vyrub stromu pred bytovkou
vyrub stromu pred bytovkou
caute mam problem asi pred rokom som kupil satelit ,prisiel chlapik naladil a bolo .po roku sa zacal stracat signal tak som volal aby prisiel a naladil.ten nato ze naladi co sa aj stalo ale treba nieco spravit s konarmi co mam pred parabolou .nakolko mam susedov ktory nedovolia presunut parabolu k nim a vyhnut sa tak konarom.co radite ist na mestsky urad a dat ziadost o vyrubanie ? ako dlho to trva ? budem za to platit ?alebo co asi aj spravim vylezem na strom a konare si opilim sam. len moji susedia jak ma zbadaju tak asi volaju policiu .mozu ?
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: vyrub stromu pred bytovkou
máš viacero možností, strom by si ale sám rúbať nemal - nezákonné
1) zrušiť satelit a kúp si káblovku (asi ideálne riešenie)
2) zbehni na magistrát a povedz čo je vo veci
3) otráv ten strom - blbo sa mi to píše, nikoho na nič nenavádzam, chránim stromy, no aj toto je riešenie - otráviš strom - magistrát bude nútený mŕtvy strom vyťať kvôli ohrozovaniu verejnosti
4) skús iných susedov
5) ak ide poblíž elektrické vedenie, ideálne cez korunu toho stromu, tak skoč na elektrárne, že bude nutné spíliť horunu stromu - keď dobehnú roboši, za flašku ti ten strom spília aj celý
1) zrušiť satelit a kúp si káblovku (asi ideálne riešenie)
2) zbehni na magistrát a povedz čo je vo veci
3) otráv ten strom - blbo sa mi to píše, nikoho na nič nenavádzam, chránim stromy, no aj toto je riešenie - otráviš strom - magistrát bude nútený mŕtvy strom vyťať kvôli ohrozovaniu verejnosti
4) skús iných susedov
5) ak ide poblíž elektrické vedenie, ideálne cez korunu toho stromu, tak skoč na elektrárne, že bude nutné spíliť horunu stromu - keď dobehnú roboši, za flašku ti ten strom spília aj celý
-
Traktorista
Guru
ja osobne si myslim ze pokial ide len o par konarov, tak si to sikovne dakedy spil sam, najlepsie vycekuj kedy nie su susedia doma.
my ked sme byvali v bytovke na prvom poschodi a strom tienil svetlu aby prenikalo do obyvacky, otec sikovne odpili par konarov, upratal po sebe a nikomu to vobec nevadilo,...
my ked sme byvali v bytovke na prvom poschodi a strom tienil svetlu aby prenikalo do obyvacky, otec sikovne odpili par konarov, upratal po sebe a nikomu to vobec nevadilo,...
ta otrava sa my neviem preco najviac paci
,nez ked si mam predstavit jaks sa skrabem po strome .navyse tie konare co zavadzaju su skoro na samom vrchu a neviem ci by ma udrzali tie spodne
-
Stoporko
VIP
ciliar - a spíliť tie horné konáre z balkóna? - najprv sa poriadne priviaž, najlepšie použiť horolezecký sedák
Lebo kvôli pár konárom ničiť celý strom mi príde kus zbytočné - však každé priemerne zdatné dieťa vie liezť po stromoch, tak mi nevrav, že ty si sa v detstve neliepal po stromoch a nehecoval sa s kamošmi, kto si trúfne vyliezť vyššie... teraz vylezieš celkom hore a po lane si vytiahneš pilku
Lebo kvôli pár konárom ničiť celý strom mi príde kus zbytočné - však každé priemerne zdatné dieťa vie liezť po stromoch, tak mi nevrav, že ty si sa v detstve neliepal po stromoch a nehecoval sa s kamošmi, kto si trúfne vyliezť vyššie... teraz vylezieš celkom hore a po lane si vytiahneš pilku
ani ja nechcem nicit cely strom a z balkona nedociahnem bo je to asi 3 metre od okna .idem teraz zobrat pilu tak skusim oklolo obeda opilit mohli by byt vsetci v robote
na orezanie stromu netreba ziadne povolenie
, iba na vyrubanie 
Na orezanie stromu si mal myslieť na jeseň, to by stačilo nahlásiť na miestny úrad, že ti zacláňa (svetlo, nie satelit) a oni by ho spílili v rámci pravidelnej údržby zelene. Môžeš to skúsiť aj teraz, no už je dosť neskoro na pílenie stromov a zrejme ti povedia, že nabudúce.
Otráviť strom sa nepokúšaj ani náhodou, od stoporka to berem ako vtip a príklad, ako sa to nemá robiť. Tak o tom ani neuvažuj.
