Pripojenie stereo reproduktorov

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Pripojenie stereo reproduktorov

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim. Idem kupit tieto reproduktory:http://www.esi-audio.com/products/near08classic/ . Teda pokial mi to nikto nevyhovori a nenavrhne nieco ine. Je to cisto pre rockovu muziku. Problem je, ze to potrebujem zapojit k laptopu. Na laptope mam klasicky dva vystupy 1/8" jack. Aky kabel by som mal kupit k tomu? K reprakom neviem, ci nejaky bude vobec, ale urcite nie spravny. Dakujem, je to celkom surne.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: Pripojenie stereo reproduktorov

Príspevok od používateľa 3PO »

TRS konektor (teda hruby jack) s redukciou na klasicky tenky. alebo XLR ("trojkolik") s redukciou na jack ,ktory je strasne hruby a drahsi. a pre teba zbytocny.
si si fakt isty, ze mas dva vystupy na booku ? nie je jeden nahodou mikrofonovy vstup ?
pato83
Addict
Addict

3PO napísal:TRS konektor (teda hruby jack) s redukciou na klasicky tenky. alebo XLR ("trojkolik") s redukciou na jack ,ktory je strasne hruby a drahsi. a pre teba zbytocny.
si si fakt isty, ze mas dva vystupy na booku ? nie je jeden nahodou mikrofonovy vstup ?
Nie, nemam len jeden. Su tu naisto dva. ;) Jednoducho, viem, ze to ide pripojit cez XLR / prvykrat v zivote som o nom pocul prave v spojeni s tymito repro / a 1/4" jack. Len mi ide o to, ci je tam nieco take nutne, ze mono/stereo a ja neviem, co vsetko tam moze byt nutne dodrzat. Preco si myslis, ze xlr je pre mna zbytocny?

//autoeditácia príspevku (06 Máj 2010, 22:16)
Ok, tak som nasiel nieco, je toto v poriadku : http://www.dolphinmusic.co.uk/product/7 ... lr-3m.html ?
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Našiel si správny kábel, presne tak má vyzerať. Dá sa aj tak ako henten vyššie píše. Na jednom konci jeden stereo 3,5mm jack, z toho dva tienené káble. Každý do jedného 6,3mm jacku.... Jednoduché.
pato83
Addict
Addict

Martinekk napísal:Našiel si správny kábel, presne tak má vyzerať. Dá sa aj tak ako henten vyššie píše. Na jednom konci jeden stereo 3,5mm jack, z toho dva tienené káble. Každý do jedného 6,3mm jacku.... Jednoduché.
Diki mockrat. Ale uvedomil som si, ze ten kabel, co som nasiel by moc neumoznoval /zrejme/ dat dalej od seba jednotlive repraky. A ten obrazok moc napomocny nie je. Ok, ale vezmem a uvidim.
Ako by to bolo ale v situacii, keby som chcel do kazdeho vystupu na laptope jeden reprak zapojit? Niektore skladby pocut, ze hlasnejsie alebo len gitara ide v jednom repraku a podobne efekty, ako take zabezpecit? Snad chapes co myslim :) Toto je uz ale len teoreticky. Zoberem ten vyssie, co som spominal a ty odobril. Diki mockrat.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

ked mas dve mono vystupy tak na konci nepotrebuejs dvojeny kabel. treba ti teda dva kable. na jednom koncu klasicky jack na druhom bud ten hrubsi jack popripade ta XLR koncovka.jeden napchas do jednej zdierky, druhy do druhej zdierky na booku. inak daj pls typ booku dva mono vystupy som este nevidel.
inak podla mna su tie repraky prevedene dost zvlastne. to lavy aj pravy ma vlastny zosilnovac, teda vlastne napajanie ? lebo ako pozeram na zadnu stenu toho repraku vidim len vstup nikde nie vystup.
pato83
Addict
Addict

