Čaute môj problém: dátum je v jave reprezentovaný v milisekundách.
Ked mi niekto zadá na vstupe (den mesiac rok) toto: 6.12.1990 ako z toho vytvorím objekt typu java.util.Date ?
ako potom spatne dokazem z objektu triedy Date vypisat ako string den mesiac a rok?
Ďakujem
Java Date - Dátum
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Java Date - Dátum
Date má jeden konštruktor aj so stringommarceln napísal:Čaute môj problém: dátum je v jave reprezentovaný v milisekundách.
Ked mi niekto zadá na vstupe (den mesiac rok) toto: 6.12.1990 ako z toho vytvorím objekt typu java.util.Date ?
getDay(), getMonth(), getHours(), getMinutes(), getSeconds(), getTime() alebo celý dátum proste vypíšeš pomocou toString() keďže jet o objektmarceln napísal:ako potom spatne dokazem z objektu triedy Date vypisat ako string den mesiac a rok?
Ďakujem
oboje by si našiel aj sám keby si hľadal: http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api ... /Date.html
-
marceln
Medium Expert
hľadal som, inak by som sa nepýtal, nenašiel som, Ďakujem
-
pheo
Light Star
Prípadné ďalšie hľadanie podobných info hľadaj v javadoc, zobrazíš si príslušný class a k nemu príslušnú dokumentáciu
(mrkni sa na jej javadoc)
javadoc hovorí
Kedže sa tento konstruktor nemá používať (neznamená že nefunguje ale v budúcich verziách javy bude vylúčený) použiješ triedu java.text.DateFormatDate(String s)
Deprecated. As of JDK version 1.1, replaced by DateFormat.parse(String s).
(mrkni sa na jej javadoc)