Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
ked HDR vyjde a vyzera dobre, tak fakt vyzera dobre... ale toto co tu chalani davaju poslednu stranu ma imho od dobreho hdr daleko
ja tiez moc HDR neoblubujem len som chcel ukazat ze to co tam adox dal je strasne a aby skusil ten qtpfsqui mozno by z toho boli lepsie vysledky. nechcel som spustit vlnu "podme davat fotky spracovane ako hdr" co sa mi podarilo.
majooo: velmi pekne
majooo: velmi pekne
-
Dahome
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
dobré svetlo, fajn farby a toho spodku mohlo byť viac...DR8PruBr napísal:Počas mrakov predsa len vykuklo slnko
-
adox
Light Professional
Ku krajinkárskej fotke sa chcem spýtať že ako mám foti krajinu aj s oblohou aby bolo pekne vidieť aj krajinu aj oblaky
keď ostrím na krajinu (kopce, stromy...) tak obloha je prepálená a keď zase zaostrím na oblohu, oblaky vidno fajn ale zase krajina je strašne tmavá
(mám kompakt)
inak DR8PruBr tá tvoja je pekná
keď ostrím na krajinu (kopce, stromy...) tak obloha je prepálená a keď zase zaostrím na oblohu, oblaky vidno fajn ale zase krajina je strašne tmavá
(mám kompakt)
inak DR8PruBr tá tvoja je pekná
-
Dahome
Medium Star
adox - neviem, aký máš kompakt a nakoľko ti umožňuje manuálne nastavenie, ale predpokladajme, že máš nejakú klasiku,
kde používaš pri fotení režimy, takže závisí od toho, kedy fotíš (ráno, obed, podvečer)... Najlepšie je fotiť buď ráno alebo neskoro popoludní,
vtedy sú svetelné podmienky najideálnejšie... snaž sa fotiť so slnkom v chrbte... ak fotíš proti slnku, chce to clonu a keďže máš kompaktík,
dá sa v pohode vypomôcť napr. slnečnými okuliarmi
alebo farebným sklom (plexi)... Keď som chodil na túry a mal som len kompakt,
nosil som so sebou statív a mal som urobený taký prípravok, ktorý som našrouboval na statí pod foťák a do ktorého sa dali zasunúť farebné
filtre (plexi s UV stabililzátorom). A skús na poludnie, kedy je svetlo najostrejšie, použiť napr. režim "nočný snímok"...
Jednoducho - skús
poexperimentovať s režimami, príp. ak ti aj kompakt umožňuje aspoň aké také nastavenie clony alebo času, tak aj s tým sa skús pohrať...
pre inšpiráciu kukni napr. http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... -robim-ja/
aj tu sa niečo dozvieš: http://www.jirikovy.estranky.cz/clanky/ ... at-krajinu
kde používaš pri fotení režimy, takže závisí od toho, kedy fotíš (ráno, obed, podvečer)... Najlepšie je fotiť buď ráno alebo neskoro popoludní,
vtedy sú svetelné podmienky najideálnejšie... snaž sa fotiť so slnkom v chrbte... ak fotíš proti slnku, chce to clonu a keďže máš kompaktík,
dá sa v pohode vypomôcť napr. slnečnými okuliarmi
nosil som so sebou statív a mal som urobený taký prípravok, ktorý som našrouboval na statí pod foťák a do ktorého sa dali zasunúť farebné
filtre (plexi s UV stabililzátorom). A skús na poludnie, kedy je svetlo najostrejšie, použiť napr. režim "nočný snímok"...
poexperimentovať s režimami, príp. ak ti aj kompakt umožňuje aspoň aké také nastavenie clony alebo času, tak aj s tým sa skús pohrať...
pre inšpiráciu kukni napr. http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... -robim-ja/
aj tu sa niečo dozvieš: http://www.jirikovy.estranky.cz/clanky/ ... at-krajinu
-
adox
Light Professional
Mám Fuji finepix s1500
má to manuálne nastavenia, ale keď fotim aj keď je zamračené slnko žiadne nevidno tak obloha je stale taka
no vďaka skúsim niekedy vybehnuť na kopec a tam budem skúšať všetky možne nastavenia a uvidím čo bude najlepšie
má to manuálne nastavenia, ale keď fotim aj keď je zamračené slnko žiadne nevidno tak obloha je stale taka
no vďaka skúsim niekedy vybehnuť na kopec a tam budem skúšať všetky možne nastavenia a uvidím čo bude najlepšie
-
Dahome
Medium Star
ešte som pridal linky vyššie, tak skús pozrieť.... Ten Fuji je celkom v pohode aj keď zasa zázraky čakať nemôžeš,
také ´kalendárovky´ - to chce zrkadlo, dobré sklo, filtre... ale v PC doladíš (takmer) všetko...
také ´kalendárovky´ - to chce zrkadlo, dobré sklo, filtre... ale v PC doladíš (takmer) všetko...
-
adox
Light Professional
Jasne, akurát to čítam a ani žiadny zázrak nečakám len chcem fotky na ktoré sa dá pozerať
samozrejme že to je rozdiel fotit to s kompaktom alebo zrkadlovkou, filtrom, sklom ale dúfam že o pár rokov bude nejaká zrkadlovka
a ešte raz diki
//pridávam pokus o oldphoto
samozrejme že to je rozdiel fotit to s kompaktom alebo zrkadlovkou, filtrom, sklom ale dúfam že o pár rokov bude nejaká zrkadlovka
a ešte raz diki
//pridávam pokus o oldphoto
-
D4vid
Medium Star
Tento domcek sa mi paci 
-
Dahome
Medium Star
dobre si vychytal ten reflektor...
ta sa vydarila !
A mne to pre zmenu nehovori nic 
tak ale ty mas Mac a nezatvaras za sebou dvere :3
-
chlapec10
Addict
ono paradoxne zdielam zcasti tvoj nazor... Ta fotka je mozno efektne pekna, ale co sa tyka reportaze alebo vyuzitia absolutne nulova,Lub0$ napísal:A mne to pre zmenu nehovori nic
Chlapec, to ze je v novinach nevyuzitelna je jedna vec, ale celkovo mi na prvy pohlad nic nehovori...nezaujala ma, mas tu ovela krajsie fotky.
iCube...sorry ale stale som nenasiel ten typ kocky s ktorou treba zatvarat
iCube...sorry ale stale som nenasiel ten typ kocky s ktorou treba zatvarat
-
Jeremy
Medium Professional
Majáles by FMK UCM v Trnave
všetky fotky tu hlavne tie koncerty si pozrite tie fotky sa mi pacia osobne
http://picasaweb.google.com/pkucerka/MajalesFMKUCM#
všetky fotky tu hlavne tie koncerty si pozrite tie fotky sa mi pacia osobne
http://picasaweb.google.com/pkucerka/MajalesFMKUCM#
-
Dahome
Medium Star
tá B&W je fajn...Jeremy napísal:Majáles by FMK UCM v Trnave
pridam nieco z divadelneho predstavenia na nasej fakulte - nacvicovane studentami z MU - Rómeo a Julián... fotky z generalky + premiery