Je nelegálne prevádzkovanie warez webu?
Re: Je nelegálne prevádzkovanie warez webu?
jj, tému zlúčili.
NIeje to fórum je to web. Nebude stačiť keď budú linky presmeruvávané napr. cez anonym.to ?
čo som kukal tak jedno SVK warez forum to ma tak
NIeje to fórum je to web. Nebude stačiť keď budú linky presmeruvávané napr. cez anonym.to ?
čo som kukal tak jedno SVK warez forum to ma tak
Troska ozivim temu, lebo som ziadnu podobnu nenasiel, tak co hovorite na toto? http://www.aktuality.sk/clanok/210165/p ... ie-mladik/
mozu hocikoho najst ako uploadera takto podla nicku na fore, ci uploadserveru?
mozu hocikoho najst ako uploadera takto podla nicku na fore, ci uploadserveru?
No hlavne je podľa mňa superťažké dokázať, kto sedel za PC.
IP adresa je jedna vec, ale stačí, že býva s rodičmi, musí byť konkrétny páchateľ a to už nedokáže nikto. Je to len také bu-bu-bu.
IP adresa je jedna vec, ale stačí, že býva s rodičmi, musí byť konkrétny páchateľ a to už nedokáže nikto. Je to len také bu-bu-bu.
To by museli vystavať nové väznice.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
tam by sedelo 95% ludstva..uplny nezmysel
Však keď nemôžu postihnúť všetkých, tak spravia exemplárny príklad. O to im ide. Vystrašiť pár puberťákov.
-
guess.whoo
Redeemer
ale ani ten priklad im neprejde..staci sa pozriet na pripady, ktore boli medializovane v zahranici..pokial u neho nenasli nosice s nelegalnym obsahom inak bude jeho obhajoba stat presne na tom, co si napisal. nijako mu nedokazu, ze za pc sedel on a uploadoval to on
No zas nepreháňajme, že 95 % ľudstva. Neviem, aký počet ľudí je na slovensku počítačovo gramotných, ale 95 % to určite nie je. A ani z tej časti obyvateľov nie je každý pirát. Z článku som pochopil, že sa jedná o uploaderov a tých zas tiež toľko nie je. Plus ak by mali zatváraťť len takých "snaživejších" uploaderov, ktorý šíria veľký počet linkov tak by toho bolo znova menej. Samozrejme, stále to je riadna cifra, ale nie až taká, aká by sa mohla zdať.
-
guess.whoo
Redeemer
ok neber za piratov len tych, ktori si stahuju filmy a hry. pirat je aj ten clovek, co ma v mobile stiahnutu pesnicku, ktora nebola kupena. uznavam ze 95 bolo vysoke cislo, ale ked sme sa bavili celkovo a nie len o uploaderoch tak by to nebolo k tomu cislu daleko
Prihodím trocha korenia... dovolím si tvrdiť, že cca 5% Slovákov nemá ani mobilný telefón 
A nemozu stavat na tom, ze ten clovek si ten windows/film/hudbu/hru atd stiahol do PC a uzival to? Ved z HDD sa lahko vycita, co tam je a lahko aj co tam bolo... plus ak rovno pouziva nelegalny system... Myslim to tak, ze odhalia dakeho velkeho uploadera, co rozsiruje nelegalny softtware najdu si ho a doje*** ho za tieto veci z HDD atd
U nas je zatial trestne iba sirenie, nie stahovanie a pouzivanie.
-
guess.whoo
Redeemer
cca 270 000 ludi ze by nemalo mobil..celkom by som bol zvedavy na nejaku presnu statistiku, ale myslim, ze az tolko to nebude..
je to na smiech, policia si robi PR, nic mu nedokazu, nikoho neodsudia, nemaju vinnika, mozu ist akurat do...
Myslím, že štatisticky má každý obyvateľ SR viac ako jeden mobil, tuším 1,2 či tak ... Ale z vlastného okolia poznám väčšiu skupinu dôchodcov bez mobilu a dokonca jedného relatívne mladého, ktorý nepoužíva mobil zo zásadyguess.whoo napísal:cca 270 000 ludi ze by nemalo mobil..celkom by som bol zvedavy na nejaku presnu statistiku, ale myslim, ze az tolko to nebude..
Dôchodcovia, bezdomovci, príslušníci etnika, príliš mladé deti, sociálne ozaj slabé rodiny a pod. Určite viac než 5 %.
-
Michaelo
Hardcore addict
Presne tak, sťahovanie a pozeranie/počúvanie filmov a hudby je legálne. U SW to ale neplatí, tam ak použiješ crack sa dopúšťaš porušenia AP.GothaR napísal:U nas je zatial trestne iba sirenie, nie stahovanie a pouzivanie.
-
94jakub
Guru wannabe
Crack môžeš sťahovať s tým, že ide len o nejaký bug fix.
U SW je problém v tom, že pri inštalácii potvrdzuješ rôzne podmienky, EULA-y a boh vie čo.
U SW je problém v tom, že pri inštalácii potvrdzuješ rôzne podmienky, EULA-y a boh vie čo.
-
senator8008
Light Star
EULA nemá na Slovensku žiadnu váhu.
Btw dnes som bol v robote, rano idem autom a pocujem v radiu ako hovoria o top chalanovi a ze mu hrozi vezenie atd a potom idem z roboty a zase v radiu len otom istom.. som zvedavy ako to dopadne, ked to tak riesia