial bezvyznamna, pretoze aktualne tym bude zaoberat sa v lete, pretoze za ten cas mozu z ponuky vypadnu stare dosky a procaky, takze uz nebudu k dispozicii, moze sa zmenit cena starsich RAMiek, ale naopak ceny niektorych komponentov ako su disky a podobne pojdu dole.
-
hornblower
Light Professional
Ja by som bral min. 2 GB bez ohladu na windows. Teraz mam 1GB a casto sa stane ked pustim viac veci naraz ze su problemy. Na druhu stranu nekupuje komp na mesiac a 1GB modul naviac nebude az taka financna zataz. Porozmyslaj.
Siel by som do XPcka, Hojko, tema nieje az tak neaktualna, kedze je to vsetko low end, a can sa moze lisit iba par desat eur hore dole. A zistujem si to vopred. Co sa mi vyplati, pisal som, ze chcem cisto informacne vediet, za kolko je mozne posladat zostavu.
No a teda, to je rec o zostave, v tomto pripade je podla mna jedno ci ide o komponenty alebo hotovu zostabvu, kedze od toho velke poziadavky nemam, poskladat si to viem, keby trebalo, ale v pripade, keby som nasiel nejaku zostavicku od nejakeho vyrobcu, komplet za vyhodnu cenu, tak by som po nej mozno siel...a uvazoval som aj o booku, nemyslim si, ze za 170e zozeniem notebook...mozno iba netbook, a na tie som vobec nepozeral a teda ani netusim kolko stoja.
A viete mi povedat, preco su tieto prce zostavy od vrchu take lacne? http://www.overclockers.co.uk/productli ... &catid=110
No a teda, to je rec o zostave, v tomto pripade je podla mna jedno ci ide o komponenty alebo hotovu zostabvu, kedze od toho velke poziadavky nemam, poskladat si to viem, keby trebalo, ale v pripade, keby som nasiel nejaku zostavicku od nejakeho vyrobcu, komplet za vyhodnu cenu, tak by som po nej mozno siel...a uvazoval som aj o booku, nemyslim si, ze za 170e zozeniem notebook...mozno iba netbook, a na tie som vobec nepozeral a teda ani netusim kolko stoja.
A viete mi povedat, preco su tieto prce zostavy od vrchu take lacne? http://www.overclockers.co.uk/productli ... &catid=110
-
hojko
Site Admin
Lub0$: Ak som si dobre vsimol, tak tie zostavy neobsahuju procesor, pamat a ani disk. V cene je len bedna, zakladna doska a zdroj.