Prehadzovačka - bicykel

O športe...
DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Prehadzovačka - bicykel

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Nie je to až tak auto-moto, ale je to technika takmer podobná...

Takže: viete mi niekto poradiť ako sa dá doladiť zadná prevodovka na bicykli? Ide o to, že keď si dám na ovládacom prvku (teda „prehadzovači“) prevodovky stupeň 1 tak mi reťaz skočí až za jednotku a zasekne sa. Tým pádom potom keď chcem „hodiť“ 5-6 rýchlosť tak mi to skáče niekedy zo 4-5 na 6-7. Proste nejde to po jednom stupni ale po dvoch.

Od 1 po nejaký 5-6. stupeň to ide dobre, potom to blbne a samozrejme „nad“ tým prvým stupňom – reťaz preskočí aj to prvé (najväčšie) koliesko.

Dá sa to spraviť nejako doma alebo to mám radšej niesť do servisu? Bicykle nie sú moja paleta, takže sa ospravedlňujem za vyjadrovanie.

Vďaka.
smejo
Addict
Addict

Re: Pevodovka - bicykel

Príspevok od používateľa smejo »

da sa to aj doma v zavislosti od tvojej zrucnosti, treba nastavit dorazy (v servise to tiez nebude ziadna palka)
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/do ... ehazovacka
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pokiaľ nemáš nejaký super bicykel s namakanou "prevodovkou", tak to asi nepôjde úplne ľahko, keďže napr. si chceš hodiť predné kolečko na najväčšie a zadné na najmenšie, tak pri takomto stave sa reťaz prieči (lebo je do kríža) a tým pádom ti padá alebo sa prehadzuje. A lacná prevodovka takéto prehadzovanie nemusí zvládať. Najlepšie je držať sa na strednom kolečku vpredu a približne v strede vzadu...
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

uz davno som nesteloval, ale mali by tam byt 2 srobiky, LOW/HIGH, aspon ja ich mam takto pomenovane na 15-rocnom biku... zobrat srobovacik a ladit, ladit, ladit...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Eras - presne to su tie dorazy (horny a dolny), ktore som spominal
v tom odkaze na ivelo - domaci dilna mas postup aj s obrazkami, konkretne napr. http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/do ... ovacky-ii/

Pilifo - krizit ti to bude aj na XTR-ku, to zavisi skor od toho aku mas kazetu a ake pily, niektori (chrti) si napr. davaju iba dve pily (miesto troch), taktiez kazety su rozne... je to individualne, ale mas pravdu, treba radit tak, aby retaz nebola skrizena, trpi tym aj material
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

all > Vďaka, skúsim sa s tým pohrať dnes.

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2010, 14:44)
Tak som sa do toho pustil, prehadzovačky idú tak ako majú.

Doladil som aj prednú aj zadnú, prečistil, premazal, dotiahol čo bolo treba.

Tak už len prilbu na hlavu a hor sa niekam na túru.
Napísať odpoveď