Flash - problem s umiestnenim externeho swf z Captivate

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Lucasss
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Flash - problem s umiestnenim externeho swf z Captivate

Príspevok od používateľa Lucasss »

Zdravim, mam mensi problem pri prehravani videa (nahraneho v programe Adobe Captivate) pod aplikaciou vytvorenou vo Flashi, video je ulozene v swf subore a otvaram ho cez jednoduchy prikaz tlacidlom

Kód: Vybrať všetko

on (release) {
	loadMovie("nazov_suboru.swf", 1);
}
otvorene video je vsak prehrane v lavom hornom rohu flash aplikacie, moja otazka znie ako zmenim umiestnenie videa, najlepsie na stred obrazovky (flash aplikacia ma 1024x768 a video z captivate 549x359)

druhy problem je ze video ma vstavany prehravac ktory obsahuje tlacitdlo zatvorit, lenze toto tlacidlo nezavrie len video ale celu flash aplikaciu, tiez neviem ako to vyriesit...

Dakujem za vsetky rady :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Re: Flash - problem s umiestnenim externeho swf z Captivate

Príspevok od používateľa weroro »

Flash do ktoreho nacitavas externe SWFko uprav tak ze do neho umiestnis prazdny movieclip ktory pomenujes v nastaveniach napr. vid potom upravis script na tlacidle tak ze napises

on (release) {
   loadMovie("nazov_suboru.swf", "vid");
}
potom na prvy frame (snimok) v na hlavnej casovej ose (root) das script:

sirka = getProperty(vid, _x); //zistenie sirky nacitaneho SWFka
vyska = getProperty(vid, _y); //zistenie vysky nacitaneho SWFka
vid._x = (Stage.x-sirka)/2; //zarovnanie nacitaneho SWFka na stred horizontalne
vid._y = (Stage.y-vyska)/2; //zarovnanie nacitaneho SWFka na stred vertikalne
a to by malo stacit.
Lucasss
Medium Expert
Medium Expert

diky moc, compilator nebral to "stage.x" a "stage.y", tak som namiesto toho pouzil "stage.width" a "stage.height" a zobralo to..

Dakujem este raz, ani nevies ako si mi tymto pomohol

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2010, 13:38)
este mam jeden, celkom vtipny problem:

chcem vytvorit menu na jednej snimke, ktore bude pozostavat zo 6tich tlacidiel, problem je v tom ze pre kazde tlacidlo pouzivam ten isty button (proste ich mam skopnute cez ctrl+c, ctrl+v) a ked premenujem jeden tak mi ich premenuje vsetky, ako to spravim tak ze mozem pomenovat kazdy zvlast ? (pouzivam klasicke buttony z kniznice)

skusal som uz vytvorene buttony rozbit cez ctrl+b ale vtedy stratia animaciu, a to nie je kosher..
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

co sa tyka toho Stage.x tak to sry.. ale nevedel som v akom AS to robis ja som ti dal kod pre AS3.. nevedel som ze to robis v AS2..

a co sa tyka toho menu tak nepouzivaj buttony ale movieclipy namiesto nich.. tie mozes aj skopcit akurat script neumiestnuj na ne ale na casovu os.
Lucasss
Medium Expert
Medium Expert

moja chyba, mal som napisat aky AS pouzivam

tak som tie buttony prerobil na MC a uz to ide ako ma...

dikes :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

kludne ma este zasyp otazkamy.. ked bude treba.. aspon sa nebudem nudit.. som tu asi jediny flasher kokso.. :D
Solitaire
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Solitaire »

Caute. Aj ja mám ten problém, že mi flash aplikáciu zobrazuje v pravom hornom rohu, ešte som sa len začal účiť (samouk) robiť webové stránky a flash aplikácie a tomu zodpovedá aj kvalita, tak sa moc nesmejte. :D Flash som vytvoril cez Xara Xtreme pro 5, aplikácia je v súbore swf. Postupoval som podľa postupu na http://snippets.dzone.com/posts/show/2093, ale asi som niečo pobabral, lebo ako som povedal, zobrazuje sa mi stránka v pravom hornom rohu cez FireFox a v IE nejde vôbec.. :smt017 Ako to mám opraviť..? Dík
Ešte hodím link na ten môj výtvor, texty si nevšímajte, sú to samé bludy, učím sa princípy, ako to funguje a tak.. http://tajalimahal.sweb.cz

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2010, 13:43)
Podrobnosti o chybe webovej stránky

Agent používateľa: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; WOW64; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.0.30729; InfoPath.2)
Časová známka: Fri, 21 May 2010 11:42:41 UTC

V IE mi vyhodí nasledujúcu chybu:
Hlásenie: Vyžaduje sa objekt
Riadok: 12
Znak: 2
Kód: 0
URI: http://tajalimahal.sweb.cz/
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

No ako tak pozeram tak ty si asi fakt uplny zaciatocnik..
toto je tvoj html kod pre vlozenie toho swfka:: (prepacte ze to nieje v kode tagu ale potrebujem oznacit iste veci tucne)

