auta od peugeotu ? dobre/zle + alfa romeo
Re: auta od peugeotu ? dobre/zle +alfa romeo
myslím že je tu viac proti ako za a aj na tom fóre čo mi dal hojko sú samé problémy takže načo pokúšať šťastie. Pozrem sa po niečom inom
ešte sa mi celkom zapáčilo alfa romeo 156 ročník tiež tak 98-99 to je ďalšia značka ktorá sa v mojom okolí moc nevyskytuje
ešte sa mi celkom zapáčilo alfa romeo 156 ročník tiež tak 98-99 to je ďalšia značka ktorá sa v mojom okolí moc nevyskytuje
Re: auta od peugeotu ? dobre/zle + alfa romeo
ty si vies vybrat, teda! 
(nad lagunou si nahodou neuvazoval?
)
// tak zeby 156 oplyvala spolahlivostou, no neviem... treba sa o to velmi starat, napr.:
(nad lagunou si nahodou neuvazoval?
// tak zeby 156 oplyvala spolahlivostou, no neviem... treba sa o to velmi starat, napr.:
Nevýhody:
málo účinné brzdy
slabšie dielenské spracovanie
náročnosť na pravidelný servis
Časté poruchy:
Poruchy elektroniky, pri benzínových motoroch vysoká spotreba oleja, často zadreté benzínové motory (vplyvom nedostatku motorového oleja), nefunkčné variabilné časovanie ventilov (mechanizmus zanesený usadeným karbónom z motorového oleja), vôle v silentblokoch ramien zadnej nápravy, ohnuté zadné ramená, vôle v horných hliníkových ramenách prednej nápravy, poruchové vstrekovače systému common-rail.
Naše odporúčanie:
Najspoľahlivejším riešením sú naftové štvorvalce 1.9 JTD. Ich výkon síce nie je ničím výnimočným, no na pomerne dynamickú jazdu stačia. Najväčším bonusom je ich priaznivá spotreba. Päťvalec 2.4 JTD trpí nepríjemnými detskými chorobami a na prednú nápravu pridáva príliš mnoho neprimeranej hmotnosti.
Benzínové motory Twin Spark majú vysokú spotrebu oleja. Ten musí byť navyše kvalitný, inak sa motor zadrie, aj keď ho je v olejovej vani dostatok. Pokiaľ predošlý majiteľ šetril na servise, motor je už po smrti, alebo tesne pred ňou. Šesťvalec 2.5 V6 24V má krásny zvuk, ale citlivé rozvody, ktoré ho robia nespoľahlivým.
tak alfa je pokiaľ viem talian a to by mali byt v pohode auta , alebo sa mýlim ?
ak si myslel renault tak o nich viem že to čo majú vo svojom znaku tak zato aj stoja
ak si myslel renault tak o nich viem že to čo majú vo svojom znaku tak zato aj stoja
Ja som najazdil par kilometrov na 106ke a bol som spokojny.Bola to asi jedna z najnizsich vybav.Namiesto otackomera hodiny, elektricke okna.Spojka bola taka ze ked som ju chcel stlacit tak dobre ze som sa neposral a plynuly rozbeh bol takmer nemozny.Ale to prisudzujem skor tomu ze bola doje***.Inac mozem povedat ze som sa v nej citil velmi dobre.Male lahke auticko a aj s tym motorcekom 1.1 sa na tom dalo jazdit a nebyt brzda dopravy.Spotreba malicka mne sa pohybovala okolo 4 litrov
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
-
RATZINGER666
Darca
Re: auta od peugeotu ? dobre/zle
ja si zase spominam, ze renaultu sa tak pred 4 rokmi celkom podarila formula do efjednotky, tusim si zajtra skocim pre nejaku thaliu
k tej alfe: 156 tiez ziadna vyhra nie je, ale je na tom podstatne lepsie ako 406... vseobecne - alfa sa spamatala az pri vyrobe 147, od nej su uz modely na vyssej urovni, co sa spolahlivosti tyka (alfy si kazdopadne nemal spominat, teraz zas zacne nordkapp rozpravat o tom, ako super spravili tu oturbenu jednastvorku, pocuvam o tom dennodenne
ano, benziny su na <>(ak neratam 1,6 THP alebo nove atmosfericke 1,4 a 1,6) ale o diesloch to nemozem povedat...hlavne V6 HDi je ppc!!Suffel napísal:...hlavne co sa tyka elektriky, prevodovky a motora...
