Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa COTHW »

Niektorí Rómovia sú slušní ľudia a daktorí zas nie. Bohužiaľ dobré skúsenosti s týmto etnikom nemám, i keď som vživote žiadnym spôsobom, buď to slovne alebo fyzicky nenapadol príslušníka tohto etnika a okrem pár slovných potýčiek som sa z toho dostal. Vživote som nemal problém pokiaľ bol Róm sám, problém sa objavil keď bol pomer 3:1 a viac v môj neprospech. Hold, dačo na tom bude.

Myslím, že sociálnych výhod majú viac než dosť a ich sťažovanie nie je tak úplne opodstatnené. Lebo okrem diskriminácie, na ktorú sa sťažujú sa začína vytvárať aj pozitívna diskriminácia. Ich problémom je dosť nízke vzdelanie viac ako tá diskriminácia. V dobe, keď už aj na zametača ulíc treba maturitu má veľká časť populácie Rómov dokončenú tak maximálne základnú dochádzaku (česť výnimkám), ale toto nie je problém toho, že by boli sprostí, ale toho, že sa im skrátka nechce. Ja tvrdím jedno: "Každý si je strojcom svojho šťastia". Keď niečo chcem musím sa snažiť, tak nech sa snaží každý a je mi jedno či je "Biely", "Čierny", "Žltý" alebo pre mňa za mňa fialovo-zelený.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa citizen »

Uplne ich izolovat odstrihntu od akejkolvek pdopory a ked daco ukradnu tak ich zbit do bezvedomia a aby konecne nieco rozumne policia robila alebo armada okolo postavit mur ktory by nas chranil.Treba volit SaS oni ich odstihnu od podpory.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

citizen trepeš pi***** a nekukaj okrsok 13

otrhneš od podpory ? a to iba ciganov ? a bielym daš ? rasizmus ......zaslužia si to ale toto by bol fakt rasizmus a EU by hned zakročila
nedaš im podporu začnu kradnuť štrajkovať podpalovať auta ničiť majetky ..doplatime nato my
zoberie im deti socialka ... pôjdu do domova ktore ich musi šatiť krmiť atď. za štátne ciže za naše peniaze .. doplatime nato my
pozatvárať ich do basy ? ....tak isto krmiť ich bude štát a zasa za naše peniaze,,, doplatime nato my

atd.

môžme robiť čo chceme voliť koho chceme aj keby bol premierom slota je to jedno nikto nič nespravy či bude taky alebo taky zákon ciga sa zbaviš len tak že ho zabiješ bohužial niesme v akčnom filme a tiež niesme štát čo si može robiť čo chce bohužial
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Zaxman napísal: zoberie im deti socialka ... pôjdu do domova ktore ich musi šatiť krmiť atď. za štátne ciže za naše peniaze .. doplatime nato my
pozatvárať ich do basy ? ....tak isto krmiť ich bude štát a zasa za naše peniaze,,, doplatime nato my
:)

a teraz za to myslis plati kto?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jasne že mi a vždy aj budeme a to som tým chcel povedať ....či budeme voliť toho či toho či spravime jedno či druhe vždy ich mi budeme šatiť a vždy mi budeme rasisticky utláčaný a vždy sa ich budeme báť ako štát
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Zaxman napísal:citizen trepeš pi***** a nekukaj okrsok 13

otrhneš od podpory ? a to iba ciganov ? a bielym daš ? rasizmus ......zaslužia si to ale toto by bol fakt rasizmus a EU by hned zakročila
nedaš im podporu začnu kradnuť štrajkovať podpalovať auta ničiť majetky ..doplatime nato my
zoberie im deti socialka ... pôjdu do domova ktore ich musi šatiť krmiť atď. za štátne ciže za naše peniaze .. doplatime nato my

atd.

