Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
trávu nie nemám rád húličov a v šetko čo sa týka trávy je to môj názor a ten mi nik nezmení ! ostanem pri cigaretách !
Cigarety sú zdravšie ! 
-
mfp
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
To teda rozhodne nie su 
Vysvetli.nikto42 napísal:trávu nie nemám rád húličov a v šetko čo sa týka trávy je to môj názor a ten mi nik nezmení ! ostanem pri cigaretách !
Niekto asi nepochopil iróniu.kubooo napísal:To teda rozhodne nie su
velmi dobry clanok o tom preco by mali byt drogy legalne, spolu s vyjadrenim miltona friedmana, drzitela nobelovej ceny za ekonomiu:
http://www.econoir.sk/2010/04/05/legali ... marihuana/
Je to zaujímavý pohľad, ale zase by to bol nebezpečný experiment, si myslím. Zlegalizovať všetky drogy, to by mohlo mať katastrofálne dôsledky.ViRuS napísal:velmi dobry clanok o tom preco by mali byt drogy legalne, spolu s vyjadrenim miltona friedmana, drzitela nobelovej ceny za ekonomiu:
Tazko povedat. Ono je to cele o tom, napriklad uvediem to takto...ludia su v depresii lebo nemaju robotu, hlavne mlady po skonceni skoly, nevedia co dalej, podporu nedostanu, stat sa na nich z vysoka vyserie a necha ich na pospas osudu, a ty nevedia co so zivotom tak sa daju na chlast a pri najhorsom na drogy, aj ked neviem od kial na to maju, nasledne ho pristihnu fizli ako si niekde picha, tak ho zavru, zdrogovana mladez je len vysledkom doby a systemu, nic menej nic viac...ale stat si to neprizna, a namiesto toho radsej tych ludi zatvara. To nehovorim, ze vsetky drogove pripady su take, berte to len ako moju malu uvahu o niektorych....zlegalizovanie drog...co ja viem, zrejme by sa svet preriedil od slabych ludi, aj ked je to hnusne nehumanne a neludske povedane ale je to fakt. A ci to legalne je, alebo nie, je to v podstate to iste, ty co to beru a chcu to brat, tak si cestu najdu hoc ako...hughito napísal: Je to zaujímavý pohľad, ale zase by to bol nebezpečný experiment, si myslím. Zlegalizovať všetky drogy, to by mohlo mať katastrofálne dôsledky.
Lub0$,
dovolím si nesúhlasiť...... Dneska je v móde obviňovať systém, spoločnosť, dobu za všetko zlé...... Ale ono je to vždy a jedine o človeku...... Pretože ak sa niekto dá na alkohol, automaty, stávkovanie, drogy etc., tak je to vždy jeho individuálna voľba a rozhodnutie...... Čakať na to, že sa o človeka niekto postará, dá mu prácu, byt, peniaze je nezmyslom.... Naopak človek musí byť vedený k tomu aby sa sám snažil a aby si vedel zabezpečiť sám...... A pokiaľ si niekto povie "je*em na všetko, začnem chľastať/drogovať/gamblovať"...... no nech ide taký človek p*i*č*e, lebo je to neschopný debil...... Treba nejakú sebareflexiu...... V prvom rade sa treba pozrieť na seba, anie hneď za svoje neúspechy obviňovať systém, spoločnosť a ostatných......
dovolím si nesúhlasiť...... Dneska je v móde obviňovať systém, spoločnosť, dobu za všetko zlé...... Ale ono je to vždy a jedine o človeku...... Pretože ak sa niekto dá na alkohol, automaty, stávkovanie, drogy etc., tak je to vždy jeho individuálna voľba a rozhodnutie...... Čakať na to, že sa o človeka niekto postará, dá mu prácu, byt, peniaze je nezmyslom.... Naopak človek musí byť vedený k tomu aby sa sám snažil a aby si vedel zabezpečiť sám...... A pokiaľ si niekto povie "je*em na všetko, začnem chľastať/drogovať/gamblovať"...... no nech ide taký človek p*i*č*e, lebo je to neschopný debil...... Treba nejakú sebareflexiu...... V prvom rade sa treba pozrieť na seba, anie hneď za svoje neúspechy obviňovať systém, spoločnosť a ostatných......
