Krvný tlak

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Majro
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

tak zas nevravim, ze medicina "starej matere" s cesnakom nepomaha, urcite, len som asi spravil chybu, ze som ocakaval vysledok moc skoro..

skus to, nemas aj tak co stratit, a kebyze to nefunguje, tak by to nik asi nespominal..

schvalne skusim aj ja trosku cesnaku pozrat :P, vraj sa odporuca strucik na den
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

To zas nie, nehovorím, že to nebude fungovatbbtieznsom o tom počul. Ale nemám rad cesnak. ;)
palec4
Novice
Novice

Re: Krvný tlak

Príspevok od používateľa palec4 »

zdravim, adulko vsimam ze mame podobny ,,problem"
ja to u seba sice ako problem nevidim ale ludia okolo maju strach, mam 22r. som dost aktviny, 2x tyzdenne fotbal + 3x do tyzdna posilka a v praci tiez nesedim. Zdravie mam podla mna v perfektnom stave az na kolena,dan za fotbal.
ako nahle si vsak sadnem, odmeram tlak tak mam nasledovne : 126/47 , 124/56 ..... pride mi to ze ked srdco nemusi tak nebije :mrgreen:
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

palec: to srdce ti zrejme kvoli tomu tak nebije, lebo nepotrebuje .. :) Si sportovec a sportovci maju za minutu menej uderov srdca ako ti co nesportuju. To by bolo jedine vysvetlenie. Ja uz som sa s tym zmieril, ze mam taky vselijaky tlak. Ale poznam ludi, co boli na operacii uplne kvoli niecomu inemu a mali tiez pred tym taky vselijaky tlak a po operacii nadhera .. Je zrejme vela pricin, ktore to sposobuju.
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Ja mam taky pocit , ze sa moc sledujes , mal / mam problemi srdcovo cievneho charakteru resp. prelaps mitralnej chlopne co znamena , ze mam ohybnejsi lavu chlopnicku co ma za nasledok vracaniek krvy do krvneho obehu....

Nejak od 19 - ky som pocitoval pichanie u srdca , rozne zahadne tlaky a tym , ze som sa skumal a sledoval som si veru nepomohol..
Nasledovali rozne zachvaty paniky , co ak mam infarkt atd ...

Neskor som musel navstivit dvoch kardiologov , kde mi az ten druhy pomohol a poradil ....
U mna mala choroba resp. defekt chlopne a jej priznaky 80 percentnu psychicku nadstavbu co v praxi znamenalo ,ze mi v podstate nic nebolo no so strachu a privalu adrenalinu to blo horsie a horsie ....

Zlepsil , som stravu , zivotospravu , co by si mal bezpodmienecne spravit aj ty.
Momentalne sa citim o 100 percent lepsie , ako kedykolvek pred tym ....
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano to mas presne pravdu :) Ja som mal kedysi tetaniu (nervovosvalovu drazdivost) a tez to boli stavy ako kolaps a infarkt a nedalo sa mi dychat. Chybalo mi zelezo zrejme a magnezium ... Teraz si vobec nic z toho nerobim ani z tlaku, ani ho nesledujem a je mi fajn :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ono to je dost o psychike, mne doktorka namerala vysoky pulz. Tak som chodil vseli kde kardio ekg, endokrinoogia.

Nikde nic nenasli, chodil som asi tak rok.

Mal som aj tu blbost co snima 24h denne a tam bolo vsetko v poriadku. Cize mam asi fobiu z doktorov. Proste vzdy sa mi tam dvihne tlak alebo co.

/// jj, ja som mal nieco podobne, ale meralo to cinnost srdca, nie tlak, takze okrem toho ze to zavacalo, to bolo celkom v pohode.

Nj asi mam fobiu z bielych plastov. mam blby pocit ked ich vidim :oops:
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No ja som mal tiez ten tlakomer na 24 hodin nic prijemne a v noci ani nehovorim, stale sa to zapina a vypina, stlaca ruku, ked spis, az zily ti navru .. :) A cez noc sa ti vela krat priskrti hadicka ... Tiez mi nic take nenamerali. A to mas preto "fobiu", lebo ked vidis, ze sa ti ide merat tlak, tak automaticky sa na neho sustredis a vtedy ti stupa, aj tlak aj pulz.
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Ta masinka sa vola Holter ;) , strach z doktrov a vysoky tlak v ordinacii sa vola syndrom bieleho plasta :D
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

To fakt sa tak vola?? :D
mjorky
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mjorky »

dobry ja mam 15 rokov a tlak mam 135,140 na 75 nikdy nemam ten spodny viac ako 80.Nevie mi niekto poradit ze co to moze byt.Mam saa obavt z toho???

//autoeditácia príspevku (16 Dec 2010, 17:29)
PageRank napísal:Cau,

ja mam tlak 140/80 uz od 15 rokov ... a teraz mam 33, mam stale 140/80 mavam aj menej mavam aj 135/78 ale i viac aj 150/90
Doktor povedal, ze bud lieky alebo sport, tak sportujem :)
Ale posilnovanie nieje najlepsie ked mas tlak vysoky, to je zname.

Dobry deň sa chcem spitat som bol pri doktorke a mi namerala 135,140 na 80 nikdy nemam viac ten spodny ako 80.Spodny tlak mam tak 75,77 .Nevie mi niekto poradit ze co to moze byt.Lebo zacinam mat strach.
Napísať odpoveď