Najlepsia pozicka na auto (novomanzelia)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Najlepsia pozicka na auto (novomanzelia)

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ahojte, chcel by som sa opytat, ktora banka, resp., kde by sa dalo najlepsie pozicat peniaze za vyhodny urok na auto - pre novomanzelov. Vyska pozicky by mohla byt cca. 1 660 - 6 600 Eur (50 - 200 000 Sk)? Dakujem.
sundevil
VIP
VIP

Re: Najlepsia pozicka na auto (novomanzelia)

Príspevok od používateľa sundevil »

V prvom rade by som siel do banky kde mate ucet/ucty.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

v prvom rade by som si nepoziciaval na jazdene auto, to je najnerozumnejsia vec co mozes urobit :-) ... preplatit stary vergel percentualne nad jeho hodnotu, ktora je uz tak vysoko vyhnana trhom vo vztahu k tomu co realne ponuka :-) ... chapal by som trebars uver na nove auto, ktore je v zaruke, dostanes nan zvyhodnenie a tak, ale nie na jazdenku, ktora moze za pol roka odist a budes si s nou muset poradit na vlastne triko :-) :-) ... radsej si kupte favo a setrite popri tom ... uvery a pozicky si berte na menej "rizikove" a rozumenjsie veci - byvanie, vybavenie bytu a podobne, nie na jazdene auto ktore za dva roky predas s ohromnou stratou :-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nordkapp nevidim rozdiel v tom ci si za fiktivnych pozicanych 5000 eur kupis nabytok alebo auto... jedna sa o uver na spotrebu, nie na investovanie. Isteze sa ti cisto teoreticky oplati sporenie viac, lebo ked mozes dat kazdy mesiac povedzme 200 eur do banky kazdy mesiac, tak o 3 roky budes mat vacsiu ciastku ako keby si mal dnes s uverom so splatkou 200 eciek...

lenze to auto mozes vyuzivat o tie 3 roky viac, hoci by to bolo trochu horsie auto. A o 3 roky si kupis zase dalsie, aj ked opat o cosi malo horsie nez keby si setril. Rozletiet sa ti moze jak nove, tak stare auto, alebo ti moze ja neviem, spadnut strecha na dome, to mas jedno.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

chapes nabytok nestrati za dalsie dva tri roky 50%, pretoze ho nebudes za tolko zrejme predavat ... teda aspon ja by som si nekupoval nabytok kvoli trom rokom ... kto by sa s tym tak casto mrdal ze ? napr. nehnutelnost tiez nie :-D zato auto, tym ze ho zoberes na uver tak ho kupis za cenu navysenu oproti trznej a momentom kedy prevezmes jeho vlastnictvo na seba zas pada jeho hodnota (nie tak ako noveho, ale stale dost) ... a to nehovorime co s nim bude za tri roky ... kupis ho teraz za 8000 a za tri ho predas za 4000 ak budes mat ohromne stastie :-) ... tak proste funguje trh s autami :-) ... ludia si teda jazdene auta kupuju podla mna preto ze chcu usetrit alebo niektori dostat za svoje peniaze co najviac a preto mi nepride rozumne kupovat ich na uver alebo pozicku - setrit tym ze zvysujes stratu :-) :-) ... jasne ono su to percenta hore a percenta dole, za styri tri styri roky to na papieri tak zle nevyzera ale ked si to spocitas tak vies co si mohol usetrit a zistis ze si kludne este mohol kupit saxo priatelke alebo ist na dovolenku :-) ... ale kto chce kam, pomozme mu tam ... :-) .

... jasne ze sa stat moze hoci co ... ale ked sa ti pokazi nove auto v zaruke tak mas s tym znacne menej starosti ako ked sa ti odporuca stary vergel (nebavime sa o piskajucom lozisku, ale trebars o totalke motora napr.) :-)

//autoeditácia príspevku (17 Máj 2010, 18:32)
tri roky mozes vyuzivat aj favo za cash co si kupis hned zajtra :-) verim ze mladomanzelia tie prachy urcite potrebuju aj na lepsie veci ako je nejaka nafuknuta jazdena iluzia luxusu za X penazi .... teda ehm, on by to bol luxus - brat to na uver :-) :-)
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Suhlasim s Nordkappom. Myslim, ze brat pozicku na ojazdene auto nie je spravne. Aj ked samozrejme treba rozlisovat jednak o ake auto ide a hlavne od koho sa kupuje. Teoreticky keby si mam brat uver na auto, kt. chcem odkupit od suseda, s kt. sa dlhe roky poznam a viem, ze o to auto sa patricne staral, tak v tom nevidim problem