môžme robiť čo chceme voliť koho chceme aj keby bol premierom slota je to jedno nikto nič nespravy či bude taky alebo taky zákon ciga sa zbaviš len tak že ho zabiješ bohužial niesme v akčnom filme a tiež niesme štát čo si može robiť čo chce bohužial
a co ze bielym dam?ano dal by som iba pracujucim.aj ciganiskam ale len pokial by mali 2 deti max a makali obaja rodicia.ty vole uz ma nebavi citat vsade ze ked sa poukazuje na ciganskych prizivnikov si rasista.a nech skapu od hladu co mna po nich?mna ked som nezamestnany nikto tak nepodpori ako ich!
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

vieš ale zatial iba doslova pi**** ale nepovedal si nejaký realny plan ako to vyriešiť ? max 2 deti ? to čo ako ked otehotnie tak jej štát da príkazom potrat ? alebo ked bude mat trojčata tak jedno musi utopiť ? ? jasne maju deti jak nasratych ale skorej by som to riešil že pridavky iba na 2 deti ostatne nie ked už tak

ja by som bol rad keby sa našiel rambo čo by ich vystrielal ale to sa nestane a cigani tu vždy budu a preto by si mal skorej rozmyšlať ako ich naučiť byt vdačný za prácu ako ich naučiť slušnemu správaniu pretože mne cigani ako farba kože nevadia iba ako sa spravaju a čo je to za zgerba lenže tym že tu budeš nadávať sa nič nezmení
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

ano dal by som iba pracujucim.aj ciganiskam ale len pokial by mali 2 deti max a makali obaja rodicia///nabuduce lepsie citaj
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ale v dnesnej dobe je problem sa vobec zamestnat, cize je to zase nie najlepsia volba...co ked by nemali pracu, nie koli tomu, ze nechcu pracovat, ale koli tomu, ze fakt nemozu najst pracu?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kto chce prácu tak si ju najde .........profesia.sk denno denne tam pribudaju nove ponuky ja sledujem okolie martin a tam každy den aspon zo 5 nových ponuk .....ciže ak je z nejakuho vačšiaho mesta tak si pracu najde ale on ju nechce jemu je dobre tak ako mu je teraz a zas kde on bude robiť za 300euro ked mu 200euro da štat za deti atd. a nič nerobi nato je cigan moc fajnovy . a že nechcu nam dať pracu lebo sme čierny. že len podradne prace musia robit,ale čo sa čuduje zgerba nema to ani zš odchodenu skončilo to 7 triedu už je zneho rodič ked pride do prace všetko kradne a potom že nikto im nechce dať robotu ......
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Osobne si myslim ze sucasny cigansky problem nema REALNE uspokojive riesenie. Samozrejme riesenia existuju, ale su bud v rozpore s v lepsom pripade s dobrymi mravmi, v horsom pripade s trestnym pravom alebo su ekonomicky neunosne.

A politici maju tuto mensinu nacisto na haku, aj ked sa najde par obmedzencov co ich reciam veria. Cigansky volic je najlahsie ovplyvnitelny, tak naco menit jeho situaciu? Aby mi v dalsich volbach nedal hlas? Paradoxne sucasna situacia pramalo trapi prave tych, kt. sa priamo dotyka. Je to velmi smutne konstatovanie, ale nevidim moznost zmeny v buducnosti, zvlast ked aj vela slusnych ludi ma v sucasnej dobe existencne problemy
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Presne to.Kolko ludi zamestnalo ciganov a kolko % im pokradlo naradia alebo nieco z firmy?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

poviem to takto žiadne byty zadarmo
ja ked pridem o domov kto mi dá byt zadarmo ?
su ludia ktory pridu o domov kvoli podvodnikom a inym hajzlikom a dostanu byt ? nie a ešte aj ten aziylovy dom si musia platiť

jednoducho žiadne byty
nikdy nerobil žiadne pridavky
ja keby mam decko a vybehne zdomu bez nohavic tak mi ho zobere socialka ale te čierne špiny behaju hole od hora nadol špinave maju každe druhe žltačku a nič
čiže pobrať deti a nedostanu pridavky ani na deti ani ostatne a hotovo
začne kradnut ? do basy snimi a sice štát prerobí že bude platit viac na basmanov a decke domovy ale postupne by sa buc umudryli alebo by šli robiť bordel do ineho štátu ale to by mne už bolo u riti
Tvrdy režim a to nielen na čiernych ale aj bielych
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

a) Nedas im byty?

Postavia si chatrce nacierno. Zburas ich? Postavia si ich o par metrov dalej, alebo znova na tom istom mieste o par hodin neskor. A tak dookola

b) Zoberies im pridavky??

