hosting a server

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
M470
Amateur
Amateur

hosting a server

Príspevok od používateľa M470 »

Zdravim Vas,

dlho uvazujem nad tym, ze by som chcel zacat podnikat a to konkretne v oblasti webhostingu. Servery a srandy okolo toho (instalacia, programy...) si viem zabezpecit a mam dokonca aj presne informacie o cene a predstavy ako by to vsetko fungovat malo, lenze problem je v tom, ze vobec netusim kolko taky server zvladne web stranok. Pytal som sa na to kamarata a povedal, ze okolo 50-100. Server by bol prenajaty s CPU 4x Intel Xeon 2,7Ghz, RAM 4 GB a 200 hdd. s mesacnym poplatkom do 150€ ale 2 (prim. a sekundarny). Ked som si to prepocital tak my vyslo ze hosting aby som zarobil by som musel mat takmer najdrahsi na slovensku. Moc tomu neverim, ze len 100. Viete niekto z tejto sferi mi poradit kolko tak utiahne server webov. Respektive poradit lepsie riesenie?

Dakujem
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: hosting a server

Príspevok od používateľa Corn Flake »

No pouvažuj koľko by ťa ten server stál normálne a nie na prenájom a potom si to hoď do čísel.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: hosting a server

Príspevok od používateľa masterdead »

Pocet stranok na serveri urcuju dva faktory. Prvym z nich je samotny vykon servera. Ak je slaby, alebo zle nakonfigurovany ide pocet moznych hostujucich stranok dole. Druhym a viac dolezitym faktorom je druh stranok umiestnenych na samotnom serveri. Ak sa rozhodnes ze tvojimi zakaznikmi budu vacsinou len maly blogeri, stranky obci, alebo vacsinou len staticke stranky, ich pocet bude radovo niekolko stoviek az tisiciek. Ale ak bude medzi klientami mnoho z nich co budu vyuzivat eshopy, rozsiahle cms systemy ktore budu mat velke navstevnosti tak tam sa to moze pohybovat tak okolo 40 az 50 stranok.

K tomu servru si moc neuviedol typy Xeonov (co je podla mna dost dolezita informacia), typy diskov (SATA, SAS). 4gb ram je celkom malo, 8gb je skor taky ideal a viacmenej priemer v dnesnej dobe. Ja by som sa na tvojom mieste na to este vykaslal kedze ti chybaju zjavne este zakladne informacie potrebne k tomuto podnikaniu. To neber ako urazku, ale ako dobru radu ako nevyhodit peniaze do vetra. Pises ze mas predstavy ako to ma fungovat. Ale predstava nestaci :) Chce to skutocne vediet ako to ma vyzerat a byt si v tom isty ze to tak pojde. Radsej by som si spociatku vyskusal virtualny server za par korun, nahodit tam statistiky a vyhodnotit si to sam :)
Napísať odpoveď