A podla mna na zaciatok by nebolo zle kupit na cash nejake jazdene auto povedzme za 2 000, sice nezvysi ego, ale na bezne jazdenie postaci
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

v prvom rade vyckajte do 11.6.2010 vtedy nadobudne ucinnost novy zakon o spotrebitelskych uveroch, ktory vas bude zvyhodnovat oproti terajsej pravnej uprave :) v druhom rade by som sa pokukal po leasingovke ktora ponuka auta pouzivane s moznostou zobrat nan uver...napr VB Leasing.....a ked budete chciet auto nikdy nie na leasing ale berte uver
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

suhlasim so vsetkym co napisal nordkapp_pb
Kupovat jazdene auto na uver je nezmysel.
Inak cca. 1 660 - 6 600 Eur je dobry rozdiel :)
AK to auto surne nepotrebujte, tak radsej setrite a kupte daco zo svojho v tej dolnej hranici, ale na uver by som ojazdene auto nekupoval.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Adulko1 napísal:1 660 - 6 600 Eur (50 - 200 000 Sk)
ak bez akontacie tak myslim ze je to dost nezmyselne take lacne auto kupovat na splatky
viem ze dnes je tazka doba ale ak vam staci lacne ojazdene auto myslim ze tych 3000e neni az tak tazke nasporit
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Noo takto este som asi zabudol: my mame nasetrene urcite peniaze a tato pozicka by nam sluzila na doplnenie tej sumy, ktoru by sme potrebovali. Ale este stale nevieme, kolko by to presne malo byt, lebo auticko sa stale este hlada. Cize bola by to kupa: nase peniaze + vyhodna pozicka (nie velmi velka). A dalsia vec, auto nepotrebujeme chvilkovo, ale uz na nejakych par rokov, aj kvoli rodine. A zasa nejaku sunku nechceme, to by snad nikto nechcel, kto ma prve auto a potrebuje ho aj aby vyzeralo, bolo cenovo vyhodne a pre rodinu. (mame Alhambru doma - su teraz na nu dobre ceny, ale ... ) Chceme auticko nejakeho podobneho tipu: Tucson, CRV, Kia Sportage, Suzuki Grand Vitara, Land Rover ...
A jasne, mohli by sme este nejaky ten rok setrit, ale ked ho uz teraz potrebujeme? A zas nieco obycajne kupit nechceme .. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

nordkapp_pb: A nove auto podla teba nestrati na cene behom dvoch rokov??? Okrem toho zastavam nazor, ze kupovat si uplne nove auto su vyhodene peniaze, pretoze ked vyjdes s autom z predajne, tak jeho cena rapidne klesa. Takze ak by som mal ist do noveho auta, tak idem v najlepsom pripade do nejakeho predvadzacieho vozidla, ale radsej by som isiel do niecoho co je zabehnute, ma nabehanych 50 tisic km a ma prijatelnu cenu. IMHO nevidim nic zle kupovat ojazdene auto na uver ci leasing, pretoze ked kupujem auto, tak by som mal vediet co kupujem, na co ho pozadujem a co od neho ocakavam. Je rozdiel kupit nejake BMW radu 5 a je rozdiel kupit nejaku Fabiu, ktora ma nabehanych 150 tisic km.

Ty si radsej kupis nabytok a budes chodit autobusom???
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hojko -> a co som napisal ty rozumbrada ? ... ze nove auto sice tiez straca hodnotu, ale rozhodne sa ho oplati na uver kupit viac ako olietanu plecku ... tiez by som si nove auto nekupoval, lebo v nom este ani nemusis sedet a podpisom zmluvy stratilo 10% :-( ... o tom som ale nechcel - pisal som vyssie ze mas cennikovu cenu auta (trznu) a z nej ti showroom zlavi % ked prides s inou ponukou, % ked vies vyjednavat a este ti odpocita sumu o ktoru sa navysi pri financovai, teda ho defakto kupujes lacnejsie a usetril si prachy pri nakupe neamortizovanej veci - dostal si za svooje peniaze hodnotu ponizenu o rozne vyhody ... naporit tomu prides do bazaru alebo k zivnostnikovi a ten pristupi na uver - zlavu z olietanej plecky ti prakticky neda - mozno zjednas za male nezrovnalosti % ale nikdy to nedosiahne financneho obnosu takeho ako pri novom aute, za ceny ti navysenie uveru neodcita, lebo nema zmluvy s bankami ktore tento financny nastroj poskytuju a nempomoze ti ani ohananie sa laistrom o vyhodnejsej kupe v inom bazare :-) :-) ... teda defakto kupis amortizovanu vec, za viac penazi ako si mohol - cize setris tym ze navysujes svoje naklady ((a to ako urcite uznas nieje moc dobry sposob setrenia)) :-) ...

... neber to ako zastavanie kupy noveho auta, ale ako argument proti kupe jazdenej plecky nevyhodnym sposobom ... nove by som si tiez kupil iba keby islo na firmu, ako fyzicka osoba nie, dokonca ani predvadzacku asi nie ((mozno keby nejaky dobry kamarat drzal v showroome kazdy den nad tym ochrannu ruku :-) ))...