-
erytrocyt
VIP
Alfa Romeo je štýlové auto. Zafrajerovať pred dievčatami, urobiť v piatok večer 20 kilometrov, a zasa ho dať na zvyšných šesť dní späť do garáže. To ano, to zvládne bez nejakého zaváhania. Snáď.
Ak si chceš kúpiť auto, kúp si niečo nemecké alebo japonské. Nevšimol som si tvoj rozpočet, takže neviem čo ti poradiť.
Ak budeš počúvať reči, že škodu, vw, alebo forda má každý, nevšímaj si to. Golf, Octavia či Focus sú automobily, ktoré sa vyrábajú už niekoľko (automobilových) generácii, a až na niektoré zakopnutia sú to výborné autá, o ktoré ak sa budeš starať, vydržia ti ešte mnoho rokov. A ak sa aj niečo pokazí s náhradnými dielmi nie je problém.
Inak, ja mám fofo, a v týchto dňoch prejde rok od jeho kúpi.
Za 30 000 kilometrov som doň vrazil, mimo klasických investícii (olej, brzd.doštičky, filtre), 12 eur. Ohla sa stabilizačná tyčka riadenia
Ak si chceš kúpiť auto, kúp si niečo nemecké alebo japonské. Nevšimol som si tvoj rozpočet, takže neviem čo ti poradiť.
Ak budeš počúvať reči, že škodu, vw, alebo forda má každý, nevšímaj si to. Golf, Octavia či Focus sú automobily, ktoré sa vyrábajú už niekoľko (automobilových) generácii, a až na niektoré zakopnutia sú to výborné autá, o ktoré ak sa budeš starať, vydržia ti ešte mnoho rokov. A ak sa aj niečo pokazí s náhradnými dielmi nie je problém.
Inak, ja mám fofo, a v týchto dňoch prejde rok od jeho kúpi.
Za 30 000 kilometrov som doň vrazil, mimo klasických investícii (olej, brzd.doštičky, filtre), 12 eur. Ohla sa stabilizačná tyčka riadenia
A keď sa tu ešte spomínali prevodovky tak an tej 106ke som fakt myslel že je tá páka uchytená v želatíne.Dobre že nie každý stupeň som musel radiť do Lka alebo do esíčka.
rozpočet je 2000e nieje to moc ale bohužiaľ ......
golf bohužiaľ sa mi nepáči teda tie novšie hej ale v tejto cenovej kategorií sú len staršie modely
tak isto Škodu nejako moc nemusím podla mňa sú to predražené auta ako aj passaty u vw
a preto som zbadal že či peugeot alebo alfu ktoré sa mi zmestili do 2k limitu a vyzerali aj dosť obstojne
samozrejme peugeot som odstavil a alfu ešte kukam po iných fórach ale tiež to asi podla čítania nebude to pravé
golf bohužiaľ sa mi nepáči teda tie novšie hej ale v tejto cenovej kategorií sú len staršie modely
tak isto Škodu nejako moc nemusím podla mňa sú to predražené auta ako aj passaty u vw
a preto som zbadal že či peugeot alebo alfu ktoré sa mi zmestili do 2k limitu a vyzerali aj dosť obstojne
samozrejme peugeot som odstavil a alfu ešte kukam po iných fórach ale tiež to asi podla čítania nebude to pravé
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to nemyslis vazne ? s 1,6 THP som mal cest prave v tej 5008 a ten motor je zabity ... mozno v 207 by isiel, ale v hentom bol jak keby mal zalepene turboadameeec napísal:ano, benziny su na <>(ak neratam 1,6 THP alebo nove atmosfericke 1,4 a 1,6) ale o diesloch to nemozem povedat...hlavne V6 HDi je ppc!!
ucinim dobro a spomeniem tu novy multijet v alficke - 1,4 T 155k ... super motor
-
klm16
Medium Professional
Mam najradsej odpovede typu nekupuj franc. auta lebo su to franc auta a podobne.....
