Holandsko - Zelinka a iné...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
PFCOOLER
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Holandsko - Zelinka a iné...

Príspevok od používateľa PFCOOLER »

Hi folks :D Neviem, či to hádžem to správnej sekcie..ale budiž..

Chystám sa na menší trip do Amsterdamu a chcel by som sa spýtať, že ako to vlastne je u nich so zákonmi. Čo všetko si môžem dovoliť (napr. kolko trávy ..či sa môže verejne fajčiť atď.. blbosti tak ale radšej sa spýtam, ne? :P ) Pomohli by mi nejaké osobné skúsenosti..)

Mohla by sa rozvinúť menšia diskusia na túto tému, nebudem proti... pokiaľ tu už podobný topic je tak sorry..

Toť vsjo. :smt033
jukel
Professional
Professional

Re: Holandsko - Zelinka a iné...

Príspevok od používateľa jukel »

Myslím že ti tu nikto nebude radiť ako páchať trestný čin... Mna by ale zaujíma kto už bol v amsterdame, koľko ho to vyšlo, ako cestoval, čo vyskúšal a podobne :)
PFCOOLER
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hej, to som možno trochu prehnal ;-) Každopádne budem rád, ak sa tu rozbehne taká príjemná diskusia na túto tému, lebo dosť ma to zaujíma...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

jukel napísal:Myslím že ti tu nikto nebude radiť ako páchať trestný čin...
No, ale chlapec sa prave pyta ako NEpachat nic... urcite vies, ze v Amstre to nie je tak ako u nas :)
PFCOOLER
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

no on mal pravdu, ja som predtým napísal niečo, čo s tým malo súvislosť..k tomu sa už nebudem vyjadrovať -> zmazal som to z úvodného príspevku.. :) Nechajme to tak ;-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Predaj drog v Holandsku nie je legálny. Vláda ho však toleruje v podnikoch, ktoré musia získať licenciu a nesmú dospelým predať viac ako päť gramov marihuany určenej na fajčenie.

A dával by som si dobrý bacha na fajčenie normálnych cigariet v baroch a podobných zariadeniach ;-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

PFCOOLER aha tak, nevidim pod prispevkom ze by bol editovany tak som predpokladal, ze bol napisany v povodnom zneni. Bug/Feature trojky?
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Homer J Simpson »

Bol som tam minuly rok. 1g travy ide od 7E hore :smt033 . Kupis aj huby, salviu atd. Fajcit nesmies na ulici ale stretol som par ludi s jointom v ruke :D . Fajcit sa moze len v coffee shopoch. Alkohol na ulici radsej ani nevytahuj. Medzi ulickami ti budu ponukat cierny obcania aj kokain :D . Ludia su tam velmi priatelsky. Jeden chlapik nas tam dokonca aj povodil po namesti. Skoro kazdy tam vie po anglicky takze ak vies trochu anglinu tak nebudes mat problem s dorozumenim. Urcite si odloz bokom 50E a navstiv ulicku Red light zeny niektore nenormalne nadherne :D . Zaujimavy je aj muzeum voskovych figurin Madame Thousand. Davaj si pozor na vreckarov. Ja som sice pracoval v nemeckom meste Horstel a cesta ma stala len 30E. Inak velmi pekne mesto. Velmi sa mi tam pacilo a urcite tam pojdem este raz.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

nechcem nikomu nicit iluzie, ale predaj marihuany cudzincom je v Holandsku ilegalny
begbeee napísal:Predaj drog v Holandsku nie je legálny. Vláda ho však toleruje v podnikoch, ktoré musia získať licenciu a nesmú dospelým predať viac ako päť gramov marihuany určenej na fajčenie.

A dával by som si dobrý bacha na fajčenie normálnych cigariet v baroch a podobných zariadeniach ;-)
3 gramy, nie 5
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Myslim ze uplne staci fajcenie v coffee shopoch, privítal by som aj u nás. Taký vesmírny koláčik na raňajky by mohol byť fajn :D
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

axXis napísal:nechcem nikomu nicit iluzie, ale predaj marihuany cudzincom je v Holandsku ilegalny
brata tam mám teraz a predali mu v pohode ... ja som tam ešte nebol ale myslím , že ak je fakt nelegálne predávať trávu cudzincom , o čom som teraz počul prvý krát a moc sa mi to nezdá , tak to tam bude ako u nás s predávaním alkoholu deťom ... nieje to legálne ale ludia sa snažia zarobiť ...

celkom zaujímavé podla mňa je že tak nemôžeš mať mak ... takže pozor na buchtičky od babičky ... a pokial viem tak je to mesto historicky pekné , ludia priatelský ale momentálne je tam štrajk smetiarov a je tam bordel a smrad (vraj) ...