3PO napísal:ked mas dve mono vystupy tak na konci nepotrebuejs dvojeny kabel. treba ti teda dva kable. na jednom koncu klasicky jack na druhom bud ten hrubsi jack popripade ta XLR koncovka.jeden napchas do jednej zdierky, druhy do druhej zdierky na booku. inak daj pls typ booku dva mono vystupy som este nevidel.
inak podla mna su tie repraky prevedene dost zvlastne. to lavy aj pravy ma vlastny zosilnovac, teda vlastne napajanie ? lebo ako pozeram na zadnu stenu toho repraku vidim len vstup nikde nie vystup.
Hej, tie repraky maju kazdy zvlast aj napajanie, trocha neprakticke, ale clovek si snad zvykne. Laptop ma dva stereo vystupy, je to dell xps1530. O mono vystupoch som nehovoril nikde v spojeni s laptopom. To bolo prave to, preco som sa pytal, ze tie vystupy su stereo, tam mono zase, ja sa v tom nevyznam skratka. Co si budeme hovorit. :mrgreen:

p.s.: A to este nehovorim, ze XLR "podporuje" len balanced a TRS balanced aj unbalanced. Kto by tvrdil, ze viem, o com pise sa velmi myli. ;)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

ak su obidva vystupy z book stereo tak ti staci jeden kabel napriklad aj taky ako si linkoval. totiz ten kabel rozdeli stereo z booku na dve mono. tak ako to ma byt. neviem osbne by som sa poradil s niekym ohladne tych reprakov. mne sa osobne nepacia.
pato83
Addict
Addict

3PO napísal:ak su obidva vystupy z book stereo tak ti staci jeden kabel napriklad aj taky ako si linkoval. totiz ten kabel rozdeli stereo z booku na dve mono. tak ako to ma byt. neviem osbne by som sa poradil s niekym ohladne tych reprakov. mne sa osobne nepacia.
Diki. Co sa ti na nich nepaci ? Ja som sa radil aj avmanii.cz, tak vsak len jedna odpoved, ze nech sa pozriem po 6-8" basaku.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

v reprakoch sa nevyznam. ale osobne keby som kupoval nieco take tak chcem pasivne bedne a normalny zosik. ale tak by som to spravil ja. takze tento nazor neber nejako vazne
pato83
Addict
Addict

3PO napísal:v reprakoch sa nevyznam. ale osobne keby som kupoval nieco take tak chcem pasivne bedne a normalny zosik. ale tak by som to spravil ja. takze tento nazor neber nejako vazne
V pohode, tiez som nad tymto premyslal, ale za tie peniaze nieco take nezozeniem. Toto ma bude stat 215 eur, co je ta moja horna hranica a vlastne aj cez limit.

//autoeditácia príspevku (15 Máj 2010, 21:09)
3PO napísal:v reprakoch sa nevyznam. ale osobne keby som kupoval nieco take tak chcem pasivne bedne a normalny zosik. ale tak by som to spravil ja. takze tento nazor neber nejako vazne
Uz bolo vsetko aj v kosiku, stacilo odoslat. Ale tvoja poznamka a nasledna otazka k priatelke, ci nekupime hifi micro system vsetko zmenila. Vysledkom su tmave Tannoy Mercury F1 spolu s ciernym Denon RCD-M37DAB. Stalo ma to samozrejme troska viac, konkretne 299£ ~ 340 eur . Je to nieco neuveritelne, kvalita zvuku a vykon presahujuci odolnost mojich bubienkov uz pri 2/3 hlasitosti. DAB je fajn vec taktiez samozrejme. Tazko s niecim zrovnavat, ked ani po paty siahajuce som nikdy predtym nemal moznost si popocuvat.
denis1414
Novice
Novice

Príspevok od používateľa denis1414 »

Ja sa chcem iba opytat..
chcem si kupit nove repro k starej ale fakt starej vezi a ta ma vystup na sluchatka iba priemer 9mm a tie repro maju 3,5mm
neviete ako by sa to dalo napojiť?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ake repro tam chceš pripojiť? Čo je to za vežu? Ta veža nema vystup na repro?
denis1414
Novice
Novice

Príspevok od používateľa denis1414 »

Repro sustavu 5.1 s volacim virtualnym ze ked mas vstup 2.0 tak ti to hra na seckych 3x3,5mm jack, sony MHC 551 tipujem rok 1990, ma to iba pravy a lavy vystup

//autoeditácia príspevku (08 Feb 2012, 18:18)
odpovie niekdo
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Jedine cez nejaku takuto redukciu: http://www.odakelektronik.com.tr/urun/3 ... /965/3/en/ do vystupu na sluchadla. Resp. cez ten game console adapter od Logitechu.
Otazka je nakoľko funkčne to bude a a či bude vykon dostatočny, kedže na sluchadlovom vystupe je značne limitovany.
Napísať odpoveď