auta od peugeotu ? dobre/zle + alfa romeo
auta od peugeotu ? dobre/zle + alfa romeo
Zaujímalo by ma aký mate názor na tieto auta ? mne ide konkrétne o 406 ročník tak 97-99 . Všimol som si tu na fóre že 2 užívatelia tu mali nejaké problémy z 406kou. Ja mam na tuto značku neutrálny názor lebo som sa oňu nikdy nezaujímal a ani sa v mojom okolí moc neobjavovala , ale celkom som sa do 406 zabuchol tak by ma zaujímalo ako je to s kazivosťov , hrdza , motorová stránka , atď
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: auta od peugeotu ? dobre/zle
pežot je pre masochistov ... kazove, nevykonne, gumove auta s otrasnym designom a bez iskry
... vodicksy hlboko podpriemerne bez akehokolvek potesenia z jazdy
snad jedine co mozu ponuknut je ake take pohodlie, ale ked sa chces zameriavat na pohodlie a francuzske auto tak to uz radsej citroena s hydra podvozkom 
-
hojko
Site Admin
Strucne: Zle!
FAP, padajuce okna (chyba spustacieho mechanizmu)..., viac sa docitas tu: www.peugeot-club.com/forum/
FAP, padajuce okna (chyba spustacieho mechanizmu)..., viac sa docitas tu: www.peugeot-club.com/forum/
-
Fabo
Hardcore addict
nord: dizajn je otazka osobneho vkusu, zrovna u 406 sa mi napr. celkom paci...
nordkapp_pb : prosim ta nehadz vsetky pezoty do jedneho vreca....nie vsetky su gumove a slabe....a kazivost zavisi od udrzby....
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
povedz mi ktory pažout okrem 205 pre skupinu B bol vykonny tak aby mohol konkurovat inym autam v danej triede a za dane prachy ... a este lepsie - ukaz mi JEDNO francuzske auto, ktore nema "gumove" radenie a aspon nejaku odozvu vo volante
pochopme ze pezot je pre frantikov, a frantici niesu ludia
su to vyfintene slecinky, ktorym najviac zalezi na tom aby bola pristrojovka omlatena chutnym makkcenym plastom, ked ju budu celu jadzu hladit a ocucavat a aby sa dalo volantom krutit jednym prstom aby v ostatnych mohli zvierat croissanty a ciernu kavu
ked uz si si vybral francuzske auto ((ano tu na fore je to spolocensky este horsie hodnotene ako lepra
)) tak s tym ticho bojuj a co najskor ho predaj, ale neplet chalanom hlavu s dojmami

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2010, 21:08)
a este maly detail - udrzba je funkciou kazivosti a nie naopak
alebo ty najskor menis preventivne diely na aute, aby sa potom mohli pokazit ? 
ked uz si si vybral francuzske auto ((ano tu na fore je to spolocensky este horsie hodnotene ako lepra
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2010, 21:08)
a este maly detail - udrzba je funkciou kazivosti a nie naopak
-
Scorpion90
King
nordkapp_pb: to bud nemyslis vazne alebo si to napisal pod vplyvom nejakej pravdepodobne zakazanej latky
no takze takto neni pezot ako pezot.....ano narazal som hlavne na starsie modely ako 205, 309, 405 atd...406 a vyssie nepoznam...cize ich nebudem hodnotit a len tak pre zaujimavost sa spytam kolkom pezotov si mal ked ich tak dobre poznas ??
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
scorpion - dalsi hrdy majitel francuza ?