Umiestniť satelit na strechu nie je možné? Dohodni sa s domovníkom, za fľašku ti to odomkne a nech ti to technik prehodí tam. Musíš si však vyriešiť káblovanie (väčšinou bývajú v bytovkách lišty po stenách s inými káblami, dá sa viesť tade).
Otráviť strom sa nepokúšaj ani náhodou, od stoporka to berem ako vtip a príklad, ako sa to nemá robiť. Tak o tom ani neuvažuj.
Umiestniť satelit na strechu nie je možné? Dohodni sa s domovníkom, za fľašku ti to odomkne a nech ti to technik prehodí tam. Musíš si však vyriešiť káblovanie (väčšinou bývajú v bytovkách lišty po stenách s inými káblami, dá sa viesť tade).
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
jako preco frikso ? keby mi zavadzal strom a nepomohlo by odrezanie konarov co mi zavadzaju, tak ho s kludnym srdcom nejak znicim, lebo uradnicka verbez to bude najskor tri roky diskutovat s ochranarmi a vydavat povolenia a neviem co
...
na strechu satelit nechcem davat bo ho ukradnu do tyzdna a este si dojdu nato pozicat naradie.zatial to vidim nato orezanie, len je to ihlicnan a ma vela konarov asi 6 na pol metri .takze s mojjim telickom trocha problem navyse potrebujem sa vyliepat skoro na samy vrch co je asi v 6-7 metrovej vyske kde su uz neni konare najpevnejsie
ako ďaleko je ten strom od bytovky ?
-
Peter_Retep
VIP
pozri Obciansky zakonnik presnejsie §117 a nasledujuce(je to o susedskych vzatahoch)...v principe ide o to ze susedia by ti mali povolit presunut tu parabolu v ramci susedskeho prava
vela ludi to nepozna ale aj takuto moznost nam ponuka pravo teda nemusis kynozit ziadny strom. BTW ak sa predsa len pokusis spilit ten strom, obavam sa ze pojde o trestny cin(resp priestupok ak je tam skoda nizsia nez mala) ochrozovania krov a rastlin ci tak dajak
-
Stoporko
VIP
peter-retep: myslíš, že pokiaľ niektorému susedovi nanútiš na základe nejakých zákonov, aby mal na svojom balkóne tvoj satelit, utuží a zlepší to vaše susedské vzťahy?
Zákony sú niekedy dobré len v teórii.
Ohľadom toho orezania stromu: kde nie je žalobca, nie je ani sudcu.
Ohľadom toho orezania stromu: kde nie je žalobca, nie je ani sudcu.
Ak nedotiahneš, skúš pripevniť pílku na nejakú dlhšiu tyč.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja stale nechapem co podla karmy niekomu lezi v zaludku v spojeni so znicenim stromu ... a co ? je to len strom, stromy mozu byt na tolkych miestach a nie zrovna tam kde ludom komplikuju zivot ... ale to je typicka ekoteroristicka logika, cim viac ludi naseru tym lepsie, predsa by to bola nekonecna strata keby sa vykynozil jeden strom, ktory nema pred bytovkou ziadnu mega funkciu 
-
Peter_Retep
VIP
imho magistrat by t mal povolit orezanie aspon konarov....v ramci nejakych tych dobrych mravov....ale fakt sa poinformuj tam(mozno ma vase mesto nejake vseobecne zavazne nariadenie)
-
Janio
Zablokovaný
Nečítal som to celé... No na orezavanie konárov nepotrebuješ žiadne povolenie proste príď zrež čo ti treba uprac po sebe a máš po starostiach
BTW - neviem či to je celkom pravda, ale ak by si chcel zrezať celý strom tak orež všetký konáre tým pádom sa zo stroma stane peň a peň môžeš zrezať aj bez povolenia. Keď zavolajú na teba susedia políciu povieš že: "Konáre som zrezal pretože ani jeden sa mi napáčil (nepotrebuješ povolenie) A peň mi na dvore netreba tak som zrezal aj ten.
Povedal by osm že to je diera v zákone 
nakoniec som nasiel cigana co sa tam vystvera .samozrejme ze za mierny manipulacny poplatok a oreze ich .tym by som mal byt z toho / zodpovednost/ vonku
ahahaha, tak bravúrne vyriešenie, inak na satelit by som dávno kašlal, nám vadí zas k lepšiemu signálu stena, zateplili nám bytovku a vzhľadom na hrúbku polystyrénu sa nedá natočiť satelit lepšie smerom k vysielaču tak ako bol pred tým, plus ked začne krásne pršať, búrka, blesky, tak vačšinou to "laguje" alebo padne úplne... digy sux
ehm k vysielacu? snad na juh/inu drahu druzic, nie?
no a lagovat to v dazdi, hmle a nizkej oblacnosti bude vzdy, s tym musis ratat...
no a lagovat to v dazdi, hmle a nizkej oblacnosti bude vzdy, s tym musis ratat...