Zápočet - zákon - nelegálne
Zápočet - zákon - nelegálne
Neviete ktorý zákon hovorí o tom, že zápočty na vysokých školách sú nelegálne a ku škúške máte byť pripustený vždy?
chcel by som si pozreť detaily tohto zákona.
chcel by som si pozreť detaily tohto zákona.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zápočeť - zákon - nelegálne
vieme, žiaden
Re: Zápočeť - zákon - nelegálne
Odkiaľ si zobral takúto blbosť? Prečo by potom na každej škole fungoval systém zápočet - skúška? 
-
audiotrack
VIP
Re: Zápočet - zákon - nelegálne
pravidlá si stanovuje skúšajúci, preto niekde ku skúške nepotrebuješ žiadne kritéria, inde musíš spraviť zápočet (ktorý buď jednoducho musíš spraviť alebo sa jeho body zrátavajú so skúškou), inde zase máš viac zápočtov (vnútrosemestrálok) a nie len jednu, inde sa zase vyžaduje namiesto zápočtu nejaká dochádzka... Ako si profesor stanoví pravidlá, tak sa hrá. Dokonca má právo ti skúšku odpustiť ak máš dobre výsledky za semester, a rovnako tak má právo spraviť dve skúšky - písomnú a potom ústne doskúšavanie. A dalo by sa menovať plno iných vecí ktoré každý vysokoškolák dobre pozná. Čo predmet, to iné pravidlá. Žiaden zákon to nešpecifikuje
-
Peter_Retep
VIP
Takze mam VS ukoncenu protipravne?
...
Nevymyslaj hluposti a radsej sa uc.
Podmienky pripustenia ku skuske si urcuje gestor a garant predmetu.
Ako pisal audiotrack, nie je ziadny takyto zakon, co by to upravoval.
...
Nevymyslaj hluposti a radsej sa uc.
Podmienky pripustenia ku skuske si urcuje gestor a garant predmetu.
Ako pisal audiotrack, nie je ziadny takyto zakon, co by to upravoval.
zas reakcie
počul som, že nech získaš za semester n bodov, vždy máš nárok ísť na skúšku (resp. máš byť ku skúške pripustený), samozrejme je jasné že keď máš 0 tak asi ťažko spravíš skúšku=predmet, ale aj tak máš nárok skúšku písať.
keďže som to počul neviem kde, neviem kedy, a neviem od koho, tak by som si rád overil ako to vlastne je podľa zákona.
ps nabudúce skúste namiesto viet "Ty hlupák" napísať "Nie,nieje to tak, mýliš sa" človeka to menej vytočí.
počul som, že nech získaš za semester n bodov, vždy máš nárok ísť na skúšku (resp. máš byť ku skúške pripustený), samozrejme je jasné že keď máš 0 tak asi ťažko spravíš skúšku=predmet, ale aj tak máš nárok skúšku písať.
keďže som to počul neviem kde, neviem kedy, a neviem od koho, tak by som si rád overil ako to vlastne je podľa zákona.
ps nabudúce skúste namiesto viet "Ty hlupák" napísať "Nie,nieje to tak, mýliš sa" človeka to menej vytočí.
No s tymi bodmi je to velmi individualne, ako uz spomenuli kolegovia nadomnou. U nas sa to lisi pri kazdom predmete, niekde staci dochadzka, niekde nejaka praca na konci, pisomka, 2 pisomky, niekolko protokolov...
A ak sa toho aj tyka nejaky statny zakon, tak to bude len v zmysle toho, ze si to urci skola.
A ak sa toho aj tyka nejaky statny zakon, tak to bude len v zmysle toho, ze si to urci skola.
-
Vigor
King
131/2002 zakon o vysokych skolach, prijemne citanie. Jediny zakon co ma napada, ktory by si mohol mat na mysli.
Inak tak ako pisali ostatni, to si urcuje sama vysoka skola, nie zakon.
(cisto medzi nami..nelegalne zapocty, WTF?!)
Inak tak ako pisali ostatni, to si urcuje sama vysoka skola, nie zakon.
(cisto medzi nami..nelegalne zapocty, WTF?!)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
len sa vytacaj, hlupak

viem ze topiaci sa aj slamky chyta, ale na to si mal myslet cez rok ... ked si garant predmetu zmysli ze zapocet nepotrebujes, tak nepotrebujes, ale na vacsine normalnych skol je udelenie zapoctu nutnou podniemkou k pripusteniu studenta ku skuske
... mozno to tak maju v hornej dolnej na hnojarine, ale zakonom to asi podchytene nebude
... ano mozes sa ist hadat s vyucujucim, alebo s garantom, ale poslu ta do riti s tym ze si sa mal ucit a nemusel si teraz plakat 
viem ze topiaci sa aj slamky chyta, ale na to si mal myslet cez rok ... ked si garant predmetu zmysli ze zapocet nepotrebujes, tak nepotrebujes, ale na vacsine normalnych skol je udelenie zapoctu nutnou podniemkou k pripusteniu studenta ku skuske
-
Fabo
Hardcore addict
nord: eventualne ho k skuske pripustia a zadupu tak, ze moze rovno odist