... napisal som to pod vplyvom ucenia matematiky na skusku a to nastastie neni navykove

sente -> sam som nastastie ziadneho francuza nevlastnil a pokial sa moja pricetnost niekam nevytrati, tak ani nebudem
... jazdit som jazdil z pazoutov zhodou okolnosti na 605, 406, a teraz nejaka ta nova mrdka 5008 ci kolko to je - taky nafuknuty kombajn ... ani jedno to auto ma nicim neoslovilo, plasystationovy efekt mali dokonaly, ist moc nesli a skusenosti majitelov neboli najlepsie, az na 5008, na tu som pocul samu chvalu, ale to bude tym ze bola zo showroomu ... povozeny som bol aj v 205 a 206, ale to o nicom nevypoveda

// btw. dakujem mojmu vecnemu anonymnemu ctitelovi, ktory imrvere furt napada moj sposob pisania za karmu ... prihlas sa, zoberem ta na kavu, mozes si tak plne vychutnavat moju osobnost :-* :-*
sente -> sam som nastastie ziadneho francuza nevlastnil a pokial sa moja pricetnost niekam nevytrati, tak ani nebudem
// btw. dakujem mojmu vecnemu anonymnemu ctitelovi, ktory imrvere furt napada moj sposob pisania za karmu ... prihlas sa, zoberem ta na kavu, mozes si tak plne vychutnavat moju osobnost :-* :-*
konkretne 406 s (2.0) hdi nie je az taka mrdka, ale to by som urcite nevyhladaval ako 10+ rocne auto, to uz mrdka bude 
po dizajnovej stranke tiez subjektivne pekne, ako exterier, tak aj interier, az na tie hnusne makke sedacky (a podvozok)
po dizajnovej stranke tiez subjektivne pekne, ako exterier, tak aj interier, az na tie hnusne makke sedacky (a podvozok)
nooooo ako vidím nemá zmysel ta o niečom presviedčať....podla môjho názoru je pezot automobilka ako každá iná, každa mala menej vydarene modely a viac vydarene....ale ako vidím máš francúzsky komplex
ale verím tomu keby si prevetral modely p205 gti, 309 gti 16 alebo 405 mi16 ale aj 306 S16 zmenil by si názor či sú všetky pezoty také slabé ako si mysliš...
-
RATZINGER666
Darca
nordkappovi dneska ide 
ale k veci, peugeot nemal nikdy ziaden potencial trcat z radu niecim vynimocnym, ani sa k tomu nepriblizil... od tenkych plechov s biednou antikoroznou ochranou, peknych, ale vylozene nepraktickych a technologicky odflaknutych vrzgajucich interierov, cez zastarale technologie motorov a prevodoviek, az po vylozene nespolahlivu elektroniku, ktora sa vedela pri nejednom modeli srat uz pri 60 000 (!) km, komfort zacina az pri najvyssich radach, o tom potom... odporucat ani vyhovarat ti ho nebudem, na to mas hlavu svoju vlastnu, aby si si dal dokopy pre a proti... ak chces, napis, aky model si chces od pezotu obstarat, zbacham ti nejaky zoznam, na co si mas davat bacha... ale kazdopadne ti radim, aby si sa pokusil poobzerat po niecom inom...
francuzi proste tie auta robit nevedia, neviem, preco sa k tomu stavate tak ofenzivne... ako dokazete prijat fakt, ze poliaci nevedia robit dobre pivo, tak prijmite fakt, ze francuzom zase nejdu auta a napr. rusom elektronika
// sente: neviem, co tu ty motas, ale auta akosi nie su len o vykone, tak sa na to, prosim ta, skus pozriet ako bezny spotrebitel a nemotaj tu plecky ako 205 gti alebo 309 gti... uz mi zacinaju liezt hore krkom zasrani, pre ktorych je motor vsetko, co je na tomto fore mimochodom dost casty ukaz... predpokladam, ze mas doma nad postelou vyveseny plagat golfu gti alebo nejakeho podobneho pseudosportoveho auta...