Ked niekto peugeot nikdy nevlastnil a pise z dojmu, ze mu sused povedal ze jeho brat mal kamarata ktory mal oca a ten mal kazivy peugeot....
hojko prepac ale pisal o roku 97-99 takze otazka FAPu je neaktualna....
Ja osobne som jazdil viac peugeotov, 206,306,307,406,....
Osobne vlastnim 306 r.v 98, som snim viac ako spokojny auto ma 12 rokov, lak je bez stipky korozie. Ukazte mi 12 rocnu feliciu, alebo octaviu ktora bude bez korozie!!!. V interieri mi nic nevrzga (snad tak okuliare a CD v stojane). Co sa tyka vykonu je to 65KW ziadny sprinter, ale na bezne vozenie spokojnost. mam nabehanych 160 tisic, tlnice su povodne, zadna narava je v poriadku. (vela ludi hovori o kazivosti zadnych naprav). Spotreba je rovnaka ako o ostatnych aut podobneho vykonu. (8-9 litrov mesto). O auto a pravidelne staram a auto mi sluzi. som snim spokojny. Uvazujem ze ak raz pride den D a ja auto predam kupim si zase peugeot.
Preco ? Pacia sa mi tie auta .... Ked nordkapp_pb pise ze su to auta bez iskry tak ja tvrdim pravy opak.... 307, 308, 406, 407 su velmi pekne auta urcite krajsie ako tuctova octavia II, alebo golf IV. (je to moj nazor nebite ma hned!!).
takze moj skromny nazor je ze peugeot je v pohode auto.... Preco nie... Pri kupe treda davat pozor na stav rovnako ako pri kazdom inom aute.... Po zakupeni sa o auto treba poctivo starat ako o kazde ine auto.... A potom budete mat z neho radost.....
Ked niekto peugeot nikdy nevlastnil a pise z dojmu, ze mu sused povedal ze jeho brat mal kamarata ktory mal oca a ten mal kazivy peugeot....
hojko prepac ale pisal o roku 97-99 takze otazka FAPu je neaktualna....
Ja osobne som jazdil viac peugeotov, 206,306,307,406,....
Osobne vlastnim 306 r.v 98, som snim viac ako spokojny auto ma 12 rokov, lak je bez stipky korozie. Ukazte mi 12 rocnu feliciu, alebo octaviu ktora bude bez korozie!!!. V interieri mi nic nevrzga (snad tak okuliare a CD v stojane). Co sa tyka vykonu je to 65KW ziadny sprinter, ale na bezne vozenie spokojnost. mam nabehanych 160 tisic, tlnice su povodne, zadna narava je v poriadku. (vela ludi hovori o kazivosti zadnych naprav). Spotreba je rovnaka ako o ostatnych aut podobneho vykonu. (8-9 litrov mesto). O auto a pravidelne staram a auto mi sluzi. som snim spokojny. Uvazujem ze ak raz pride den D a ja auto predam kupim si zase peugeot.
Preco ? Pacia sa mi tie auta .... Ked nordkapp_pb pise ze su to auta bez iskry tak ja tvrdim pravy opak.... 307, 308, 406, 407 su velmi pekne auta urcite krajsie ako tuctova octavia II, alebo golf IV. (je to moj nazor nebite ma hned!!).
takze moj skromny nazor je ze peugeot je v pohode auto.... Preco nie... Pri kupe treda davat pozor na stav rovnako ako pri kazdom inom aute.... Po zakupeni sa o auto treba poctivo starat ako o kazde ine auto.... A potom budete mat z neho radost.....
-
Scorpion90
King
klm konecne normalny nazor 
to nordkapp: nie vlastnim uplne inu znacku ako Peugeot (a ani som ho nikdy nevlastnil) , to je mimo temu, ale zato nezatracujem Peugeoty, len preto ze sa mi nepacia, zle som sa vyspal, nemozem si v nich zvysovat svoje ego a pod...
