Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jimmy_xp
King
King

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Soviet > ja som pisal zazitok spred 4roch rokov :) vtedy este bola konstrukcia na skuskach :)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Tak poviem aj ja svoj zazitok ...
Rano sme mali prijst na skusku o 07:00 pricom policajt prisiel o 08:30... dost divne no ale ako tu citam mozem byt rad ze som platil len za 33e kolok, ziadne specialne bonusy autoskole...
Test zacal o 08:35, dal som ho na 55 bodov lahky bol (ucil som sa testy z kvizmajster.sk - maju testy z vodicak.sk spravil som si 2x komplet test [2x 35 testov])
Potom prisla Konstrukcia zarazilo ma to, lebo vraj sa uz nerobi ... no aj tu som zvladol - primitivna otazka, poruchy odvetlenia...
Kuzelky taktiez lahke tam sa asi ani neda co pokazit a hlavne clovek moze ist rychlo ako chce :) no robili sme to za takeho vetra ze kuzelky sme museli prilozit kamenmi.
Pri jazde prislo to najhorsie co mohlo... ine auto, druhy instruktor ktoreho som nepoznal a policajt ktory s nim bol zjavne nejaky kamarat... spravil som za celu jazdu jednu "velku" chybu a to ze som nedodrzal (mne dovtedy neznamy pojem) "bocny odstup" - inak som celu jazdu odjazdil bez porusenia akychkolvek pravidiel a tak cakam na dalsi termin... len aby ste vedeli aj na takychto veciach vedia nachytat ak chcu... len pre info z 10 ludi jeden nespravil test a 7 nespravili jazdu, 2 dievciny maju uz zrejme aj vodicaky.
:(
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak dnes som to uspesne na druhy pokus dal a tak som suci na oslavu :)
Spravil som sice jednu chybu a to, ze som sa preradil z pruhu bez smerovky, ale inak som odjazdil vsetko bez chyby..
Aj to bolo tak, ze som vychadzal zo zelenej do prava a chcel sa zaradit rovno do stredneho pruhu..Tak som to spravil, len policajtovi sa to nezdalo..Mi nato povedal na konci jazdy ""Nesmiete jazdiť ako šarkan. Len tak tak, ale mate to". :P
Ale som rad..konecne aj normalny policajti prisli :)
Inak autoskola Ficker pre Bratislavcanov odporucam..:)
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

Teraz som si po dlhej dobe spomenul na to, ako som robil jazdy na motorke (bolo to uz davno, neviem to cerstvo), ale zda sa mi ze to bolo za motorku nieco ako cbf 125...(nieco na ten sposob, alebo nejaky jej predchodca, neviem...). Ja za riadidlami, instruktor za mnou, a spominam, ako sme mali vzdy problem vyjst aj mensi kopec....niekedy som sa aj 2x otocil, aby som sa musel rozbehnut viac, raz (usek asi 1km dlheho cca 5% stupania) musel zist dole a vyjst som musel sam....Z hodinovej jazdy som sa vratil o 3 hodiny :)
Obaja spolu sme mohli mat vyse 160-170kg, takze to bol zazitok, sledovat, ako 9tis otacok nestaci :)
destroy
Novice
Novice

Príspevok od používateľa destroy »

tiez mozem odporucit na ucenie na vodicak http://www.kvizmajster.sk/

tie testy tam su najlepsie
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Fuuuuu tak na to si rád zaspomínam. Inštruktor nemenovaný mal vážne super zmysel pre humor. Jeho obľúbené slová boli dop*ci a ťahaj kým nepreší. Raz ma vážne vydesil a rozosmial. Mal som odbočiť do uličky, ktorá bola smerom dole z kopca, a čo čert nechcel v tom istom okamžiku sme obaja stlačili brzdu, samozrejme, že autom značne trhlo a môj milovaný inštruktor to ukončil slovami "počúvaj ma keď uvidíš pohyb tuto dole tak ty daj nohy dole z pedálov" ukazujúc na jeho pedále a jeho nohy. Som ako s nemým užásom zostal pozerať a sám pre seba som si len niečo zamrmlal ( s inštruktormi sa nemalo šancu doťahovať, lebo bez ohľadu akú strašnú chu**** tvrdili mali vždy pravdu, čo si odôvodnili ďalšou strašnou chu****). V tej chvíli som mu mal chuť povedať, že ja teda budem sledovať jeho nohy na pedáloch a na cestu len občas mrknem.