ale k veci, peugeot nemal nikdy ziaden potencial trcat z radu niecim vynimocnym, ani sa k tomu nepriblizil... od tenkych plechov s biednou antikoroznou ochranou, peknych, ale vylozene nepraktickych a technologicky odflaknutych vrzgajucich interierov, cez zastarale technologie motorov a prevodoviek, az po vylozene nespolahlivu elektroniku, ktora sa vedela pri nejednom modeli srat uz pri 60 000 (!) km, komfort zacina az pri najvyssich radach, o tom potom... odporucat ani vyhovarat ti ho nebudem, na to mas hlavu svoju vlastnu, aby si si dal dokopy pre a proti... ak chces, napis, aky model si chces od pezotu obstarat, zbacham ti nejaky zoznam, na co si mas davat bacha... ale kazdopadne ti radim, aby si sa pokusil poobzerat po niecom inom...
francuzi proste tie auta robit nevedia, neviem, preco sa k tomu stavate tak ofenzivne... ako dokazete prijat fakt, ze poliaci nevedia robit dobre pivo, tak prijmite fakt, ze francuzom zase nejdu auta a napr. rusom elektronika
// sente: neviem, co tu ty motas, ale auta akosi nie su len o vykone, tak sa na to, prosim ta, skus pozriet ako bezny spotrebitel a nemotaj tu plecky ako 205 gti alebo 309 gti... uz mi zacinaju liezt hore krkom zasrani, pre ktorych je motor vsetko, co je na tomto fore mimochodom dost casty ukaz... predpokladam, ze mas doma nad postelou vyveseny plagat golfu gti alebo nejakeho podobneho pseudosportoveho auta...
-
aughostino
Medium Professional
my mame tiez peugeot konkretne 307SW model, r.v. 11/2003 HDi (2.0) motor, a zatial uplna spokojnost, musim zaklopat este nebol v servise a to ho mame skoro 4 roky, auto je vyuzivane denne na kratsie trasy do 100km a obcas, cca 1x mesacne aj dlhsie trasy, jedina chyba ze je lenivy do kopcov, hold malo konikov
mozno iba fakt zalezi od kusu, mozno tento bol vyrobeny den po vyplate, a zamestnanci boli s vyplatou spokojny
mozno sa chyby prejavia neskor, uvidime ako slepy povedal 
tymto prispevkom nikoho nenahovaram ani neprehovaram ani nic podobne, iba som pisal skusenost...
ja osobne by som nebral ani francuza ani taliana nebral, toto nase vozitko je rodinne a otec sa rozhodoval sam bez poradenia
mozno iba fakt zalezi od kusu, mozno tento bol vyrobeny den po vyplate, a zamestnanci boli s vyplatou spokojny
tymto prispevkom nikoho nenahovaram ani neprehovaram ani nic podobne, iba som pisal skusenost...
ja osobne by som nebral ani francuza ani taliana nebral, toto nase vozitko je rodinne a otec sa rozhodoval sam bez poradenia
RATZINGER666 : pisem len on motoroch ?? spominal som tam niekde vykony ?? podvozok a riadenie tych aut je prisposobe ich vykonu tak ocom tu splietas ? a ty vies h.vno o tom co mam nad postelov....a co je na tych autach take neobycajne ze to nieje pre obycajnych ludi ?? jeden dovod....
-
RATZINGER666
Darca
sente: ...???... ... no offense, ale dovodov tam mas viac, precitaj si este raz, co pisem
to je moje stanovisko voci pezotom
a mimochodom, ano, spominas to, ako by sme mali kvazi "prevetrat" nejake geteicka ci co... nehnevaj sa na mna, pre mna to budu navzdy len premotorovane mrdky
... a to, co ti visi nad postelou ........ heh, necham sa prekvapit 
taky Pezot 405T16 este teraz nahana Eva a Imprezy na pretekoch
o ZX 16V ani nema zmysel hovorit, to auto este dnes pochovava 3,0 litre bavoraky
takisto Pezot 309 GTi16, resp. 306 GTi 16 a v neposlednom rade aj 106gti alebo saxo vts pokial sa pojde technicka trat. Pripadne Megane RS a ine francuzske nadzvukovky 
-
erytrocyt
VIP
Adameec, ty si zrejme nepochopil zmysel tejto témy. Bavíme sa o normálnych autách, nie autách na preteky, ktoré ak by si chcel za normálnych okolností prevádzkovať, potreboval by si za sebou ťahať cisternu zo slovnaftu.