... inak teda neviem ci si to cital, ale vidim ze si si vybral velmi pekny priklad o nabytku a autobuse ... to boli priklady a ziadna jazda "mastnou tyčou" tam nevystupovala ... iba som povedal ze podla mna mladomanzelom vystaci aj auto za 3000 kupene v cajku v hotovosti a mozu investovat do dolezitejsich veci pre rozbeh spolcneho zivota - nie do nafukanej iluzie luxusu za 8000, ktore nemaju :-) :-)

... ono v konecnom dosledku, ked si to niekto nevie spocitat kupeckymi poctami sam, tak mu budem darmo radit ze sa neoplati setrit tak ze kupis to iste za viac, pricom tym nic neziskas :-) :-) ... prajem teda stastnu ruku v hladani vyhodneho uveru v dnesnych podmienkach :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb: Ako citam, tak podla teba je rozumnejsie kupit auto za 3000 ako za 8000, pretoze to mladomanzelom bude stacit. Vies, nie vsetci su ako ty, ze im postaci stara zhrdzavena Felicia (v tvojom jazyku to bude zachovala vytunena felda). Ked kupis auto za 3000, tak je predpoklad, ze do servisu toho vozidla das v blizkej dobe v klude dalsich 3000 eur a tak ti kvazi z tych 8000 ostane uz len 2000. Ak by si vsak kupil nieco novsie a zachovalejsie za 8000, tak sice das tiez nieco za servis, ale malo by to byt menej ako 3000 a mozno tak minies celkovo len 9000. Okrem toho budes mat novsie a vacsie auto, ktore ti poskytne viac komfortu a par rokov este postaci. Nemusis pi pisat, ze si radsej vezmes kvalitneho japonca (v tvojom jazyku to bude tojóóóta), pretoze ak to auto ma 10 rokov, tak tych 10 rokov ma a je jedno, ci ide o japonca alebo cecha, mozno tak ten rozdiel bude niekde v motore, ale su ine veci na ktorych ten cas nezastavis.

Pokial chce auto hned a chce nieco pohodlnejsie, novsie ci vacsie, tak nech si kupi auto rovno za 8000 a nech ho splaca uz od dnes, ved preco by si mal kupovat auto za 3000, o tri mesiace ho predat za 2500 a potom si kupit nieco novsie za 8000 a zacat to splacat??? Takto za 8000 dostane co chcel a ma pokoj.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Adulko1 napísal:Ahojte, chcel by som sa opytat, ktora banka, resp., kde by sa dalo najlepsie pozicat peniaze za vyhodny urok na auto - pre novomanzelov. Vyska pozicky by mohla byt cca. 1 660 - 6 600 Eur (50 - 200 000 Sk)? Dakujem.
Adulko, ak to auto nie je kupované z vážnych dôvodov (imobilné dieťa ... ), moja rada by bola nepožičiavať si, ale na to auto si našetriť. Banky vás zderú z kože.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hojko -> nechapem preco proti tomu bojujes :-) pisem niekde o tom ze pre mna jedine vyhodne auto je felda ? osobne auto nevlastnim a este chvilku urcite nebudem, lebo ho absolutne nepotrebujem a momentalne ani nevyuzijem ... :-) ... ja sa nebavim o pohodli, veku, vykone, spolahlivosti aut - za 3000 kupis dobre auto, ked vies jak na to :-) ... len nebude mat ten pomyselny kredit tej plecky za 8 :-) ... problem v tvojom tvrdeni je ten, ze za 9 dostane to co ma hodnotu 7 a suhlasis s cenou 8 :-) :-) ... ale kto chce kam, pomozme mu tam :-)

... jedine co som v tejto teme povedal je, ze mi pride postavene na hlavu kupovat nizsiu hodnotu za viac penazi :-) ... ojazdene auto by som si ja osobne proste kupil jedine za cash a preco, to mas napisane hore ... ale je mi jasne ze si z toho zas kludne vyberes nieco podobne ako jazdu autobusom s novou stolickou v ruke, pripadne kecy o feliciach :-) ...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hojko: presne si to vystihol, ako si pisal v poslednom prispevku :)

erytrocyt: aj ja si to myslim :( Ale ak ho uz potrebujeme? A zas nechceme nejaku staru krabicu. :nono:
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

erytrocyt napísal:Adulko, ak to auto nie je kupované z vážnych dôvodov (imobilné dieťa ... ), moja rada by bola nepožičiavať si, ale na to auto si našetriť. Banky vás zderú z kože.
čakám od Teba SS ako sa dá v súčasnej dobe našporiť na auto, pokiaľ som zaradený do priemernej platovej triedy na SVK a nebývam s rodičmi :D
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

vsetko sa da, ale otazka je kolko rokov je potrebne setrit :-D
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

A keď už potrebuješ surne auto? :) resp. už ho využívať, tak pozicka ti to urychly a postupne splatis, či nie? Videl som niekde na autabazaroch na stránkach, že aj cez nich sa dá auto zobrať na leasing od 90 EUR mesačne, ale ako to je, aké sú úroky ... :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Adulko1: Myslim si, ze leasingy Autobazarov budu nevyhodnejsie ako tie od bank. Okrem toho dnes som zachytil na TA3 spravu, ze leasingovky isli do minusu alebo mali nejake straty...
Napísať odpoveď