upgrade ramky a GPU

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
tarosh
Novice
Novice

upgrade ramky a GPU

Príspevok od používateľa tarosh »

zdravim ... chcel by som spravit upgrade grafiky a ramky na mojom, nie najnovsom PC ... teraz mam toto:

procesor: Intel Core 2 Duo E6400 @ 2.13GHz
grafika: ATI Radeon x1950 256MB
monitor: LG 19"
ram: 2x 1GB Kingston DDR2 333MHz
maticna doska: Gigabyte Technology, model 965P-DS3
zdroj: Seasonic S12 500W ATX12V

chcel by som tam dat 4GB ram a nejaku dobru graficku s min 512MB ... rozmyslal som nad HD 5770, len neviem ci by to zdroj utiahol, rozpocet je takych 250-300 €

budem rad ak mi poradite, pripadne odporucite nieco lepsie, vdaka :)
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: upgrade ramky a GPU

Príspevok od používateľa uplink »

Si si istý že máš tie pamäte na 333 MHz? Resp. je to 2x 333 MHz čiže 666 Mhz? Okay to bokom. Zdroj VGA utiahne, asi :). Problém bude s CPU, ktorý je dosť poddimenzovaný na tú VGA. V prvom rade by som skúsil zohnať CPU, avšak novšie revízie Quadov do tej dosky nedáš [9xxx], takže išiel by som po Q6600, poprípade Q6700. Dve jadrá a ešte k tomu na tak nízkom takte sú na 5770ku veľmi, veľmi slabé. Ak vymeníš CPU, tak by to malo byť všetko allright. Pamäte si daj nejaké Corsairy, alebo Kingstony, poprípade OCZ. Cenovo sú všetky rovnaké. Ak máš veľa lowa, tak Geil, Mushkin alebo Crucial.
tarosh
Novice
Novice

Príspevok od používateľa tarosh »

tak v programe CPU-Z v Memory pri DRAM Frequency mi pise ze 333.4 MHz ... no, chcel som sa vyhnut tomu aby som kupoval aj nove CPU ale asi to bude potrebne lebo ako pises ze bude dost slaby na tu graficku ... zatial som nasiel len v ageme ten Q6600 a stoji tam 191 € a neviem ci to je vysoka cena alebo nie lebo nemam to kde porovnat v nejakom inom shope ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pochybujem, že Q6600 ešte niekde budú mať aj reálne ne sklade. Skôr by som sa popozeral po bazároch. Môžeš skúsiť aj taktnúť CPU... mal by si hravo dostať minimálne 3GHz.........

Pamäte.. teraz budeš mať 667MHz.. nové kupuj minimálne 800MHz CL4-5... ak budeš mať rezervu a budeš rozhodnutý taktovať, tak aj rýchlejšie 1066MHz....

Zdroj by to mal zvládnuť s prehľadom....

Riešenie môže byť nasporiť ešte zopár € a už rovno kúpiť aj novú dosku. Do tejto zostavy by som nový procesor kupoval iba naozaj za veľmi výhodných podmienok....
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Do starych CPUciek by som uz nesiel (a uz vobec nie pri takych cenach). Stacilo by, keby si kupis nejaky lepsi chladic a CPU by si pretaktoval aspon na 3.2GHz. Vtedy by si CPU nemusel menit.
RAMku si kup nejaku 800MHz s CL4, pretoze tvoja doska ma podporu max 800MHz. Lepsie ramky by boli zbytocne.
Grafika je dobra a zdroj super. Zvladne to bez problemov.
Napísať odpoveď