Volkswagen Touareg

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Volkswagen Touareg

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak nove SUV za 20k je utopia, hlavne ak sa spominaju auta ako sa spominali ... ked nove suv tak Daciu Duster, sice nic nedokaze, ale aspon za nu nepytaju to co za podobne (aj ked je to prapodivny renolt :X) :-D :-) ... k ADAC a spolahlivosti tu uz par veci bolo napisanych - v skratke to co napisu nieje korán, treba sa na to vedet pozret :-)

//autoeditácia príspevku (03 Máj 2010, 22:20)
adamec .. preco ? ... preco si kupujes drahsi a vykonnejsi komp ked stary 99% toho co na nom robis zvlada rovnako ? preco si kupis trebars celoodpruzeny bike napriek tomu ze na tvoje jazdenie staci pevny ? ... toto je tvoj pohlad, ale existuju aj ine ... niekto je ochotny investovat do auta aj preto ze sa mu paci napriklad :-) preco by si ty chcel 330i ked potencial toho auta nevies vyuzit na nasich cestach ani na 80% ?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

preco? No mozno aj preto, ze po skole do neho sadnem, zbehnem na SK Ring, dam par Schumacherom 5 sekund na kolo a spokojny idem domov :D Proste mne to prijde, ze SUV su momentalne modna vlna a ked este vidim tie typy ludi, ktori su z SUVeciek uplne paf a hrozne by to chceli, pripadne tych co to uz teda kupuju tak vidim hlavne: Zeny, ktore autam rozumeju uplne velke ho*no, ale chcu velke auticko, lebo sa mozu pochvalit kamoskam akeho maju fasa nabijaca, ze si take velke autisko moze dovolit (pripadne mamicky so syndromom "veziem deti v bezpeci", ktore by si kludne kupili aj OTecko (odhliadnuc od toho, ze teda nevyzera cool),len aby sa jej malym harantom nic nestalo ked nahodou rozmixuje nejake auta pri parkovani alebo to nedobrzdi na krizovatke) a potom klasickych primitivov (ktori by si na aute tiez nic moc spravit nevedeli, max vymenit koleso alebo ziarovku) Samozrejme sa najde aj plno vynimiek, ale toto su hlavne kategorie ludi, ktore uplne "zeru" SUV. Uz len preto mi SUV moc nevonaju...
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

a co ked potrebuje SUV prave preto, ze jeho fotrik pracuje napr ako nejaky stavebny dozor a potrebuje sa niekedy dostat na parcely, na ktore sa normalnym autom nedostane a SUV mu da to, ze prejde polahky miernym terenom, da mu komfort pri jazde po ceste, v kurfy prevezie viac nakladu, bez problemov potiahne vacsi prives atd atd...
tiez sa mi viac pacia sedany, pripadne cupecka, ale ked niekto chce SUV necudujem sa mu, lebo okrem dizajnu je este urcite par dalsich aspektov ktore zavazia pri vybere ;)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

adamec -> no prave, sto ludi sto chuti :-) niekto zas nechape ako si niekto kupi na chodenie do skoly 330i :-) ... proste je to o jednotlivcovi ... to ze si SUVcka kupuju taki ludia aki si ich kupuju nema ale nic spolocne s autami samotnymi :-) divas sa na to cez prsty a neuvedomujes si ze sa divas na ludi a nie na auta :-) ... ale nech maju a co ? ja sa tiez radsej dekujem ked vidim v spataku pikpu s mokrym vodicakom na cayene, ale tiez vidim fotrikov od normalnych rodin ako za terracanom tahaju prives s kvadrami, ktory by asi v spojeni s octaviou potiahol ich a nie naopak, alebo podnikatela s platakom na ktorom vlece auto do servisu :-) ... neda sa teda povedat ze SUV je trieda nezmyselna :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

k existencii triedy SUV sa vyjadrovat nechcem, pre mna je momentalne absolutne nevyuzitelna, ale urcite by som pri potrebe vacsieho auta hladal skor polooff, resp. off... od rav4 cez pajero az po pathfinder... ale aj tak nie je nad stareho patrola y60 :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

