Cookies - zápis, použitie, pomoc

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
L.E.n
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Cookies - zápis, použitie, pomoc

Príspevok od používateľa L.E.n »

Viem že tu podobných tém už je viac ako by normálny smrteľník dokázal za život prečítať, ale rád by som sa na to spýtal samostatne.
Ešte nikdy som cookies nepoužíval, preto to bude trošku oriešok.

Povedzme že mám registráciu, mám aj prihlásenie. Všetko mi funguje, akurát prihlásenie funguje len na jeden krát - keď odídem z danej stránky, musím sa prihlásiť znova. Takže, chcem aby to prihlásenie zotrvalo, aspoň nejaký čas - povedzme týždeň.
Chcem použiť cookies, neviem však ako presne to zapísať. Stačí keď cookies hodím do loginu? Ako presne sa zapisuje funkcia ukladajúca cookies?

Keď zase príde užívateľ na môj web, cookies zotrvajú? Netreba pri každom pohybe na stránke cookies čítať?

Použil som setcookie() - potom som použil if(isset($_COOKIE['jmeno'])) { /*vykona sa funkcia*/ }
Nefunguje. Proste nepozná cookies ani sa žiadne cookies neuložili (ako som pozrel vo Firefoxe).
Nejako takto to mám:

setcookie("user", $dataUSER, 3600*24*7); setcookie("pass", $dataPASS, 3600*24*7);

if(isset($_COOKIE['pass']) and isset($_COOKIE['user'])) { $isLogged = true; }
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Cookies - zápis, použitie, pomoc

Príspevok od používateľa refr0 »

asi zle nastavujes v setcookie cas... skus to takto time()+3600
[5716]
Amateur
Amateur

Re: Cookies - zápis, použitie, pomoc

Príspevok od používateľa [5716] »

jj tak ma sa tam nastavit cas dokedy to uplynie.. takze ty ked tam das malu hodnotu... berie to ako cas ktory uz vlastne presiel
Napísať odpoveď