<OBJECT CLASSID="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" sirka=getProperty(vid, _x); //zistenie sirky nacitaneho SWFka vyska=getProperty(vid, _y); //zistenie vysky nacitaneho SWFka vid._x=(stage.width)/2; //zarovnanie nacitaneho SWFka na stred horizontalne vid._y=(stage.height)/2; //zarovnanie nacitaneho SWFka na stred vertikalne WIDTH="760" HEIGHT="700" CODEBASE="http://active.macromedia.com/flash5/cab ... on=5,0,0,0">
<PARAM NAME="MOVIE" VALUE="Murter.swf">
<PARAM NAME="PLAY" VALUE="true">
<PARAM NAME="LOOP" VALUE="true">
<PARAM NAME="QUALITY" VALUE="high">
<PARAM NAME="SCALE" value="noborder">
<EMBED SRC="Murter.swf" WIDTH="760" HEIGHT="700" PLAY="true" LOOP="true" QUALITY="high" scale="noborder" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/dow ... kwaveFlash">
</EMBED>
</OBJECT>

Ako ta napadlo dat do html to co som pisal vyssie ( viď. hrubo vyznaceny text)? vies vobec aspon zaklady html?
Ten script co som pisal hore a ty si ho dal do html (este aj s komentarmy) je vskutocnoti Action Script. programovaci jazyk ktory sa pouziva vo flashi a nie v html.
Tu animaciu mi nacita normalne.. akurat to dlho trva mam pomale pripojenie a animacia ma 2,9MB zobrazilo mi ju az po 4minutach (ked sa nacitala).. tak mozno ze mas ten isty problem..
Treba do nej vlozit preloader... aby uzivatel vedel co sa vlastne deje :)
skusal som to v IE, Safari, Firefox, Opera, Chrome.. vo vsetkych to slape..
V animacii problem nieje ta je dobra akurat blbo urobena ale je funkcna..
tvoj problem bude ukrity v html.. ked chces dat nieco do stredu pouzi prikaz <center> ktory napis pred kod ktorym vkladas Flash na web.

BTW: vykasli sa na Xaru... je to len zastupny program v ktorom nikdy nevyrobis plnohodnotnu flash aplikaciu.. pouzivaj klasicky Adobe Flash alebo starsi Macromedia Flash 8 Pro.. pre zaciatocnika je ako stvoreny.. a vies vnom spravit vsetko..

teraz som si vsimol :D :D

CODEBASE="http://active.macromedia.com/flash5/cabs/swflash.cab#version=5,0,0,0"
mas tam nastavenu verziu flashu 5,0,0,0.. daj tam aspom 8,0,0,0
Solitaire
Novice
Novice

V prvom rade dík za rýchlu odpoveď, ako som povedal, len začínam, nič podobné som v minulosti nerobil, neštudoval, no lama, ale je to len otázka času, iste nedosiahnem Tvoju úroveň, ale pre moje potreby to ani nebudem potrebovať, stačí keď budem vedieť, že Ťa tu nájdem . ;) Robím to ako hobby, dík za radu ohľadne toho centrovania, už to šlape, so Xarou som spokojný, pre lamu ako ja, je parádny, používam aj Xara Web Designer 6, učím sa pracovať s Adobe Photoshop Elements 7, takže mám toho dosť na zapamätanie, ale na prvý týždeň to újde.. Čo sa týka toho IE, tak mi to po sekunde zastaví, na stránke nie je nič, len biele pozadie a v dolnom rohu výkričník o chybe, žiadna snaha otvoriť to :smt017 Skúšal som to na troch počítačoch cez IE, ale vždy rovnako..Ten zvýraznený text, to som len skúšal a zabudol som to vymazať.. Jazyk html ani action script mi nič nehovorí, to je pravda. Nejaká rada pre IE.? Dík
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

subor v prilohe stiahni rozbal a tie dva subory ktore su v nom daj na server.

tvoj index.html vymaz a daj tam tento moj..
a este tam daj aj ten subor AC_RunActiveContent.js ktory je potrebny pre spravne fungovanie vo vsetkych prehliadacoch.. môj index.html je uz upraveny tak aby ti fungoval.. dal som si zalezat.

tak to tam len skopiruj a potom ked nacitas stranku tak ju aspon 3x refreshni (klavesa F5).

a ak to nepojde.. tak je chyba na tvojej strane :D lebo uz lahsie to asi ani nejde ti pomoct.. proste to tam len skopiruj :)
Prílohy
subory.rar
tu subory potrebne pre fungovanie toho flashu vo vsetkych prehliadacoch
(2.56 KiB) 31 stiahnutí
Solitaire
Novice
Novice

Dík, pomohlo to :smt006 , ale to by som nebol ja, keby som to nevylepšil po svojom nasledovne:
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>
Murter
</title>
<script language="javascript">AC_FL_RunContent = 0;</script>
<script src="AC_RunActiveContent.js" language="javascript"></script>
</head>
<center>