Ďalšia perlička bola, že tento inštruktor mi pravidelne radil rýchlosti. Už som mal nervy a keď som si chcel sám preradiť tak už 50 metrov pred križovatkou som musel držať riadiacu páku aby som si mohol sam podradiť.

K cúvaniu asi toľko, že medzi autami som necúval za celý čas mojej autoškoly, čo je tiež zásluha istého inštruktora, ktorý keď som sa mal učiť cúvať došiel spičoval ma za úplnú prkotinu, ktorá absolútne nesúvisela s cúvaním a išlo sa zas na cestu.

Obľúbenou činnosťou inštruktorov bolo tiež, keď nebolo za čo žiaka dodžubať tak ho dodžubávali so slovami prečo nerobí hento tak ale hentak. A aj keď ste to robili dobre ten ich spôsob bol správy a vy ste boli debil. Mal som jedného normálneho inštruktora, s ktorým som mal jedinú jazdu, a ktorý ma jediný niečom naučil a tým to asi ukončím. Zatiaľ som nemal ani jednu nehodu, tak nech to tak aj ostane.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

ado, podsklan?

tiez spominam, mal som par instruktorov, par dobrych, par horsich, spominam na mojho prveho instruktora v aute, starsi pan, fajciar jak slak, vacsinou som ho aj tak viezol domov, kde robil neviem co (:D), to bola polovica jazdy... zdzubaval ma, ked som brzdil skoro, ked som nebrzdil skoro, zdzubal ma, ked mi meter pred autom naskocila cervena (kolona) a dupol mi na brzdu, chlapik za mnou skoro narazil, tak som mu to oplatil... 60 po meste (este stara dobra 60ka), tesne pred semaforom mi naskocila cervena, tak plne brzdy... on nepripraveny, nemal pas, tak si skoro rozbil hlavu o sklo, odvtedy mlcal :P a uz sme sa nevideli :smt006
potom skvely instruktor, ktoreho som vyfasoval aj na skuskach a ten instruktor bol jednoznacne skvely, ako s jedinym som cuval, ako s jedinym som isiel na dialnici a to s autom so spalenou spojkou, takze ked som zacal predbiehat kamion, tak som sa smutne musel vratit spat :lol:
najvtipnejsi bol ale instruktor, ktoreho som mal aj na trenazeri... plakal, ze dievcata su lepsie ako chlapci, rozpraval humorne prihody, jednoducho jazda s nim sranda... dodnes spominam na zeleznicny priechod, pred nim znacka STOP, ale komplet hrdzava, nedalo sa rozpoznat, co to je, zastavil ma pred nou "no, vies co je toto za znacku?"... dozvedeli sme sa, ze je to STOPka, ale len zo zakona vyplyvajuca...

Ked to mam zhrnut, nebolo to zle, ale pristup niektorych instruktorov bol nie zrovna pekny
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Eras: mne raz jeden milý inštruktor dačo vyprával a tak mi šlapol na brzdu, že auto skapalo, ale ani nepípol vtedy. A to chodenie domov poznám, s jedným som sa každé ráno zastavil uňho doma, zastavil pred domom a on išiel dnu potom keď vyšiel otvoril bránu synovi a ja som vycuval a išlo sa dalej. A nie podsklan ale Macko ... :D

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2010, 22:27)
k!ko napísal:Ahojte, mam taku otázku. Chcel by som vedieť či je pravda to, že na skúškach dostanem jeden z 35 testov čo sú aj na nete?
Dik
Presne taký istý ako jeden z tých 35. Ja som sa naučil tie testy naspamäť :D
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Dnes som uspesne spravil skusky ;)
Stresoval som, ale vsetko uplne OK. Test 55/55. Jazda bez chyby. Autoskola PANDA. Komisar v pohode.
Z 9tich ludi nespravili 4. Co ma dost prekvapilo. Dvaja pokazili testy a dalsi dvaja jazdu. Jeden pan nezastavil na STOPke a nejaka pani to vraj cele pokazila... Ale boli to uz starsi ludia okolo 40.
Takze spokojnost :) Uz len ist vybavit tu magicku karticku :D
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Zase som dnes nespravil skúšky, konkrétne jazdu :cry: ja už neviem čo si mám počať, dyť na kondičných jazdách idem vcelku OK, ale na skúške som dnes zase pohorel :cry: teraz mám už len posledný pokus a ak toto nevijde, tak je jasné že na cesty nepatrím :(
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co si spravil? :)
Thrash/Death
Star
Star

