MP3 prehravac bez displeja (na sport)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

MP3 prehravac bez displeja (na sport)

Príspevok od používateľa johny541 »

Chcem sa spytat niekoho kto sa vyzna v tejto oblasti. Doteraz som pouzival iPod Nano 3G a zvuk sa mi celkom pacil a nemal som voci nemu nic, no akosi ked som si kupil dotykovy telefon a blizi sa leto, tak sa mi zda ze by to chcelo zmenu. Nie ze by bol Nano velmi tazky na sport, skoro ho necitit teda, no myslim ze by mi bohato stacil nejaky prehravac bez displeja. Rozmyslam uz nad niecim lepsim co by podporovalo FLAC a OGG formaty. Uz dva dni prezeram internet a zatial som nijako nenarazil na nic lepsie ako je Cowon E2 v 4GB verzii. Ide mi hlavne aj o kvalitu zvuku. Tiez som rozmyslal aj nad Sandisk Sansa (nema podporu spominanych formatov), tak ak by ste mohli porovnat tieto dva modely. Nevadi ze ten sandisk ma maly displej, len nechcem ziadny dotykovy prehravac ani nic podobne. Shuffle som tiez vylucil, pretoze chcem prejst na nieco ine ako Apple a co pozeram recenzie tak firma Cowon (iAudio) na tom nie je zle s kvalitou reprodukcie. V podstate ked sa nic ine nenajde alebo nenajdete nejake nedostatky na tychto prehravacoch, tak som viac menej rozhodnuty pre ten Cowon E2. Mate nejake navrhy? Moj strop je tak 70-80eur. Za prehravac bez displeja by to mohla byt dostacujuca ciastka myslim :) Poradte prosim.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: MP3 prehravac bez displeja (na sport)

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

johny541 napísal:rozmyslal aj nad Sandisk Sansa (nema podporu spominanych formatov)
Ktoru Sansu maš na mysli? Totižto všetky Sandisky sa volaju Sansa (Sandisk Sansa xxx). Maš na mysli Clip, Clip+, Fuze, View...? A všetky podporuju aj OGG a FLAC len niektore od zakladu a niektore až s novšim firmwareom.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Fuze a View urcite nie, cize bud Sansa clip alebo clip + . Pozeram ze obycajny klip nema od vyroby podporu pre flac a sansa clip + uz ma. Aspon podla serveru mp3.sk. Mam otazocku, ten FLAC a OGG tam dam tak ako je, cize 800-1400kbps a prehraje to normalne? Nevadi mi ze tie subory su uz vacsie, len ci to prehraje a bude rozdiel vo zvuku citit. Mohol by si ty alebo niekto iny porovnat znacku Cowon a Sandisk co sa tyka mp3 prehravacou a kvality reprodukcie zvuku? Napriklad tie modely Cowon E2 (ktory nejako neviem vobec zohnat) a Sandisk Sansa Clip + ked neberieme ohlad na to, ze jeden ma displej a druhy nie, pretoze to je pre mna teraz nepodstatna vec. Skor co sa tyka spracovania/zvuku/vydrz bat. a podobne :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som úspešne využíval Creative Zen Stone 2GB na tento účel. Dnes kúpiš za facku a neprehlúpiš.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zvukovo je lepši Clip, E2 nema taky dobry zvuk, ako ostatne Cowony. Pokiaľ však nemaš kvalitne sluchadla, rozdiel v kvalite zvuku je irelevantny.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Ja som úspešne využíval Creative Zen Stone 2GB na tento účel. Dnes kúpiš za facku a neprehlúpiš.
Dik za tip, cenim si to, ale ja by som radsej nieco novsie a s podporov tych formatov :)

Ryan Giggs: Pocul si obidva hrat? Ak ano, na akych sluchatkach?

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2010, 19:47)
Tá Sansa Clip + je cela z plastu? :?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Clip je z plastu, ale to aj Cowon. Počul som oba na Koss Porta Pro a UE triple fi10. Na Portach to nebol až taky veľky rozdiel, na UE bol už počuteľny.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

A v porovnani s iPodom, je to pocutelny rozdiel na kvalitnejsich sluchadlach? Dal by taky maly mp3 prehravac ako je Sansa Clip Plus stavu aj pre Senny HD555? Samozrejme to by sa tykalo len domaceho posluchu, na von by som si kupil nieco ine. A este som sa stale nedockal odpovede na moju otazku :) Ked tam vopcham original FLAC ( okolo 1000kbps ) tak s tym sansa nebude mat problem a prehra to v tej kvalite ako naozaj ma?
Ryan Giggs
VIP
VIP

