RC - Vselico na dialkove ovladanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hezo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: RC - Vselico na dialkove ovladanie

Príspevok od používateľa hezo »

jj tak nejak, v podstate nie je problem to lietadlo ovladat, dokonca by som povedal ze ked ma clovek nieco odohrane na konzole/pc je to v niecom podobne... aleee akonahle sa lietadlo otoci smerkom k pilotovi, je to zo zaciatku problem dostat do ruk tak aby s tym hned nepadol, mam na mysli motoriku ruk, rychlu reakciiu, do ktoreho smeru mam packu potiahnut... a nato je dobry simulator a modely z EPP/elaporu, ktore zlepis za par sekund :) osobne ale odporucam to asw alebo nejaky hornoplosnik v sete RTF (ready to fly - set aj s radiom) od RCM pelikan, ako som spominal, na letisku sa naucili lietat s tym vsetci...

edit: velmi dobra volba je este toto: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=37852

ako hovoril gothar, hornoplosnik je asi najnezaludnejsi model, sam mam MPX mentor ktory ma cca 2 kg a ked ho spustim zhora bez motora , vie sa doplazit ako vetron :))
foto: http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=3312
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

hezo napísal:na naučenie doporučujem simulator ako bolo spomenute, a na zacaiatok :http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=34016

na letisko to aswčko u nas ma vela ludi a pekne sa s tym naučili lietat. je to komplet s radiom a osadeny model. nie je očom. pokial ta to nebude bavit a vysolis 150-200 € za 6 kanal radio, budes sa ho potom tazko zbavovat.

ak ta to bude bavit, nie je problem potom kupovat vsetko z HK, mam to osvedcene, mam odtial osadene komplet: Multiplex Easy Glider Pro, Multiplex Mentor, Telink YAK55M, VA MODEL Ultimate ... a tiež dva vrtulniky HK250GT (kopia align trex 250) a HK500GT (kopia trex 500 - idem osádzať)

takže moja rada: najrpv skusit ci to bude cloveka bavit, a potom sa do toho naplno pustit :)
to je sice velmi pekne a mozno mas aj dobre rady ale ja nedam 4000 litre hned na zaciatok..
este mam otazku je lepsie na ovladanie hornoplosnik alebo\|?
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hannibal »

Samozrejme, hornoplosnik je stabilnejsi ako dolnoplosnik.
Rozpatie ma asi najvacsi vplyv na stabilitu letu :) Cim vacsie, tym je model stabilnejsi.
hezo
Darca
Darca

nedas 4 ale das tri litre za nejaky brak z usa ku ktoremu nezozenies ani nahradne diely ...
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

je to 50 eur ..a mal si to ze vies ze je to brak?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hezo napísal:nedas 4 ale das tri litre za nejaky brak z usa ku ktoremu nezozenies ani nahradne diely ...
No ten polystyren sa da polepit hned, serva zozenie a motoru sa nema co stat, to by s tym musel robit neuveritelne hovadiny :)
twardykamen: je vidiet, ze je to lacna konstrukcia, ale podla mna na naucenie a vyskusanie staci, no pocitaj s tym, ze ked sa ti to zapaci, tak si budes musiet kupit aj RC supravu a tato ostane nevyuzita.
hezo
Darca
Darca

rob ako chces, len som povedal svoj nazor
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ako ste na tom v pripravach na sezonu? Ja som skoro vsetky uspory minul na Hobbycity, tak teraz len cakam kym to dorazi :)
Vetron sa docka noveho pohonu, postavim jedneho akrobata z dosiek depronu a na ceste je polomaketa Yak-54: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... duct=10350 na ktoreho sa tesim najviac :)
Combat uz pripravou presiel, len dufam, ze tohtorocnu sezonu prezije rovnako dobre ako tu minulu.
Este by to chcelo nejaky spalovak, ale zatial nie je za co :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Objednavam ako zbesily, vsecko ladujem do hlinikovych dielov a tuto nedelu ma cakaju prve preteky. Nie s Firestormom ale s Tamiya TT-01 podvozkom v kategorii Hobby.
hezo
Darca
Darca

ja akurat tento tyzden davam dokopy mentor od multiplex (vymena motora za axi 2826) , dnes som zalietal vrtulnik HK250GT a pondelok pridu diely na HK500GT :P
yak 55 od telink na sračku, cez tyzden dostane par gramov sekundaku a zase moze letiet. milujem rc modelarinu :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

hezo: no ja tak trapim combata, pocas uvodnych letov po zime mal nejake drsnejsie nehody (2x kolko do zeme a z toho raz v plnej rychlost :D ) a motor v pohode prezil, co ma dost prekvapilo :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ha! Prvy zavod v zivote a druhe miesto :) Z troch zucastnenych v kategorii :D Skoda, ze sa ludia zlakli ranneho dazda a neprislo ich viac.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Gratulujem :) Mne to minuly rok vyslo iba na jednu sutaz a tam som sa skoro dostal do finale (prvych 8 z asi 16-17 ludi), chyba sa stala v tom, ze som preletel bezpecnostnu liniu a dostal slusnu porciu trestnych bodov :) Pocas tejto sezony to vsak zmenim :D
hezo
Darca
Darca

GothaR napísal:Gratulujem :) Mne to minuly rok vyslo iba na jednu sutaz a tam som sa skoro dostal do finale (prvych 8 z asi 16-17 ludi), chyba sa stala v tom, ze som preletel bezpecnostnu liniu a dostal slusnu porciu trestnych bodov :) Pocas tejto sezony to vsak zmenim :D
lietas len combat ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ano, iba combat, ostatne v mojom okoli nie je az tak popularne (vetrone a akrobaty - tie kazdy lieta iba pre radost :) ).
hezo
Darca
Darca

u nas je zase malo combatov, teda skoro nikto to nelieta, mozno raz za uhorsky rok, co je skoda lebo je to super :) co mas za strojjjj ? :)))
Gothar
Moderátor
Moderátor

P-51 Mustanga, ma to asi 90cm rozpatie. Teraz uz vyzera trosku inak, lebo ma v kridlach serva na kridelka. Predtym bolo jedno servo v strede kridla, ale vychylky boli celkom male, tak sme to vsetci prehodili na dve a uz sa daju namixovat aj flaperony, takze obraty su uz o dost lepsie :) Moj je ten zeleny v strede, strieborny je bratov a cerveny kamosov. A na dalsich fotkach je vidiet ake "zranenia" v pohode prezije :) Ta fotka na trave je po tom ako som v plnej rychlosti nabural do zeme, hriadel v pohode, trvale nasledky mala iba vrtula, dost pomohlo, ze sa regulator celkom pekne vytrhol z prijimaca, takze ani konektor nebol poskodeny :)
Prílohy
letka.jpg
bum.jpg
bum2.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Co nevies lietat? :D

ale vazne, respekt, ja by som s RCckom nevedel ani letiet rovno... Ja si radsej sadnem do toho. Skoda ze je teraz tak hnusne, mohol som mat vcera par startov za sebou...
hezo
Darca
Darca

predpokladám že je to všetko z EPP, mám z toho materiálu toho YAKA 55 a stačí kapka sekundaku a aktivator a letime dalej :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Presne tak, EPP rulez :)
Fabo: lietat viem, ale combat sa dost odlisuje od bezneho lietania, musis totiz sledovat superov, lieta sa nizsie a na plny plyn :D Cize nejaka nehoda sa vzdy pritrafi... Ale napriklad s vetronom a aj so spalovakom (co som mal predtym) som este nikdy nehavaroval :)
Napísať odpoveď