-
Dahome
Medium Star
detto Pinhead... a k téme: dekriminalizácia ÁNO, legalizácie NIE
Pinhead: Samozrejme, že sa nedá vyhovárať na všetko možné, ale určite sú aj prípady, ktorých k tomu okolnosti "donútili".
Nie každý jedinec je silný, nemá takú odolnosť voči vonkajším vplyvom, nie každý sa vie vyrovnať s problémami rovnako.
Nie každý jedinec je silný, nemá takú odolnosť voči vonkajším vplyvom, nie každý sa vie vyrovnať s problémami rovnako.
bud zlegalizovat, alebo zakazat vsetky drogy vratane cigariet a alkoholu... ine riesenie nema zmysel. ide tu len o peniaze.
-
adox
Light Professional
Ludia to budú fajčiť či to bude povolené alebo nie
Ale niečo ako spravili v čechách by mohli aj u nas, tam ak ti to najdu v malom množstve daju ti pokutu a nezavrú hneď do basy
Ale niečo ako spravili v čechách by mohli aj u nas, tam ak ti to najdu v malom množstve daju ti pokutu a nezavrú hneď do basy
-
Stoporko
VIP
zvonenie33: tvrdíš, že tráva nespôsobuje závislosť? Ani fyzickú a ani psychickú?
Tvrdíš, že tráva nie je zlá? To povedz môjmu kamarátovi, ktorý vďaka tráve prišiel o pamäť (a nie je jediný na svete). To len tak na margo "bezpečnosti" trávičky zelenej.
Tvrdíš, že tráva nie je zlá? To povedz môjmu kamarátovi, ktorý vďaka tráve prišiel o pamäť (a nie je jediný na svete). To len tak na margo "bezpečnosti" trávičky zelenej.
-
zvonenie33
Light Professional
Ano nesposobuje zavislost. Nie fyzicku a ked psychicku tak len velmi slabu a po jej vysadeni sa nedostavia ziadne abstinencne priznaky co by len zdaleka pripominali abstinencne priznaky pri alkohoe, tabaku, kokaine, heroine etc.
Ano je dokazane ze trava nici kratkodobu pamat. A som si isty ze to vedel aj tvoj kamarat. Napriek tomu miliony ludi travu fajcia a dokazu s tym normalne zit, bez toho aby im zneprijemnovala zivot, vacsina dokonca tvrdi ze im ho skvalitnuje. Vsetko je zle vo velkych mnozstvach, aj vitaminy ti mozu znicit pecen, zakazeme ich?
Ano je dokazane ze trava nici kratkodobu pamat. A som si isty ze to vedel aj tvoj kamarat. Napriek tomu miliony ludi travu fajcia a dokazu s tym normalne zit, bez toho aby im zneprijemnovala zivot, vacsina dokonca tvrdi ze im ho skvalitnuje. Vsetko je zle vo velkych mnozstvach, aj vitaminy ti mozu znicit pecen, zakazeme ich?
-
Stoporko
VIP
zvonenie - vidím, že som ťa zrejme osobne zasiahol
Som rád, že si uvedomuješ, že fajčenie marišky ničí pamäť. Dúfam, že si to budeš pamätať aj po tom, keď ju fajčiť prestaneš (ak prestaneš). Necháp ma zle - plne uznávam liečebné vlastnosti tejto rastlinky čo sa týka Alzheimera, šedého zákalu, očného tlaku...etc. No nevidím význam fajčiť ju kvôli "stavom." (z mojej osobnej skúsenosti nejaké "stavy" neboli, výraznejšie farby som nepociťoval, ani zvýšené vnímanie zvukov... len som bol odolnejší voči alkoholu a to sme mali kvalitný indoor matroš).
