Aura

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

Aura

Príspevok od používateľa MasifBEATs »

Kto sa rozumie aure alebo ju vidí ? Lebo mám jeden problém ...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aura

Príspevok od používateľa Muffi »

WTF? Vidieť auru? Myslíš to pomyselné pole ktoré sa vraj nachádza okolo osôb? :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

muffi - nebuď až tak skeptický - mozog vyžaruje elektromagnetické vlnenie (pomerne silné, dá sa odmerať) + každá molekula tvojho tela (a že ich tam pár miliárd máme :) ) vibruje a niektorí ľudia sú schopní toto všetko vnímať ako farby. Takže: nie je to pomyslené pole.
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

mimochodom som prednedavnom cital, ako vidiet auru (neskusal som). Staci sa iba sustredit na daneho cloveka a musite byt s nim v tme, aby ste to videli (nie kazdy to dokaze)
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Pocul som ze "auru" nemaju len zive organizmy ale aj vsetky predmety, dokonca aj samotne farby (aj ked mozno trochu inu). Ale velky odbornik na to urcite niesom niesom...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

MasifBEATs: a v čom spočíva ten tvoj problém?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Mozno mu zhasla...
Befan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Befan »

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Žiadna aura nie je, nie sú nato žiadne dôkazy.

Všetky tie obrázky a "fotky" aury sú podvody, jedná sa buď o zobrazenie infračerveného žiarenia tela, pohľad cez špeciálne aura-filtre či zobrazenie tzv. Kirlianovho obrazu. Alebo, samozrejme, môže ísť aj o obyčajnú fotomontáž.

MasifBEATs: Nechcem ti brať ilúzie, ale svoj problém cez auru nevyriešiš. Liečenie (prípadne diagnostika) pomocou nej je čisté šarlatánstvo.
Tvoj nazor nedokazes nicim podlozit, ved ho nemas cim podlozit...tak tisko//Lub$
Toto je čo za blbosť ? Akože nemám čím podložiť ? Aura je nezmysel, vedecká obec také niečo vôbec neuznáva, lebo to neexistuje, nie sú nato žiadne dôkazy, ak ich máš, sem s nimi.

Toto sme teda dospeli, keď sa vedecký názor označuje za nezmyselný a ničím nepodložený a šarlatánsto sa dostáva do popredia.

Inak, dôkazné bremeno je na tebe, ty tvrdíš, že aura je, tak to dokáž.
Ja sotva môžem dokázať neexistenciu niečoho, čo neexistuje nejakým určitým dôkazom, ja môžem len vyvrátiť vaše/tvoje "dôkazy".
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

"Vy jste doktorka?"
"Ano"
"A věříte v Boha"
"NE, nejsou dukazy, nikto ho nikdy nevidel"
"Ja sem taky vasi <>u nevidel a věřím, že ji máte"

:D asi toľko. fotky nie sú všetko. sfalšovať sa dá všetko. ale hneď prehlasovať, že aura neexistuje? možno. možno ani Boh neexituje. a možno práveže existuje niečo úplne iné, dávno zabudnuté. Nech si každý však verí v čo chce ;)
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A čo ak je to práve to infračervené žiarenie alebo podobný dlhodobo všeobecne známy jav? Mimochodom téma nieje o tom či je, alebo nieje. Dotyčný zháňa znalca konkrétnej problematiky ;)
Možností ako zdôvodniť existenciu aury môže byť veľa. Práve ma napadlo ako sa môže meniť jej farebnosť na základe aktuálneho psychického rozpoloženia. Ak vezmeme do úvahy mozgovú činnosť a frekvencie ktoré mozog vyžaruje v tom ktorom stave, môžeme si zmeny farebnosti aury vysvetliť napríklad zmenou možgovej činnosti v daný moment. A toto má myslím od šarlatánstva dosť ďaleko. Mozgová činnosť je dokonale vedecky monitorovateľný jav. Len sa ešte nikto nezaujímal o tieto dve skutočnosti zároveň.

A navyše... osobne pred tým ako niečo odsúdim, sa najskôr pokúsim na problém nazrieť z oboch strán a popremýšľať nad argumentami pre a proti. Hovorí sa že na všetkom môže byť kus pravdy. To že sa mi to v tej chvíli možno zdá nezmyselné alebo hlúpe nehrá vôbec žiadnu rolu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

hughito napísal: Toto sme teda dospeli, keď sa vedecký názor označuje za nezmyselný a ničím nepodložený a šarlatánsto sa dostáva do popredia.
To bude tym, ze veda je taka, ako to nazvat, hm...postavena na hlavu, dnesna veda neriesi a nehlada priciny, ale nasledky...trosku je to nelogicke a preto sa v dost vela nazorov s vedou nestotoznujem, nemam preco..tak isto ako ti ja nedokazem, ze aura existuje, tak isto mi ty so svojou vedou nedokazes ze aura je blbost, pretoze, na zaklade vedeckych faktov a roznych vedeckych zakonov je to nezmysel, ale veda nema nic spolocne s dusou, a celkovo, s duchovnom kazdeho cloveka...(na co mi zase povies, ze to je blud).
To je ako bavit sa o tom ci je vesmir nekonecny alebo nie...alebo ci je zivot na inych planetach...podla 'Zemskej' vedy je to nemozne, uz len koli teplote a pocasiu na danej planete, ale to beriem iba za slepotu, naivitu a vysoku obmedzenost rozmyslania daneho 'vedca' :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Lubos - veda je postavená na hlavu a neskúma príčiny? :D Veda nepripúšťa život na iných planétach?
1) tvoje tvrdenie o neskúmaní príčin nie je pravdivé - kuk do učebníc fyziky a jadrovej chémie + kvantovka
2) život na iných planétach - veda tvrdí, že život na uhlíkatej báze je možný len na planétach zemského typu. Kde je v tom chyba? Veda nepopiera, že niekde inde môže byť život, čo ja viem napr. na báze kremíka. :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

To som fest odbocil od temy, len som uviedol priklad, ze dohadovat sa o tom ci aura existuje alebo neeexistuje je ako dohadovat sa o ne/konenecnosti vesmira alebo zivota na inych planetach...to som tym chcel povedat a som sa nechal trosku uniest :P
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

je to pravdepodobne iba cisty vymysel. Na svete boli uz stovky pokusov a neviem ani o jeden ktory by existenciu aury potvrdil, dost som sa o to jednu dobu zaujimal a nic seriozne som nenasiel.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Seriózne pokusy som nikdy žiadne nevidel. Ak vieš o nejakých knihách / filmoch, sem s nimi.
Napísať odpoveď