Windows XP - problem z instalaciou
-
asterix3691
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Windows XP - problem z instalaciou
Cavte rozhodol som sa nainstalovat Windows XP . To CD z ktoreho som instaloval mam uz par rokov a vzdy bolo vsetko v poriadku . No ked som zacal instalovat a dostal som sa ku kopirovaniu suborov zacalo vypisovat chyby ze nemoze zkopirovat subor . Tak som to daval preskocit . Tych chyb bolo asi 10 mozna viac . No potom napisalo chybu ze chyba subor a nemoze sa windows doinstalovat . Tak som teda nahodil Windows 7 a stiahol som nový Windows Xp . Tam uz instalacia prebiehala vporiadku . No az kym nerestartovalo a neslo sa do nastavenie kde sa nastavuje siet dava cd kluc ...... Restartovalo PC ukazalo Bios ako vzdy a pisalo stlacte klavuse pre botovanie . Tak som nic uz nestlacal lebo to bolo nainstalovane uz tak to robim vzdy . Jak prebehly vsetky tie bodky tak napisalo A Disc read error accurred . Please restart ctrl+alt+delete . A z toho som sa taktiez uz nepohol . Neviete co s tym moze byt ? Chcel by som ten Windows nainstalovat no z niecim podobným som sa stretol prvý krat . Dakujem za kazdu radu
Re: Windows XP - problem z instalaciou
pre istotu sa mrkni či náhodou sa ti vbiose neprestavilo poradie bootovania. Ak je vsetko ok tak daj spusti inštaláciu a vnej recovery (stlacis R)
Tam skus fixnut boot particiu a mbrku napišes teda príkazy
fixboot
fixmbr
potom to reštartuj snad pomôže
Tam skus fixnut boot particiu a mbrku napišes teda príkazy
fixboot
fixmbr
potom to reštartuj snad pomôže
-
asterix3691
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
A konkretne ako mam nastavit ten bios tie bootovania ako maju ist v poradi za sebou ?
klasicke poradie bootovania byva: ako prva je CD/DVD rom, potom HDD a nakoniec ak mas aj diketovky tak ta. Alebo si ako prve nahod HDD a druhe CD/DVD rom, len potom ti nebude bootovat win z cd pri instalacii.