rav4 rozhodne neni ziadny polooff, nové pájo je tiez SUV, novy pathfinder detto, aj ked stary mal samozda klasicky ram :-) rav4 bola defakto prva ktora prisla medzi vacsie auta so samonoskou a nezavislym zavesenim - s tym moc polooffovej vody nenamutis :-) ... taky poloof mohlo byt tak pajero sport napriklad :-) ... ked velke auto tak tiez osobne off, alebo nieco co sa v terene az tak nestrati, ale niekto proste potencial tuhych naprav a ramu nevyuzije :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nemyslim najnovsie gen, sam vies, ze som zatazeny na tie starsie gen, od osobakov cez supersporty az po offy :) jasne, ze niekto nevyuzije, ja tiez nie, preto sa to ani nesnazim hodnotit :) na nejake tahanie privesu mi kludne postaci aj taka w124 v trojlitri :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja som myslel ze sa stale bavime o pripadnych adeptoch za 20k EUR, coz by vychadzalo na generacie novsie :-) ...

vykonom isto postaci, ale ci aj vahovo, povedal by som ze na SUV ti pricapia s kludnym srdcom TZ na vacsie zatazenie ako na sedana vyssej strednej :-D ... inak som to najskor zle precital a videl som W126 a malem ma vykotilo, lebo minule som na mobile.de videl uplnu krasku ciernu v svetlej kozi, mega zachovalu a cela bola doku*vena tym ze mala tazne ... sam seba som sa pytal aky clovek moze Cine toto spravit :-D :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

za 20 by som si hadam ani auto vybrat nevedel, a to SUVku duplom, podla mna do auta tlacit viac ako 12-13, max 15k je hlupost :) ale ak niekto spravi rocne 40-50kkm, to uz je nieco ine, pripadne nejaku lietacku na vikend :)

mimo vahy urcite hra velku rolu aj brzdna sila a ta bude pravdepodobne pri suvkach o cosi vacsia, ako pri zanovnych w124 :P

ta w126 bola SEL alebo SEC?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja by som si nevybral ani za 10 :-D :-D proste to uz je tolko moznosti a dobrych aut ze clovek nevie ... nenadarmo sa vravi ze najhorsie je pre cloveka, ked ma na vyber :-D

ono ta brzdna sila je skor dana brzdovym systemom, tym kolko energie dokazu premenit na teplo a za aky cas, W124 moze kludne brzdit lepsie ... spravidla lepsie dimenzovane ale budu na tom SUV :-)

... L ... na C by to bol vyslovene tazky smrtelny hriech :-) :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja to tiez odjakziva tvrdim, ze najlahsie si vyberu auta paradoxne ludia, ktori tomu absolutne nerozumeju... pridu do predajne, ktoru maju najblizsie k baraku, nech sa jedna o akukolvek znacku, povedia "chcem auto", v katalogu si vyberu "napriklad toto", vacsinou o triedu lepsie, ako ma ich sused, zoberu si o v zakladnej vybave, doplnia maximalne radiom, objednaju si to s najmensim moznym dizlom (predsa aby to nezralo), hlavne, ze je to baaaavo, idu vysmiati domov a nadosmrti to budu vsetkym chvalit, ake je to super auto... toto spravi 90% populacie tohto statu potom to daju do troch acok za minimalnu hodnotu a ty si z tych socialnych vybav a minimotorov mas potom v autobazari vybrat nieco pre seba, lebo na nove v adekvatnej kategorii nemas... hlavne preto sa auta oplatia tahat z inych krajin... si to teraz pozri, kamaratovi pozeram v poslednom case denne e90 a e92 a vsetko je to u nas proste s kadejakymi stvorvalcami a v ziadnej vybave... napr. v nemecku nenajdes iny mercedes, ako v plnke, u nas si pomaly rad, ak to ma vobec klimu...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jj presne - aku mate predstavu o aute ? ... aby bolo modre, lebo tie sa menej kradnu, aby nezralo, aby malo radio, nejake érbegy, ABS a najlepsie aby k nemu boli hned aj zimne kolesa ... dakujem viac ma nezaujima :-D :-D

