Bodky a Ciarky - vadne graf.karty
Bodky a Ciarky - vadne graf.karty
Pred rokom a pol som kupil PC AMD X4 + ATI 4870 atd a po roku totolne odislo a neslo ani nastartovat tak som vymenil zdroj a maticnu sice naskocilo ale graf. karta bola v haji hned jak zapnete PC ciarky cez obraz, rozhadzane farby na vsetkych vystupoch HDMI, DVI... Tak reku kupim novu bude fajn tak som tam dal geForce 9800GX2. Pol roka v pohode a dnes pocas chodu windows cierny obraz, po restarte hned nie ciarky ale bodky a ked ma naskocit Windows tak tma a cierny monitor. Je to mozne aby odisli dve karty uplne rovnako alebo moze nejaka chybna suciastka, neviem kde, odpalit obe karty po case, a to som menil dosku! Alebo mam len pech....Uz rozmyslam nad I7 920a ati 5870 uplna vymena, ale je to vela pengov... Poradte ak viete alebo mate rovnaku skusenost..
-
erik_tt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bodky a Ciarky - vadne graf.karty
No kedze ma ta karta len pol roka tak sup s nu na reklamaciu moze to byt tym ze mas zle vyriesene vetranie v skrinke a karta sa upiekla alebo mas ozaj neskutocnu smolu a je ta karta vadna od vyroby co je tiez mozne
-
Daniel9911
Professional
No cavko ja som mal taky isty problem ked mi odisla prva grafika tam boli tiez čiary tak som si kupil druhu prinesiem domov zapnem ide pohode vypnem a potom zapnem a uz zase tie ciary na monitore tak potom som uz poslal aj novu grafiku aj dosku na reklamaciu. Grafiku mi poslali novu a dosku poslali naspat ze nemala ziadnu vadu takze potom som kupil novy napajaci kabel a od vtedy mi ide PC ako strela ziadna chyba neni ale v predjani mi nevedeli povedat v com bola chyba
:D. ale ako som zistil ze mam iny bios mozno s tym nieco spravili no neviem
Teploty gk? Píšeš že po zapnutí to hneď robí takže je proste vadná karta alebo zdroj ju zapeká tým že jej púšta viac napätia ako by mal, zober si manuál od zdroja a premeraj si jednotlivé vetvy či je všetko v poriadku.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
toto sa stalo mne na NB keď som ho čistil od prachu. pekne som povyberal z NB čo sa dalo vyčistil, nahodil novú pastu a zapol som. Hneď ako sa zapol šlo všetko ako má ale boli fialovo-modré pásy cez monitor asi 0,5 cm od seba v rade. ako debil som kontroloval grafiku či som niečo neodlúpil alebo či je dobre nanesená pasta celú procedúru som spravil 2x ale žiaden úspech. Potom mi napadlo že som manipuloval aj s RAM-kami. Pekne som jednu vybral a problém hneď zmizol. trochu som vyčistil kefkou slot na ramku a nasadil znova poriadne dotlačil a zatiaľ šlape všetko ako má už 2 týždne.
No dakujem za odpovede ale problem som nakoniec vyriesil trochu nestandartne pomocou pece na pecenie. Oholil som kartu az na kost a sup s mou do pece na 190 stupnov po 10 minut. A cuduj sa svete karta ide jak nova ati HD 4870, 9800 GX2 som este neskusal ale na co, radeon je lepsia karta.