Mačka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Mačka

Príspevok od používateľa Adulko1 »

To mas pravdu .. :/
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Chcem sa opytat ludi, ktori maju macky. Rozhodol som sa priatelke spravit radost a nechal som sa ukecat (ale chcem ju aj ja), ze si zadovazime macku - perzskeho kocura. Ideme si pre neho zaciatkom decembra. Kedze mam uplne novy byt, tak som zacal mat trosku strach zo smradu a pod. zalezitosti. Preto sme s priatelkou kupili fakt to najlepsie, co sa da na trhu zachodov pre macky zohnat. Ma to filter, vnutri nejake dalsie osviezovace + sme si nechali poradit ohladom podstielky.

Teraz by ma zaujimalo skor, ci sa mam bat o kable (nemam ich vela, prave naopak, ale aj tak), pripadne o drahu kozennu sedacku, ci stolicky pri jedalenskom stole.

Aby sme tomu predisli, objednali sme mu aj ten strom, na ktorom si moze brusit svoje pazuriky, dostal kopec hraciek, no aj napriek tomu mam trosku strach.

Vedel by niekto poradit. A v prilohe ho pridavam, aby ste videli, aky je zlaty. :)
Prílohy
53_08_53085_5_644x461.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Skôr o nábytok, niektoré cice ho rozdrapkavajú a daj ho sterlizovať, nebude nič ocikávať len záchod. Záchod umiestni do kúpeľne, alebo na balkón, to je najlepšie. Nik ani nebude vedieť že máte doma cicu.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

No, na sterilizaciu ho chceme dat kazdopadne. Jaj, s tym nabytkom si ma nepotesil. :( Na balkon ho dat nemozem, lebo nie je stale otvoreny, hlavne, ked som v praci. A v kupelni zase nemam az tolko miesta. Nasiel som mu miesto v pracovni, kde mam PC, za dverami.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

To bude celkom problém. Cicu narozdiel od psa nie je cítiť, lebo jej srsť je bezzápachu, úplne. Problém je s ich výkalmi, tie je cítiť a riadne, aj keď si na ne časom navykneš, nie je to Boh vie čo. V pracovni Ti 100% neodporúčam mať podzver [podstielka, či ako sa to volá], lebo tam bude smrad, nech je akokoľvek prefiltrovaný. Treba to čistiť a starať sa o to riadne. Vrele odporúčam ten balkón, ani kúpeľna nie je nič moc, je to cítiť do celého bytu. Najlepšie by bolo, keby si na toalete spravil dvierka na dverách a tam to umiestnil vedľa WC. To je asi taká zlatá stredná. Tú pracovňu si premysli riadne. A káble a všetky tieto veci, možno bude voči tomu apatická, a možno nie, každá cica je iná. Niektoré majú všetko na háku a iné zase "labôčkujú" do každej dekorácie, kábliku, alebo záclonky. To uvidíš podľa povahy, akú bude mať daný cocoor.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

No, uvidim este ako doriesim ten jej zachodik. Diki za info.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Tak o sedacku by som sa obaval, priatelka uz kvoli macke menila sedacu :) ale zavisi od macky to je pravda.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

mam mačku, má škrabadlo, ale dosť často ho ignoruje a "šmakuje" si na všetkom ostatnom... takže obávaš sa právom :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

u nas sa to riesi tak, ze staci pekne zhuknut alebo hlasno zatlieskat a dalsie 3 dni si rozmysli ci to bude robit znova, treba mat na to ale vycleneho clena rodiny, totiz majkat sa zanim rada nepride :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kocurik vyzera krasne, ale ked vyrastie, tak sa mi uz pacit nebude :D

Skrabadlo by som mu asi radsej nedaval, pravidelne mu zastrihol pazuriky a tak sa da predpokladat, ze nebude mat potrebu si ich brusit, kedze nebude na to navyknuty. Doma s tym problem mam, kedze kocur beha po dome aj vonku, najma v lete bol stale von, takze pri utekani pred psom (kym si zvykli na seba), behanie po stromoch atd..., tak mal potrebu mat nabrusene pazuriky. Par krat som mu ich ostrihal, najma teraz, ked spava na mojich ponozkach, ale je to uz lepsie. Nabytku sa este nikdy ani len nedotkol, skor ho fascinuje koberec a tak si pazuriky brusi ako keby o koberec, len si neuvedomuje, ze akurat tak nici koberec. Nastastie sme cez leto menili koberce za podlahy a koberec ostal uz len v obyvacke, no aj ten pojde prec, takze si ho moze nicit nadalej.