Skvalitnenie života pomocou marišky? Myslíš, že drvivá väčšina ľudí, ktorí makaka fajčia, to robia kvôli zdravotným efektom? Houby, je to "in," robia to aj ich kamoši a proste je to dnes medzi deckami 15-17rokov prudko trendy. Modlím sa, aby ich to po 18ke prestalo baviť a našli si lepšiu partiu. Starší pravidelní huliči sú už podľa môjho názoru na ceste do zdravotného a metnálneho pekla - kukni sa na indických "guruuov," ktorí majú celý život v ústach trávu, žijú v pralese na bylinkách a z vlasov majú jeden hrubý dred...
Vieš prečo ľudia nejedia pečeň polárneho medveďa? Pretože obsahuje smrteľnú koncentráciu vitamínu A. Poznáš termín "extrakcia" a "syntéza?" To prvé znamená izoláciu nejakej účinnej látky z rastliny, roztoku... a druhý pojem je umelá príprava nejakej významnej chemickej zlúčeniny. V dnešnej dobe nie je žiadny racionálny význam huliť trávu za lekárskymi účelmi, keď sa dá THC pomerne ľahko nasyntetizovať v laborke, prípadne vyextrahovať zo šištíc.
Teda: hulenie trávy je podľa môjho názoru naprostá zbytočnosť, keď si chce niekto ničiť zdravie, je to jeho voľba, preto schvaľujem to, aby za fajčenie trávy nebol právny postih, no z morálneho a logického hľadiska samotné fajčenie neschvaľujem. Účinnú látku vieme syntetizovať/extrahovať z rastliny pre lekárske účely.
Som rád, že si uvedomuješ, že fajčenie marišky ničí pamäť. Dúfam, že si to budeš pamätať aj po tom, keď ju fajčiť prestaneš (ak prestaneš). Necháp ma zle - plne uznávam liečebné vlastnosti tejto rastlinky čo sa týka Alzheimera, šedého zákalu, očného tlaku...etc. No nevidím význam fajčiť ju kvôli "stavom." (z mojej osobnej skúsenosti nejaké "stavy" neboli, výraznejšie farby som nepociťoval, ani zvýšené vnímanie zvukov... len som bol odolnejší voči alkoholu a to sme mali kvalitný indoor matroš).
Skvalitnenie života pomocou marišky? Myslíš, že drvivá väčšina ľudí, ktorí makaka fajčia, to robia kvôli zdravotným efektom? Houby, je to "in," robia to aj ich kamoši a proste je to dnes medzi deckami 15-17rokov prudko trendy. Modlím sa, aby ich to po 18ke prestalo baviť a našli si lepšiu partiu. Starší pravidelní huliči sú už podľa môjho názoru na ceste do zdravotného a metnálneho pekla - kukni sa na indických "guruuov," ktorí majú celý život v ústach trávu, žijú v pralese na bylinkách a z vlasov majú jeden hrubý dred...
Vieš prečo ľudia nejedia pečeň polárneho medveďa? Pretože obsahuje smrteľnú koncentráciu vitamínu A. Poznáš termín "extrakcia" a "syntéza?" To prvé znamená izoláciu nejakej účinnej látky z rastliny, roztoku... a druhý pojem je umelá príprava nejakej významnej chemickej zlúčeniny. V dnešnej dobe nie je žiadny racionálny význam huliť trávu za lekárskymi účelmi, keď sa dá THC pomerne ľahko nasyntetizovať v laborke, prípadne vyextrahovať zo šištíc.
