Náhle reštartovanie notebooku ASUS F5

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
reddy
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Náhle reštartovanie notebooku ASUS F5

Príspevok od používateľa reddy »

Ahojte,
chcel by som Vás poprosiť o radu, keďže predpokladám, že s problémom, ktorý sa bratovi naskytol, už má niekto iný skúsenosti.
Na spomínanom notebooku Asus F5 má nainštalovaný Windows7, bol tam už predinštalovaný pri jeho kúpe (zhruba mesiac dozadu) a teda asi oprávnene predpokladám, že je nelegálny.

Pôvodne som myslel, že náhle vypínanie môže byť spôsobené nejakou novou Microsoft osemsto-šesto supiš pupiš ochranou, ale nijakú zmienku som o tom na internete nenašiel, teda predpokladám, že je to spôsobené hardwarovou chybou.
Počas dňa sa notebook reštartuje (v stotine, nijaké odhlasovanie) niekoľkokrát, v 1-2 hodinových intervaloch, niekedy potiahne aj dlhšie. Všimol som si však, že stále mu pracuje ventilátor asi na plné gule, lebo to hučí ako ruský Tupolev pred štartom.
Stretol sa niekto s podobným problémom, resp. viete mi poradiť ako postupovať aby som zistil v čom je problém?
Brat ma už druhý týždeň otravuje aby som mu windows preinštaloval, no ten až na túto chybu funguje normálne.
Vopred ďakujem za Váš čas a prípadné odpovede :smt059
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Náhle reštartovanie notebooku ASUS F5

Príspevok od používateľa hrban »

použi everest, cpufan alebo niečo na zmeranie teplôt a hoď sem aj screen z CPU-Z nech vieme aký je tam procesor
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Re: Náhle reštartovanie notebooku ASUS F5

Príspevok od používateľa Janio »

Mal som podobný problém bolo to kvôli teplote skús dať tam nejaký chladič a pozoruj či sa to nezmení poprípade pozrí akú má teplotu a aká je kritická. Tuším že sa to dá vypnúť (Ak to nie je kvoli inej veci) :)
Napísať odpoveď