Inak kocur je inteligentny, ked spime a chce ist prec, zacne mnaucat, postavi sa ku dveram a ak sa nebudim, zacne mi skakat pri posteli, chodi popod nu alebo mi skrabe na spodok postele o calunenie, takze ma to zobudi. Potom ho pustim, zleti dole do kuchyne, par krat zamnauci, dostane sunku alebo granule pred dvere do misky a ostane vonku. Cez den sa tula, spi..., no ked pridem vecer alebo v noci domov, zastanem s autom, vstupim..., tak uz len vidim ako startuje niekde zo zahrady alebo z maleho garazoveho okienka, zasvieti sa prva fotobunka, druha fotobunka, vybehne schodami a ostane cakat na podlozke pred dverami. Po odomknuti startuje do kuchyne, kde si sadne na stolicku alebo ostane lezat pred chladnickou. Ked moc mnauci, dostane koliesko ci dve sunky a potom ma na vyber dve miesta, bud ide so mnou ku PC alebo ide spat. Ked ideme ku PC, tak tu ma vodu z ktorej pije, pospi si na koberci alebo v poslednom case s radostou na stole..., ked idem spat a nestihne mi zaspat na posteli, kym sa umyjem, tak sa ulozi na ponozkach. Obcas robi neplechu, mnauci, beha, skace, vyrusuje..., ale vacsinou sa hned ulozi a spi..., a rano je to o tom istom. Ak chce ist von, zacne mnaucat a ked sa zobudim skor ako on, tak pockam kym sa zobudi a potom ho pustim von.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

hojko napísal:...
...jéééj... :smt007 ...to musí byť rozkošnééé...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

hojko napísal: Inak kocur je inteligentny, ked spime a chce ist prec, zacne mnaucat, postavi sa ku dveram a ak sa nebudim, zacne mi skakat pri posteli, chodi popod nu alebo mi skrabe na spodok postele o calunenie, takze ma to zobudi.
Ha, ešte sa má čo učiť. Moja mačka si dokáže otvoriť všetky dvere v dome (a že ich máme...). Vyskočí na klučku, zostane zavesená kym klučka neklesne, zoskočí, strčí packu do fugy a potiahne (alebo potlačí ak je treba)... Na vstupne dvere sme preto museli dať gulu. A keď sú niektoré dvere zamknuté a sú vnich kľúče, tak donich strká. Naštastie na to už je prikrátka :mrgreen:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hojko, haha, tak to bolo dobre citanie. :) Zvedavy som na toho mojho, ako sa predvedie. Zajtra sa na neho ideme s priatelkou pozriet. A zaciatkom decembra si ho berieme. :)
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Dunlop napísal: Ha, ešte sa má čo učiť. Moja mačka si dokáže otvoriť všetky dvere v dome (a že ich máme...). Vyskočí na klučku, zostane zavesená kym klučka neklesne, zoskočí, strčí packu do fugy a potiahne (alebo potlačí ak je treba)... Na vstupne dvere sme preto museli dať gulu. A keď sú niektoré dvere zamknuté a sú vnich kľúče, tak donich strká. Naštastie na to už je prikrátka :mrgreen:
haha, aka sikovna :lol: , cochvila o nej budeme citat ako o prvej macacej autorke romanov xD
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

p4ra, a ešte chcem upozorniť na chlpy. Mám tiež dlhosrstú mačku a je to dosť oničom, už by som bral len krátkosrstú... Chlpy sú naozaj všade. Sestra ktorá mala dlhosrstú mačku doma (už ju rok a pol nemá) vraví že ešte teraz má na oblečení chlpy. Nehovoriac o tom jak to treba stále česať, a niekedy ani to nepomôže a spravia sa "glbiny"
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

S tými chlpmi pravda. Mám niečo medzi krátkosrstou a dlhosrstou, no chlpy sú všade :D Najlepšie sú také chuchvalce zmiešané z chlpov mačky a psa, to treba hneď spacifikovať z podlahy, inak to potom vyzerá ako v tých opustených amerických púšťach, keď sa kotúľa tá namotaná oschnutá tráva či čo to je :D :D

Ale myslím, že pravidelným česaním tomu predídete resp. nebude to také hrozné a v takom množstve.

Mám mačku neznámeho pôvodu :D Pritúlalo sa to k nám koncom januára 2008, vtedy mohla mať pár mesiacov. Neviem aký je to druh, no nie je ani z tých väčších, ani z tých menších, taká stredná veľkosť a má veľmi odlišný chvost od ostatných mačiek (na 1. fotke je to trochu vidieť), taký delený. No a celé bruško má chlpaté, iné mačky majú holú kožu okolo cecíkov a tak.

Pridám nejaké foto. Inak sa volá Vločka :smt049

// A ešte aj v avatare je :)
Prílohy
001.jpg
002.jpg
003.jpg
004.jpg
005.jpg
Stanquo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Stanquo »

zlata cicka :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Chalani, na tie chlpy som sa pytal. Konkretne tato macka, ktoru beriem ja s tym nema ziadny problem (bol som vcera u zeny, ktora mi to preda, ma 2 dospele) a hovorila, ze ked sa denne cesu, tak vsetko ostava na hrebeni a neplznu. Trosicku plznu jedine, ked z maciatok budu dospelymi a na jar. Ale tak to sa da prezit. Inak je krasny. Hotovy som z neho. 3.12. so Sonickou ideme prenho. :) Bude sa volat Max. Videl som jeho otca. Neskutocny velky, takmer cely biely. Jaj, uz nech ho mam doma. :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...čo sa mena kocúra týka, vždy som chcel aby sa volal polytetrafluóretylén [skrátene Poly]...ak raz kocúra mať budem, bude sa volať takto...
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Môj otec mi hovoril, že keď mal tak 15 tak našiel mačku a zobrali si ju do bytu a že je tu tak vycvičil, že za ním normálne po vonku chodila ako pes, len bohužiaľ potom spadla z balkóna a neprežila to.
A rados pekná mačka ...
Napísať odpoveď