Teda: hulenie trávy je podľa môjho názoru naprostá zbytočnosť, keď si chce niekto ničiť zdravie, je to jeho voľba, preto schvaľujem to, aby za fajčenie trávy nebol právny postih, no z morálneho a logického hľadiska samotné fajčenie neschvaľujem. Účinnú látku vieme syntetizovať/extrahovať z rastliny pre lekárske účely.
Kukám.. ale neviem kde ty vidíš to peklo. Jedna vec.Stoporko napísal: Starší pravidelní huliči sú už podľa môjho názoru na ceste do zdravotného a metnálneho pekla - kukni sa na indických "guruuov," ktorí majú celý život v ústach trávu, žijú v pralese na bylinkách a z vlasov majú jeden hrubý dred...
A druhá: Ak sa dívaš čiernobielo, tak je jasné, že vidíš na jednej strane 15ročných sráčov, čo si vydymia mozog každý deň a na druhej spomínaných domorodých mužov, ktorým materiál nič nehovorí.. Lenže na svete je viac farieb, tak neviem prečo ignoruješ fakt, že hromada ľudí hulí za účelom kreatívnej evolúcie, nadhľadu, alebo aspoň relaxu a zábavy a neobmedzuje ich to v produktívnom živote v súlade s našimi západnými tradíciami a životným štýlom.
-
Stoporko
VIP
frankie: WTF, o akej kreatívnej evolúcii to vravíš? Aký nadhľad? Chceš tým povedať, že jedinec fajčiaci trávu vníma svoje okolie v porovnaní s nefajčiacim s nadhľadom? Čím môžeš svoje tvrdenie podporiť? Pretože je to skôr naopak! Hulič, resp. človek požívajúci látky ako THC, alkohol a pod. vníma okolie značne zkreslene - prečo je asi tak zakázaná kombinácia chlast/drogy a strelné zbrane alebo auto?
Z dlhodobého meradla posúvajú huliči a alkoholici spoločnosť chorobným smerom, smerom k dekadencii. - o tom tu už tuším písal Pinhead.
Veď som jasne napísal, že pokiaľ si chce niekto huliť, ja mu v tom brániť nebudem, no neschvaľujem to a huličov nemám rád. Vyjadril som svoj názor a postoj k fajčiarom marišky dúfam dostatočne jasne
Kde vidím to peklo? Pozri sa na spoločnosť/partie, do akých sa pravidelní dlhodobí nie-násťroční huliči združujú. Nevravím tu o fajčiarskych kluboch 19. storočia v anglicku, ale o tlupách ľudí s prevažne dredovitými vlasmi, s jointom v ústach a prakticky nulovou pamäťou. Väčšina ich príjmu ide na marjánku, o ich bohatom sociálnom živote sa prakticky nedá hovoriť a ich význam pre spoločnosť je na úrovni bezdomovca. To je myslím dostatočný opis moderného spoločenského pekla, nie? Nevravím, že každý, kto si teraz zapáli trávu je nutne vyvrheľ spoločnosti, no je na ceste sa ním stať a je len na ním, kedy s trávou prestane.
Prirovnal by som to k Nohavicovej teórii alkoholického kopca: človek chlastá /hulí a pomaly stúpa do kopca. Všetko sa mu darí, alkohol/tráva mu uľahčujú život, nemá s nimi problém. No po čase sa dostane na vrchol a začne sa prudko rútiť dolu. A to je už mnou zmienená cesta, resp. pád do pekla. A Nohavica v tom filme kde o svojej teórii vraví, vyslovil jednu vetu, ktorú by si mali vyryť do srdca všetci ľudia bez výnimky: "Pánové, nikdo nevíme, jak má každý z nás ten kopec vysoký."
