Problem s HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Problem s HDD

Príspevok od používateľa Hegy »

Zdravím,

potreboval by som vašu pomoc, vyskytol sa problém s HDD a prejavuje sa následovne:v biose detekuje disk normalne, ale ak je použitý ako windows boot tak ani nenabehne obrazovka načítania windowsu, ak je použitý ako sekundárny disk tak windows z primárneho sice nabehne, ale trvá to asi 30 minút kým sa dostanem vôbec do account managmentu a po prihlásení do windowsu ostane iba obrázok pozadia a inak ziadne ine funkcie windowsu korektne nenabehnu ajked ten primarny disk je v 100% stave, po odpojeni toho poskodeneho z neho nabehne windows uplne normalne.

harddisk vyzera byt mechanicky celkom v poriadku a tato vada sa vyskytla uplne bez nejakych predchadzajucich chyb, hdd nehuci, neprehrieva sa, ramienko ani disk neklepu, chyba sa vyskytla zo dna na den.

chcel by som teda budto radu ako by ste postupovali vy, mna napadlo keby ste vedeli o nejakom softe ktory sa da nabootovat normalne z cd bez zavislosti na OS, keby sa disk nedal opravit tak aspon data vytiahnut su tam dost dolezite veci.

Ide o disk Western Digital WD2000 / WD Caviar SE / SATA 200GB (udaje opisane z nalepky disku)

Za kazdu pomoc by som bol fakt vdacny.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: Problem s HDD

Príspevok od používateľa 3PO »

na obnovu dat nabotovat nejaku distribuciu Linuxu (mandriva, ubuntu). popripade existuju specialne cd zalozene na linuxe na zalohovanie dat z poskodeneho disku. ale pre jednoduchost radsej live cd normalnej distribucie. vlozis cd do mechaniky das z nej botvat a normalne ti nabehne linux. uvidis disky a postup je rovnaky ako vo win. oznacis adresar a das kopy (samozrejme sa da aj inak :) )
ak mas na funkcnom disku dostatok miesta tak to nahras na ten ak nie tak na usb, prenosny disk atd. vadny disk vyhodis (do elektro odpadu) alebo rozoberies.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

okej okej, no cez winy sa orientujem cez linuxy iba velmi velmi orientacne, vedel by si mi pomoct napr s nejakym odkazom na tieto divy? myslim ze su freeware takze by nemal byt problem ak je tak sa ospravedlnujem... a tieto distribucie uz obsahuju nejake osetrenie na poskodene disky? alebo si linux proste vie lepsie poradit... dalsia vec, disk je ntsc, berie tento format linux normalne? ale ked je to live cd tak asi ano, tak pomohol by si mi nejakym linkom, diki ale moc zatial skusim to nejak vykumat.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

no pomohlo, ale z hladiska pristupu dalej pristupova doba disku skoro nekonecna, zaloha dat rychlostou 20b/s, tyzden zaloha fotiek a dokumentov :)
Napísať odpoveď