nj, kazdy trh ma svoje specifika a vychodoeuropske maju prave takyto, s tym nic ale nespravis to vychadza aj z celkovej ekonomickej situacie a z kupnej sily ludu, nie iba z toho ze by sa do aut nevyznali :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hej, ale osobne si skor kupim octavku v plnke, ako bavo v social edition, a este mi aj ostane na gumy s diskami a na benzin na pol roka... komfort rovnaky, servis lacnejsi, akurat machrindex nebude taky vysoky :hmm: ale tu pekne vidno, o co ludom ide, a hlavne mladym do tridsiatky, vidim to okolo seba, niekedy pocuvat tie reci je naozaj vycerpavajuce... pokial to nema modru vrtulu na kapote alebo aspon 300k na riti, nie je to pre nich auto... presne, ako sme sa davnejsie tu bavili, ze kazdy odporca dizlu by taku v10 tdi bral vsetkymi desiatimi, toto je podobna situacia

viem, ze s tym nic nespravim, a ani nechcem, proste sa to snazim brat tak, ako to je a ciem, ze sa na tom nic nezmeni...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Touareg by som bral len Faceliftovany ale to za 20tisic nehrozi. ajked takyto nevyzera tiez spatne http://volkswagen-touareg.autobazar.eu/ ... 15903.html

a o X1 si neuvazoval ? mne sa celkom paci
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ehm :) x1 za 20? po prve, za 20 zozenie mozno nejaku buracku, aj to pochybujem, a po druhe, 20 by som za x1 nedal ani nahodou...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

preco buracku ? za 22tisic som vydel jednu bielu
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ty voe ten touareg - kolesa jak z cirkusoveho kocara :-D :-D :-D ... X1 nespada do kategorie SUV, to je len prifuknute kombi, to ked uz, tak radsej Su v baru Forester, ten ma aspon fulltime awd :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no, neviem kde, za 25 je jedna jedina biela predvadzacka na ab.eu, a pokial je vybavou a parametrami taka, ako prave tato, tak to radsej ruky prec...

// LOOOL, ten tuareg ma uplne dostal, keby si mi to nepripomenul, ani by som si ho nepozrel :D trussardi, evidentne mas vkus :D
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Skolacik napísal:a co ked potrebuje SUV prave preto, ze jeho fotrik pracuje napr ako nejaky stavebny dozor a potrebuje sa niekedy dostat na parcely, na ktore sa normalnym autom nedostane a SUV mu da to, ze prejde polahky miernym terenom, da mu komfort pri jazde po ceste, v kurfy prevezie viac nakladu, bez problemov potiahne vacsi prives atd atd...
tiez sa mi viac pacia sedany, pripadne cupecka, ale ked niekto chce SUV necudujem sa mu, lebo okrem dizajnu je este urcite par dalsich aspektov ktore zavazia pri vybere ;)
ja si myslim, ze to v pohode zvladne aj nejaky combik. Ci uz E61 530xd alebo W211 T 320 CDi 4Matic. A pritom to bude s tym na cestach rychlejsie, pohodlnejsie s mensou spotrebou paliva.

mne sa najviac "paci" ako si ludia kupia SUV a potom na to narvu 22" nizkoprofily, aspon 285 sirka - to auto je v potom v tom miernom terene menej pouzitelne ako E-klasse na 17" s normanou sirkou. Ale to ludia nechapu...

jeden cas som jazdil s BMW X5 E53 4,4i. Jedina vyhoda toho auta bola, ze ked bola na ceste prekazka a mali sme sa tlacit s oprotiiducimi autami, tak kazdy kto ma zbadal radsej pockal a nechcel riskovat stret s tou ozrutou. Jazdne vlastnosti na urovni starej embecky a spotreba maleho autobusu. Mozno som sa citil trosku bezpecne, ale SUV je bezpecne len ked bura do niecoho slabsieho. Aktivna bezpecnost je tam nizsia a pasivna je na rovnakej urovni (ak sa zraza s rovnakou hmotnostou)...

Co uz, klasicke limuziny uz asi nie su velmi cool :?
cRaCk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cRaCk »

Ďakujem všetkým, ktorý sa zapojili. Nakoniec sme sa rozhodli asi pre X3 aj keď sme ju najskôr nechceli.Čo na to poviete dobrá voľba? Myslím čo sa týka podľa spolahlivosti, lebo som už aj pozeral na ten web ADAC a tam že X3 dostala už niekoľko krát po sebe nejaké ocenenie spoľahlivosti..a aj ohlasi na nete sú fajn..nie ako na touarega..
Napísať odpoveď