Veď som jasne napísal, že pokiaľ si chce niekto huliť, ja mu v tom brániť nebudem, no neschvaľujem to a huličov nemám rád. Vyjadril som svoj názor a postoj k fajčiarom marišky dúfam dostatočne jasne
Kde vidím to peklo? Pozri sa na spoločnosť/partie, do akých sa pravidelní dlhodobí nie-násťroční huliči združujú. Nevravím tu o fajčiarskych kluboch 19. storočia v anglicku, ale o tlupách ľudí s prevažne dredovitými vlasmi, s jointom v ústach a prakticky nulovou pamäťou. Väčšina ich príjmu ide na marjánku, o ich bohatom sociálnom živote sa prakticky nedá hovoriť a ich význam pre spoločnosť je na úrovni bezdomovca. To je myslím dostatočný opis moderného spoločenského pekla, nie? Nevravím, že každý, kto si teraz zapáli trávu je nutne vyvrheľ spoločnosti, no je na ceste sa ním stať a je len na ním, kedy s trávou prestane.
Prirovnal by som to k Nohavicovej teórii alkoholického kopca: človek chlastá /hulí a pomaly stúpa do kopca. Všetko sa mu darí, alkohol/tráva mu uľahčujú život, nemá s nimi problém. No po čase sa dostane na vrchol a začne sa prudko rútiť dolu. A to je už mnou zmienená cesta, resp. pád do pekla. A Nohavica v tom filme kde o svojej teórii vraví, vyslovil jednu vetu, ktorú by si mali vyryť do srdca všetci ľudia bez výnimky: "Pánové, nikdo nevíme, jak má každý z nás ten kopec vysoký."
Neviem kde skôr začať.. Totiž mám pocit, že to nie sú tvoje názory, na čo budem reagovať ale iba veci čo si si požičal z marikzáckych reportáží mladíkov v kapucniach snímaných zozadu so skresleným hlasom, ktorí rozprávajú o tom ako im tráva zničila život. A druhú polovicu z klišovitých zadubených rečí rôznych politických hnutí, ktoré si za to hrozné "zlo" ktoré ničí našu krajinu vybrali marihuanu..Stoporko napísal:frankie: WTF, o akej kreatívnej evolúcii to vravíš? Aký nadhľad? Chceš tým povedať, že jedinec fajčiaci trávu vníma svoje okolie v porovnaní s nefajčiacim s nadhľadom? Čím môžeš svoje tvrdenie podporiť? Pretože je to skôr naopak! Hulič, resp. človek požívajúci látky ako THC, alkohol a pod. vníma okolie značne zkreslene - prečo je asi tak zakázaná kombinácia chlast/drogy a strelné zbrane alebo auto?Z dlhodobého meradla posúvajú huliči a alkoholici spoločnosť chorobným smerom, smerom k dekadencii. - o tom tu už tuším písal Pinhead.
Ale skúsiť to môžem. Takže poprvé: Je trápne, že ty mi ideš rozprávať čosi o huličskej subkultúre. Pre tvoju informáciu, dready mám do pol chrbta a nie málo mojich kamarátov tiež. Hulím pomerne často.. A zároveň študujem plynulo na vysokej škole, príležitostne si privyrábam a venujem sa rôznym umeleckým aktivitám. A z mojich kamarátov (teraz beriem vzorku tých, čo som s nimi povedzme každý večer) sú všetci študenti vysokých škôl, alebo sú zamestnaní. Takže si uvedom, ako veľmi úbohé je dávať mi za príklad úpadku mňa samého, keď je zjavné že ti naša kultúra je úplne cudzia. A tiež sa zamysli sám, s koľkými takými "dredáčmi" si prehodil aspoň slovo, že máš právo vynášať takéto súdy, alebo sa iba znechutene vytratíš z ich prítomnosti, aby si s nimi neprišiel do styku a potom si hovoríš, aké sú to zvery. Pritom takéto lacné a nepodložené predsudky z teba robia menej spoločenského človeka, ako sú ľudia ktorí nevidia zmysel v riešení kto má čo na hlave a ako sa baví vo svojom voľnom čase.