Ostatok je bez zmeny, len som tam pridal AC_RunActiveContent.js, ako si mi poradil. Dôvod, prečo som tak urobil je jednoduchý, aby som aj do budúcna si vedel pomôcť viacmenej svojpomocne, tak som svoj index súbor doplnil o hore uvedený text a už to ide, len v IE mi zobrazuje tenký rámček stránky (760x700) a to iba z troch strán, ak som uploadol Tvoj index, bolo všetko ok. Nevieš mi poradiť, ako mám upraviť svoj html čo najjednoduchšie, aby som to opravil..? (buď odstránil ten tenký rámček, alebo aby bol kompletný) (To Tvoje html bolo na mňa príliš zložité) Vo Firefoxe to ide dobre.. Dík
Už asi viem, pozadie v prvom frame som neumiestnil optimálne, opravil by som to na začiatku, ale Firefox mi to zobrazoval korektne, tak som o tom nevedel, ale je to len skúšobný web, o nič nejde, ale fakt si mi pomohol, škoda, že nie som dobrý ako Ty.. :smt017 :smt017
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

ten moj index je 100% vo vsetkych preliadacoch a vermi tak aby fungoval sa uz neda viac zjednodusit.. jedine ze by si odstranil cast

<noscript>
          <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" width="760" height="700" id="Murter" align="middle">
            <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
            <param name="allowFullScreen" value="false" />
            <param name="movie" value="Murter.swf" />
            <param name="quality" value="high" />
            <param name="bgcolor" value="black" />
            <param name="wmode" value="transparent" />
            <param name="menu" value="false" />
            <param name="scale" value="true">
            <embed src="Murter.swf" quality="high" bgcolor="black" width="760" height="700" name="Murter" align="middle" scale="false" menu="false" wmode="transparent" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
          </object>
          </noscript>
to ked odstranis tak ti to pojde. ale zase sa moze stat ze niektory uzivatel bude mat vypnute pouzivanie java scriptu tak sa mu flash nezobrazi.. a este sa to da zjednodusit tak ze ten java script

<script language="javascript">
if (AC_FL_RunContent == 0) {
alert("Nepodarilo sa naÄŤĂ­taĹĄ Flash script.");
} else {
AC_FL_RunContent(
'codebase', 'http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0',
'width', '760',
'height', '700',
'src', 'Murter',
'quality', 'high',
'pluginspage', 'http://www.macromedia.com/go/getflashplayer',
'align', 'middle',
'play', 'true',
'loop', 'true',
'scale', 'hideall',
'wmode', 'transparent',
'devicefont', 'false',
'id', 'Murter',
'bgcolor', 'black',
'name', 'Murter',
'menu', 'false',
'allowFullScreen', 'false',
'allowScriptAccess','sameDomain',
'movie', 'Murter',
'salign', 'bottom'
);
}
</script> 
vlozis do samostatneho suboru.. ale to je na teb aasi moc.. tak to nechaj teraz tak...
zaciatocnik1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa zaciatocnik1 »

Dobry den, tiez mam problem s "loadMovie" v actionscript 2.

Pokial pouzijem tento kod, je vsetko v poriadku a vsetko mi pekne funguje, "customt" sa natiahne z kniznice na scenu a da uchopit, presuvat pomocou mysi a tiez rotovat klavesou "a" alebo "s" :

attachMovie("customt","customt",100,{_x:tento._x, _y:tento._y})
// toto je teraz nepouzite - loadMovie("obrazok.jpg","customt" );

eval(customt).onPress = function() {
pretiahni(this);
};
eval(customt).onRelease = function() {
pusti(this);
};

var keyLis:Object = new Object();
keyLis.onKeyDown = function () {

if (Key.getAscii() == ord('s')) {
rotuj(customt);
}
if (Key.getAscii() == ord('a')) {
arotuj(customt);
}
}
Key.addListener(keyLis);

Pokial ale pridam aj ten nepouzity riadok, teda:

loadMovie("obrazok.jpg","customt" );

tak sa uz "customt" neda uchopit mysou, vobec sa nad nim neobjavi ta mala ruka s ukazovakom, ale rotovat sa da stale. "obrazok.jpg" je subor z lokalneho disku a natiahne sa do "customt" spravne, je ho vidiet na scene.

Uz sa stym trapim asi mesiac a stale mi to nejde, tak mi poradte ak viete.

Vopred dakujem.

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2013, 8:02)
odpoved uz mam, mozno to niekomu pomoze , takto to funguje :

createEmptyMovieClip("customt", 100);
customt.createEmptyMovieClip("imgHolder", customt.getNextHighestDepth());
customt.imgHolder.loadMovie("obrazok.jpg");
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Ahoj, nepoužívaj loadMovie(), ten vhodný iba pre off-line aplikácie. Nefungovalo ti to preto lebo udalosti onPress a onRelease priradíš prázdnej inštancii a keď sa do nej načíta obsah udalosť sa resetne. Klávesy tí fungujú lebo sú priradené pomocou listeneru. Krajším a lepším riešením je používať MovieClipLoader().
Napísať odpoveď