Kto ma aspon stipku logiky, pochopi, ze hoc si kupi aj Skodu 105 L a bude jej venovat dostatok starostlivosti, auto mu bude sluzit mnoho rokov s primeranymi investiciami.
Ale daj 18 rocnemu zasranovi, co ma mokry vodicak hoc aj tank, a mas dve moznosti: bud ho najblizsej zakrute rozbije alebo bude hudrat ze to slaby vykon a ze chce q7 a bla-bla
to nordkapp: nie vlastnim uplne inu znacku ako Peugeot (a ani som ho nikdy nevlastnil) , to je mimo temu, ale zato nezatracujem Peugeoty, len preto ze sa mi nepacia, zle som sa vyspal, nemozem si v nich zvysovat svoje ego a pod...
Kto ma aspon stipku logiky, pochopi, ze hoc si kupi aj Skodu 105 L a bude jej venovat dostatok starostlivosti, auto mu bude sluzit mnoho rokov s primeranymi investiciami.
Ale daj 18 rocnemu zasranovi, co ma mokry vodicak hoc aj tank, a mas dve moznosti: bud ho najblizsej zakrute rozbije alebo bude hudrat ze to slaby vykon a ze chce q7 a bla-bla
-
klm16
Medium Professional
A ešte jedna vec....
Je jasne že každý si bude chrániť svojho boha, každý z nás má najlepšiu značku auta a najlepší model....
Ale pokiaľ som vw, ford, alfu nikdy nevlastnil tak nebudem dávať chlapcovi do hlavy kaleráby, že sú to špatné autá, lebo sused automechanik má v dielni len vw, ford, alfu... Autá sa kazia vždy sa kazili a vždy sa budú kaziť...
alfa je rovnako poruchové auto ako peugeot...
Je jasne že každý si bude chrániť svojho boha, každý z nás má najlepšiu značku auta a najlepší model....
Ale pokiaľ som vw, ford, alfu nikdy nevlastnil tak nebudem dávať chlapcovi do hlavy kaleráby, že sú to špatné autá, lebo sused automechanik má v dielni len vw, ford, alfu... Autá sa kazia vždy sa kazili a vždy sa budú kaziť...
alfa je rovnako poruchové auto ako peugeot...
Raz sme sa na vyske pytali take stareho profesora Autodiagnostiky : "Pan profesor, ake je najlepsie auto (znacka/model)" Jeho odpoved : "No samozrejme to moje
"
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak toto vyhlasenie ma konecne aky taky zmysel, nie mlatenie prazdnej slamy o tom ako sa jeden z tisica pažoutov nikdy nepokazil a nikdy nepokaziklm16 napísal: alfa je rovnako poruchové auto ako peugeot...
zvážil by som tieto slova...skus popremýšľať...a este keby ste boli ochotny vysvetlit mi vyraz tkz. " gumove radenie " dakujem.....nordkapp_pb napísal:
-
klm16
Medium Professional
to som nikdy nepovedal, ale ak by sme porovnali môjho francúza koľko opráv zažil za 12 rokov svojho života tak v pohoode môžem konkurovať opravám nemeckých a japonských značiek ktoré tu na fóre toľko ospevujetenordkapp_pb napísal:ano ja viem francuza mate sto rokov a este nebol v servise a bla bla bla, jedn z tisica)
Asi preto, že nemáš pravdu.....nordkapp_pb napísal: ... popravde neviem preco v priebehu historie bezne francuzske a talianske znacky nezanikli - ved nemaju co ponuknut, stale si idu v tom svojom letargickom tempe, nikdy nic nove do vyvoja a zlepsovania aut nepriniesli a nikdy ani neprinesu ...
Už len preto ze 207 je jedno z najpredávanejších aut na slovensku aj v európe...
Už len preto, že FIAT (talianské auto) ako prvý predstavil common rail....
Už len preto ze peugeot 908 bol výťazom minulého ročníka 24 Hours of Le Mans....
takto by sme mohli pokračovať.....
a citroeny a ich podvozky ? a ano ako pise kolega nadomnou taliani pouzival uz davno CR....co nemci zacali tak 5 rokov dozadu,,,,