ak sú moje informácie chybné tak sorry
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak mak je nelegálny kade tade napr. aj vo Francúzsku....
PFCOOLER
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

boborko napísal: momentálne je tam štrajk smetiarov a je tam bordel a smrad (vraj) ...
No smeti v Amstedame vyvážajú.. tuším v noci .. ale ľudia to hádžu na kopy .. podarilo sa mi odfotiť toto http://fc07.deviantart.net/fs71/i/2010/ ... atrezz.jpg

:-D

Čiže tiež zaujímavé.. neviem, či štrajkom alebo iným postojom k prostrediu...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

boborko napísal:
brata tam mám teraz a predali mu v pohode ... ja som tam ešte nebol ale myslím , že ak je fakt nelegálne predávať trávu cudzincom , o čom som teraz počul prvý krát a moc sa mi to nezdá , tak to tam bude ako u nás s predávaním alkoholu deťom ... nieje to legálne ale ludia sa snažia zarobiť ...

celkom zaujímavé podla mňa je že tak nemôžeš mať mak ... takže pozor na buchtičky od babičky ... a pokial viem tak je to mesto historicky pekné , ludia priatelský ale momentálne je tam štrajk smetiarov a je tam bordel a smrad (vraj) ...

ak sú moje informácie chybné tak sorry
Holandská vláda oznámila, že v snahe obmedziť turizmus za mäkkými drogami, budú kaviarne, ktoré predávajú marihuanu, prístupné len holandským obyvateľom.

"Predaj hašišu a marihuany v kaviarňach bude obmedzený len na miestnych užívateľov," píše sa v piatkovom vyhlásení vlády. Súčasná kresťansko-demokratická vláda postupne zavádza prísnejšie opatrenia na predaj mäkkých drog, a to aj pod tlakom okolitých štátov, odkiaľ do Holandska každý týždeň prúdia desaťtisíce "drogových turistov". Práve na nich sa sťažujú aj starostovia pohraničných miest, podľa ktorých predaj drog zvyšuje kriminalitu.

Vláda zriadila komisiu, ktorej úlohou je zmena národnej drogovej politiky. Komisia konštatovala, že "situácia sa vymyká z rúk" a odporučila, že kaviarne by sa "opäť mali stať tým, čo pôvodne boli -predajnými miestami pre miestnych užívateľov, a nie veľkododávateľom mäkkých drog pre užívateľov z okolitých krajín". Vláda plánuje predložiť novú drogovú politiku parlamentu do konca tohto roka.

"Dohodli sme sa, že pre turistov bude oveľa zložitejšie kupovať drogy v holandských kaviarňach," povedala hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Karen Temmicková. Drogové kaviarne budú v budúcnosti fungovať ako kluby, pričom na vstup bude potrebná členská karta. Platiť za drogy sa bude môcť len holandskou platobnou kartou a denný limit sa zníži z piatich na tri gramy. Mnohé mestá tiež plánujú znížiť počet kaviarní.
Holandsko legalizovalo užívanie a predaj marihuany do piatich gramov v roku 1976. Momentálne je v krajine asi 700 licencovaných kaviarní, ktoré predávajú hašiš alebo marihuanu. Pestovanie marihuanových rastlín je zakázané. Podľa odhadov dosahuje ročný obrat obchodu s mäkkými drogami asi dve miliardy eur.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Homer J Simpson napísal:Bol som tam minuly rok. 1g travy ide od 7E hore :smt033 . Kupis aj huby, salviu atd. Fajcit nesmies na ulici ale stretol som par ludi s jointom v ruke :D . Fajcit sa moze len v coffee shopoch. Alkohol na ulici radsej ani nevytahuj. Medzi ulickami ti budu ponukat cierny obcania aj kokain :D . Ludia su tam velmi priatelsky. Jeden chlapik nas tam dokonca aj povodil po namesti. Skoro kazdy tam vie po anglicky takze ak vies trochu anglinu tak nebudes mat problem s dorozumenim. Urcite si odloz bokom 50E a navstiv ulicku Red light zeny niektore nenormalne nadherne :D . Zaujimavy je aj muzeum voskovych figurin Madame Thousand. Davaj si pozor na vreckarov. Ja som sice pracoval v nemeckom meste Horstel a cesta ma stala len 30E. Inak velmi pekne mesto. Velmi sa mi tam pacilo a urcite tam pojdem este raz.
Idem tam v lete, tak pribliz co je ta ulicka :D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

retne ty nevies co je amsterdamsky Red Light District? :D sak to je svetozname :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Retne - vraví sa tomu sexturizmus :)
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Homer J Simpson »

Retne - Zeny ake len nechces :D. Krasne, skarede, blondinky, ciernovlase, tucne, chude, stare, mlade, vysoke, nizke no proste podla chuti :D . Musis jej ukazat ze to proste chces a ze mas cash a ona sa o ostatne postara. Napis mi SS ak chces vediet podrobnosti. Neviem ci mozem viac rozoberat :D
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

NO neviem :D nemozem vediet vsetko... preto si to hned aj vyskusam ked tam v lete pojdem :D
Napísať odpoveď