Najnebezpecnejsi je clovek, co nema co stratit. Ak nedostanu ani cent, zacnu rabovat, v horsom pripade vrazdit.

c) das ich do chladku?

Kde by si na to zobral kapacity? Oi. vies ake su naklady na jedneho odsudeneho? Bud rad, ze behaju na slobode ;) btw. myslis, ze v pastaku sa ich zvyky zmenia? No to tazko, bude to len horsie :)

Ono problem je trosku zlozitejsi :|
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ja viem ja viem trošku som vybehol lebo ma to už sere a viem že stým nič neurobím a že to tak aj vždy bude a stale iba horšie bohužial
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

co ze budu rabovat?Tak povolenie k strelbe.Novelizacia farmarskeho zakona!!
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

citizen kľud ....
okrem toho že je to blbosť tak by aj tak keby sa taky zakon schvalil (nerealne) tak by sme boli len taky šupot vykopnuty s EU a to by si len banoval a volal ciganov s5
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

On už taký zákon existuje, síce v takej miernejšej podobe, ale predsa.....
Ale málokto ho pozná...
§26 zákona 300/2005 Z.z......
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

Pridam aktualnu skusenost : Som v nemocnici (v BB) na navsteve choreho, natrafil som zhodou okolnosti na byvalu spoluziacku, ktora tam robi sestricku...

Ropravala mi, ako tam maju jedneho roma (na internom), a tie zazitky. Na druhy den po prijati ho prisla "navstivit" rodina - asi 30 spinavych, zapachajucich ludi. Neviem na co sa odvolali, ale nepustili ich samozrejme, k nemu pustili len zenu a deti (asi osem kusov). Zrazu jej zvoni na zvoncek, a kedze nieje na izbe sam, ale su tam aj iny slusni ludia, hovori mi, ako utekala na izbu. Ked prisla, boli na izbe len oni, asi styria mali zapalene cigarety (v nemocnici), ktore s nevolou vyhodili, a na otazku, co sa stalo, preco zvonil, povedal stary: "pocuj prines nam vodu do poharov".......

Rozmyslal som, ako to je s poistenim, ked lezal v nemocnici, ale asi to ma na krku stat (teda pracujuci).
Uplne bez hamby a drzo.....

A teraz si spominam, ako som pozeral v spravach, ako kdesi romom vyhorela osada, bolo to asi pol roka dozadu na markize. V pamati mi ostava stara tucna romka, ktora do kamery vykrikovala, preco im nedaju nejake rodinne domy, kedze ona vychovala sedem deciek.

A nemozem zabudnut ani na to, ako som raz isiel z dvomi svajciarmi z BA do Trebisova, a isli sme napr. cez secovce. Na tie ich pohlady nikdy nezabudnem :)

Pridam k tomu spomienky, ako napadli otca v sluzbe a skoncil zo zapichnutym nozom v stehne (22cm dlha cepel do polovice), a stretnutia s romskymi deckami v obchodoch, ako schytne prvu kabelku v kosiku, ci niekomu dokonca z ramena a upaluje....

A to som z BA, takze si neviem predstavit vychodniarov...
Tot teda moje skusenosti, k "rieseniu" problemov sa vyjadrovat nebudem.
V tejto teme som sa nikdy vyjarvovat nechcel, nakolko si chcem zachovat svoj ukazkovy tlak :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Pinhead: ten zákon síce existuje a aj povoľuje použitie strelnej zbrane v prípadoch neoprávneného vniku osoby na cudzí pozemok, ale vezmime si to z druhej strany - postrelíš cigána vo svojom dome / na svojom pozemku a hoci neporušíš zákon, cigáni si to vysvetlia po svojom a celá banda ti príde porozbíjať okná kameňmi, atď. Im je jedno, že jeden z nich konal trestnú činnosť, na pochopenie niečoho takého nemajú dostatok inteligencie, a teda budú konať ako ovce v stáde a vyriešia to po svojom. Pokiaľ u nás justícia a policajti nebudú chrániť aj bielych, tak sa predpokladám nik normálny k použitiu zbrane neprikloní a radšej bude trpieť, ako keby mal meniť eurookná na celom dome...
Napísať odpoveď