johny541 napísal:A v porovnani s iPodom, je to pocutelny rozdiel na kvalitnejsich sluchadlach? Dal by taky maly mp3 prehravac ako je Sansa Clip Plus stavu aj pre Senny HD555? Samozrejme to by sa tykalo len domaceho posluchu, na von by som si kupil nieco ine. A este som sa stale nedockal odpovede na moju otazku :) Ked tam vopcham original FLAC ( okolo 1000kbps ) tak s tym sansa nebude mat problem a prehra to v tej kvalite ako naozaj ma?
Ano prehra, ale počitaj s tym, že baterku ti to zožerie jedna radosť :). Clip HD555 v pohode nakrmi a zvuk bude kvalitny (doma mam HD 595). Oproti ipodu to je na sluchadlach typu HD555 a vyššie značny rozdiel. Samozrejme čim lepšie sluchadla, tym väčši rozdiel.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Chcem si najprv kupit tie spominane HD555 a potom nejaky prehravac na von, to bola len taka vedlajsia otazka :) Skoda ze som premeskal tu zlavu na sluchatka.net kedy mali HD555 za 89€ :( Velmi toho lutujem. Cize ziadne ine take napady/navrhy na ine prehravace?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak najlepšia kupa po zvukovej a j kvalitativnej stranke by bola Cowon i7: http://www.mp3.sk/cowon-iaudio7-8gb-black-p-6897.html, je ale trošku väčši (ale ľahky) a aj cena je už dosť nad limit. Pripadne čokoľvek (v ramci cenoveho limitu) od Sony: http://www.mp3.sk/mp3-prehravace-sony-c ... ml?sort=3a.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Hmm vydrz 60 hodin nie je urcite na zahodenie, aj pri FLACU by to zvladlo den pocuvania mozno. Ale je to, ako si pisal, uz dost nad moj limit a trochu mimo mojich poziadaviek. Ja som s iPodom v celku spokojny, len mi pride ze mi je tak trochu zbytocny lebo ho ani naplno nevyuzivam. Preto ho aj predavam tu v bazari. Asi pouvazujem o tej Sanse, je to taky maly jednoduchy prehravac, len dufam ze ma nesklame po zvukovej stranke. Lebo po pravde najviac ma taha ten zvuk, ale zas si nemienim kupovat stuple za dalsich 50eur a viac. To si radsej necham iPod ktory mi vyhovuje. Uvidim ako to bude s tymi HD555, ci ma uvedu aspon trosku do audiofilskej sceny a konecne spoznam lepsi zvuk ako doteraz. Dakujem za odpovede, co pozeram tak v tejto kategorii toho vela nevymyslim, cize sa asi rozhodnem pre tu sansu ked budu peniaze :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Veď prave. Veľa toho na vyber nie je. Každopadne či už E2 alebo Clip, po zvukovej stranke to nebude krok vedľa. Ale ako vravim, aby ten rozdiel oproti ipodu vynikol, je treba kvalitne sluchadla.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Ryan Giggs napísal:
Ano prehra, ale počitaj s tym, že baterku ti to zožerie jedna radosť :). Clip HD555 v pohode nakrmi a zvuk bude kvalitny (doma mam HD 595). Oproti ipodu to je na sluchadlach typu HD555 a vyššie značny rozdiel. Samozrejme čim lepšie sluchadla, tym väčši rozdiel.
nepraháňaj :wink: na 555 ani 595 žiadny rozdiel nebude počuť teda bude ale len fakt maličký.
na sport jednoznačne nič umelé, určite niečo bez displeja, keď sa ti rozbije budeš ho ľutovať
pozri
http://www.anythingbutipod.com/archives ... huffle.php
Shuffle: MP3, AAC, WAV, AA, AIFF. Clip: MP3, WMA, WAV, AA.
nikde tam Flac nevidím :(
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ale my sa bavime o Sansa Clip Plus :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Filipito napísal: nepraháňaj :wink: na 555 ani 595 žiadny rozdiel nebude počuť teda bude ale len fakt maličký
V tom pripade su 3 možnosti. Buď si tie prehravače na takych (či podobne kvalitnych) sluchadlach nepočul a len hadaš, alebo si počul a v tom pripade maš nejaky problem so sluchom, alebo ja a ďalši traja ľudia, s ktorymi som niekoľko prehravačov na rôznych sluchadlach porovnaval mame supersluch.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

patrím do skupiny audiofilov čiže kritiku na mô sluch si niekde nechaj :)
áno počul som dosť prehrávačov v tom bol aj sansa clip (neviem či to bol plus - až taký perfektný niesom aby som si zapamätaval takéto názvy) a hrali úplne stejne (595 hrali trošička lepšie ale pri behu by to asi ajtak nepočul) , všetko záleži od MP3-ky (nemyslím prehrávač ale pesničky).
Neviem prečo stále tak vychvaľuješ Sandisk so super zvukom ale nič iné neprinášaju, spolužiak si jeden teraz kúpil a ten softvér ci FW (či ako sa to označuje) za veľa nestojí, taktiež tvorba playlistov dosť oničom.
každopádne odporúčam johnymu skočiť do predajne omakať si tie mp3 :wink:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Filipito napísal: Neviem prečo stále tak vychvaľuješ Sandisk so super zvukom ale nič iné neprinášaju
Nevychvaľujem Sandisk (ako taky), ale Clip. To je obrovsky rozdiel. V jeho kategorii a hlavne cene nič lepšie nie je. :wink: Ak o niečom vieš, daj mi vedieť. Vo vyššich kategoriach už je to o inom. Inak tu otazku môžem položiť aj ja tebe, prečo vychvaľuješ ipody a dokonca vo všetkych kategoriach?
To asi veľky audiofil nie si, keď nepočuješ rozdiel.
Filipito napísal: ale pri behu by to asi ajtak nepočul
To zaleži na sluchadlach.
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kolac »

ja mam cowon i7, nieje to sice bez displaya, ale je to ozaj kvalitny prehravac, co sa tyka zvukovej stranky tak aj vydrze - uvedenych 50-70 hod. je ozaj realna vydrz, dalsie velke + je neskutocne vela nastaveni od nastavenia tlacidiel az po vyladenie zvuku. Prehravanie .flac samozrejmostou :) Myslim ze ak kupis cokolvek od cowonu, neprehlupis :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Cena už bola medzitym navyšena a prave iAudio 7 som mu odporučal. :)
Napísať odpoveď