skoro všetko zle proste :(
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Bez sebavedomosti to nespravis lahko..Proste si musis verit, ze vies jazdit a ides to dokazat a pojde to..Stres je vzdy..ale treba ho eliminovat co najviac ;)
Thrash/Death
Star
Star

snažil som sa, ale už som to celkom slušne dosral na prvej križovatke a takisto rozbehy vozidla boli veľmi neisté :( ale včera na kondičke mi to išlo dobre :( a neverím že sebaistota pomôže, to nijako neovplyvní veci
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak bud to vies, alebo to nevies... Ked ti to na kondicnej jazde ide tak to vies... Nemozes tak panikarit ked tam je komisar... Zasa take strasne to nie je...
Odkial si? Kde robis jazdy?
Thrash/Death
Star
Star

som z Košíc a tu jazdím
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja som tu prednedavnom tiez dokoncil kurz... Kosice nie su az take strasne... A uz len po vsetkych tych jazdach by si mal poznat takmer vsetky dolezite krizovatky...
V ktorej si autoskole?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No tiez si myslim, ze v KE to nie je take hrozne. Kruhac na Terase je lahky, ten pri Jumbe horsi, ale tiez sa da. Najhorsia je snad ta krizovatka pri technickej univerzite, kde davas prednost aj ked mas zelenu. Tiez niekde okolo juznej triedy su take ulicky bez oznacenia hlavnej a tam musis tiez davat prednost ked ide niekto sprava.
A zas si myslim, ze ked popracujes na tych rozjazdoch, tak aj na skuske budes istejsi a budes sa viac sustredit na premavku a znacky. Inak kde zacinas jazdu? Pripadne na ktorych miestach si robil chyby?
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Zdravim vsetkych :) Ked je tu tema o autoskole, tak by som sa rad spytal. V ktorej autoskole v Kosiciach by ste mi radili robit aktualne vodicak? Pripadne ak sa niekto rozhodoval pred nedavnom kde zacat kurz, tak aku si nakoniec vybral a podla coho vyberal :) Chcem klasicky kurz, ktory by som zacal na zaciatku augusta. Viem len jedno, a to ze chcem robit autoskolu na strednom alebo vacsom aute. Idealna by bola oktavka alebo nieco jej podobne. Chcem sa naucit na vacsom aute jednak cuvat a zvyknut si nanho. Potom sa da lahsie jazdit s mensim a nebude to pre mna az take tazke. Robim dobre? Rozmyslal som o autoskole Grendel (oktavky povacsine), Pečer (susedov otec ju vlastni, no pocul som ze instruktori su dost na houby...jazdia na Octavii II a Roomsteri) a este nad AŠ Tandem (vlastni ju sestrin byvaly telocvikar zo strednej, ona tam robila vodicak, jazdia na seatoch, maju dve cordoby ale kupili noveho leona, vraj by som chodil na leonovi keby to slo cez segru). Poradi niekto? Pripadne AŠ ktorim by som sa mal vyvarovat? :) Su lepsie vacsie a znamejsie alebo prave naopak? Ci je to len o nahode, na akeho instruktora natrafim?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Sestra chodila na tu istu strednu jak ja, pozeram. S tandemom som bol spokojny, jazdil som na cordobe, fajn auticko. Parkovanie priecne nebol pre mna problem, pozdlzne som sa ajtak ucil s otcom na rodinnej nubire, ale roomster je od nej ajtak kratsi. Octavka nie, ta ma 4,5m.

btw. kto ma podla sestry leona? Vlani kupili novu ibizu, ked brali tretieho instruktora, tak ci nemysli toto.
Napísať odpoveď