Tak to sme si vyjasnili, ako veľmi vieš o čom hovoríš. Odteraz poprosím aby si reagoval svojimi vlastnými názormi a skúsenosťami a nie kecami, za ktoré platíš koncesionárskymi poplatkami. Na to naozaj čas nemám.
A k tomu nadhľadu. Áno, je proste pravda, že fajčiari marihuany (a teraz vravím o dlhodobých účinkoch, nie priamo "stave") ignorujú určité mentálne bariéry, ktoré západného človeka spoločnosť naučí, či chce či nie. Nemám ako ti to popísať a ani mi na tom nezáleží tak, aby som sa snažil. Beztak si myslím, že by to bolo zbytočné.
Posledný odstavec som vlastne ani nechcel komentovať, lebo takéto poetické citáty si nechaj pre dievčatá, ktorým to môžeš šepkať pri ohníčku do uška, ale tuná je to smiešne. Hlavne z jedného dôvodu je to plne zcestná metafora, kedže v mojom prípade marihuana nie je žiadne "palivo" ktoré by ma dostávalo na kopec, iba záľuba ktorá moju cestu lemuje... A eviem nájsť logický dôvod, prečo by po viac než 5 rokoch hulenia, ktoré vôbec neznížili kvalitu ani produktivitu môjho života mala zrazu marihuana zničiť všetko čo som budoval. Nejak nerozumiem ako presne k tomu dôjde.
A ak aj toto všetko nepochopíš, zapamätaj si, že takto masovo generalizovať je nesprávne... už len z toho dôvodu, že sa VŽDY nájde viac vecí, ktoré ľudí odlišujú ako tých, ktoré ich spájajú.
(A ak by si nadobudol dojem, že tu obhajujem všetkých fajčiarov marihuany, tak si prečítaj vetu presne nad týmto. Poznám veľa huličov, ktorí sú ko*ot.. Ale ani jedného, ktorý ko*ot nebol predtým než začal huliť a spôsobila to marihuana. Ani jedného.)
Moj nazor je,urcite travu nezlegalizovat!Vyskusal som to ale nieje to ziadny uzas ak to vacsina popisuje..Priklanam sa tym co do toho skutocne vidia..ono je to tak ze kazda droga je dobra,ved nato bola vytvorena,alebo objavena...Len ze vsetko ma svoju dan..mam kamosov co si tiez daju aj kazdy den,niekedy si ani nepamata ze skym bol voN,tak to co je uz?!:) Viacmenej su o dost lahkomyselnejsi,pozaskolactvo a celkovy pristup aj pri komunikacii,no nic moc..Niekto sa skryva za liecive ucinky..Zaujimave je ze sa tym ohanaju hlavne co to hulia:)),len aby sa to zlegalizovalo ale pritom maju jej ehm..liecive ucinky tak maximalne na hacku:) semena max. tak obsahuju mnozstvo zivin..a berem tych co maju rakovinu a zapalia si Jointa aby sa trochu rozptylili a necitil bolest..v tomto pripade ale uz clovek nema co stratit,tak jemu je jedno ako si nalozi zo zivotom..Trava celkovo poskodzuje pamatove bunky a kratkodobu pamat a znizuje fyzicku vykonnost..tak neviem..neham to na vase posudenie a celkovo ked si zhrnieme plus a mius tak tych minusov je podstatne viac,klobuk dole co sa vedia spravat ako ludia aj napriek tomu ze si zapalia Jointa,celkovo mne ani nevadia ludia ktori hulia,ale ked to niekto zamerne niekomu nuka tak to chytam nervy,kazdy ma slobodnu volbu vyberu a kazdy ma svoj vlastny rozum..nech sa kazdi rozhodne ako kolvek ale nech je rozhodnutie iba jeho..Najviac co sa mi zda komicke ked vidim ako sa hadaju ze kto kolko bude maT PRAAASKOV:)))A TEN MAL TOLKO A HENTEN UZ NEBUDE MAT ATD..DTO SA MI ZDA uz take dost krizove:)