Autor témy. Objazdil som 5 pežotov, ani jeden nebol dobrý. Všetky sa kazili prakticky od nova. Predovšetkým prevodovka a elektronika. Interiér všetkých pežotov je odfláknutý. Na oko vyzerá dobre, ale vŕzga a rozpadáva sa. Áno, rozpadáva, dobre si si prečítal. Občas ti čo to ostane v ruke.
Nie je pravda, že spoľahlivosť u pežotu je o údržbe. U ostatných áut to tak je, to súhlasím. Ale nie u pežotu. Do toho auta môžeš dať čo chceš, aj tak sa pokazí. A niektoré poruchy sú z kategórie sci-fi. Nenaštartuje a ani v autor. servise nevedia prečo. Po dvoch dňoch sa naštartoval, a chyba sa pol roka nezopakovala. To je iba vrchol ľadovca. Tých prekvapení v pežotoch je mnoho.
Zhrnul by som to tak. U ostatných automobiliek, sú dva zo sto automobilov nepodarené. U pežotu je to presne naopak.
Nekupuj tieto autá, pouč sa z chýb iných.
Autor témy. Objazdil som 5 pežotov, ani jeden nebol dobrý. Všetky sa kazili prakticky od nova. Predovšetkým prevodovka a elektronika. Interiér všetkých pežotov je odfláknutý. Na oko vyzerá dobre, ale vŕzga a rozpadáva sa. Áno, rozpadáva, dobre si si prečítal. Občas ti čo to ostane v ruke.
Nie je pravda, že spoľahlivosť u pežotu je o údržbe. U ostatných áut to tak je, to súhlasím. Ale nie u pežotu. Do toho auta môžeš dať čo chceš, aj tak sa pokazí. A niektoré poruchy sú z kategórie sci-fi. Nenaštartuje a ani v autor. servise nevedia prečo. Po dvoch dňoch sa naštartoval, a chyba sa pol roka nezopakovala. To je iba vrchol ľadovca. Tých prekvapení v pežotoch je mnoho.
Zhrnul by som to tak. U ostatných automobiliek, sú dva zo sto automobilov nepodarené. U pežotu je to presne naopak.
Nekupuj tieto autá, pouč sa z chýb iných.
ja chapem a narazal som na predchadzajuce prispevky. Len tak medzi recou, 406 patri medzi najspolahlivejsie auta z dielne PSA.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
no sak ano, jednooky je medzi slepymi kralom
...
tak pridam svoj nazor aj ja. osobne mame v rodine jeden pezot 207ku (vraj made in slovakia - preto ho moja krstna kupila). siel som parkrat na tom aute a nemal som z neho dobry pocit. motor tam bol 1.4 75k, ten sa mi zdal nesmierne lenivy (moje saxo 1.1 ho sfukne ako nic
). zatial ma nabehane to auto 4000km (ano nepomylil som sa) takze ziadna porucha sa nemohla prejavit, avsak co vytykam tomu autu je nesmierne nepohodlny posed za volantom, tie rychlosti sa hadzu dost blbo a co sa mi nepaci je malo miesta vnutri (na to ako ta debilna karoseria zvonku posobi nafuknuto) avsak druha strana - poznam jednu rodinku ktori si pezota nevedia vynachvalit. jeden maju 309ku (stary dyzlovy model - ten isiel furt) a druhy 405ku tiez dyzlovu...chvalia to...ja osobne mam francuza, to ze ma gumove radenie sa mi ani nezda, avsak keby som ho mal kupit znova tak urcite nie...radsej som mal kupit nejaku filcku za tie prachy...