MS v hokeji 2010

O športe...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: MS v hokeji 2010

Príspevok od používateľa Pilifo »

To ste si fakt mysleli, že aj s Kazachstanom prehráme? :D

Myslím si, že na vypadnutie stále nie sme, ale štvrťfinále je už 3 roky nad naaše sily.

Je pravda, že v osemfinálovej skupine nehrali vôbec dobre, nepredvádzali sme žiadny pekný hokej, takže vypadli sme "zaslúžene", keďže sme nedokázali ani nad Nemcami vyhrať, keď išlo o všetko.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Cesi to zmakli ;)
Zas raz si mozu do nas podpichovat..
Zapas som sledoval, len posledne 3minuty, kedze z predoslych dvoch zapasov som vedel, ze prve dve tretiny vzdy nic nehrame..
Som rad, ze vypadli...Treba kus ten nas hokej pozdvihnut a z dna sa to robi lepsie, ako z nezasluzenych vysledkov..
Kazdy by ich rad videl vo finale, ale nech su tam nasi zasluzene..Tento rok skoncili tak, ako si aj zasluzili..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Bieda.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

mňa len štve jedna vec:

ako je možné že dakedy sa vyburcujú a vedia zahrať - keď zhodnotíme celé majstrovstvá - našli sa možno 3-4 tretiny na ktoré som sa pozeral s údivom - nahrávali presne, strieľali často, bránili, korčuľovali - pekný hokej, potom prešiel strih a hrali ako vo väčšine zápasov naprd.

To, že sme mladý team to je blbá výhovorka, pretože to že sme mladý team neznamená že nebudeme korčuľovať viď. Mihálik a tak isto viď góly Nemcov - 2ja až 3ja vyrobili 5-tich našich, je pravda, že Budaj moc nepodržal ale ani za to nemohol - podľa mňa po Dánsku mal nasadiť Stanu od začiatku - lebo pri Fínoch o nič nešlo.

Ďalšou vecou bol neuznaný gól Nemecku, ktorý mal platiť - a čakal by som, že práve týmto neuznaným gólom im blikne v hlave kontrólka - "zle je" a začnú hrať - no nepoučili sa.

Na záver : pár tretín sme na MS zahrali pekne, zbytok nie, výkonnostne - keby zahrali všetky tretiny tak ako zahrali niektoré - mali by sme na to postúpiť - ten team na to mal - no raz zahrali (málokedy) a raz nehrali nič (často) a to si neviem vysvetliť také kolísanie vo výkone.

Chýbalo nám šťastie, chýbali nám skúsenosti, chýbalo nám nasadenie - keď hrá 1-2 z 5 na striedanie je to málo, chýbalo nám zakončenie, chýbalo nám toho veľa, no určite je v teame veľký potenciál a treba ostať fanúšikom aj v zlých časoch (nie ako niektorí ktorí fandia len keď vyhrávame).

O rok sa uvidí, akú zostavu dáme, dôležité bude postúpiť ako Nemci tento rok, aspoň do štvrťfinále, hlavne neurobiť si hanbu doma.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Forsaken: s predposlednym odsekom suhlasim, strasne casto si bohuzial vsimam, ze ked sa nasim nedari, tak hned sa vynori niekolko vtipov na adresu hokejistov, ale ked vyhravame, tak zrazu su vsetci najvacsi fanusikovia. Fandenie je prave o podpore aj zlych casoch, ale samozrejme tu musi byt aj kritika, no ta musi byt konstruktivna a nie zosmiesnujuca. Ty si to napisal dobre, pekne zhrnute a popisane chyby, nie iba urazky. Fandenie nie je o tom, ze hokejistov budeme chvalit ked pokazia zapas, ale o tom, aby mali podporu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

SAYING NO TO YOUR COUNTRY
Povinne čítať tento článok, lebo to čo slováci poznajú už nejaký ten piatok sa v súčasnosti rozmáha v celom hokejovom svete...

Ja len vypichnem pár pekných citácií:

I am tired.
I am not motivated, and I am thus of no use to the team.
I am injured (…but had my team advanced to the next round of the playoffs I would have played)
I don’t want to leave my family. Three weeks is an awfully long time away from home.
I have no contract for next season. If I am injured, my career is in jeopardy.
I have this summer cottage in Europe, and the sooner I can start working on it the sooner it will be finished.
I promised to fold napkins for my cousin’s wedding.

An estimated 100 players (probably closer to 120) who could have played at the 2010 IIHF World Championship have declined to participate. Many of them turned down invitations; some of them communicated at an early stage “if I am out of playoffs, don’t even bother asking me”; and, some of them cited injuries which were serious enough to prevent them from playing in Germany, but which would have been no obstacle had their pro teams advanced in the playoffs.

How can a player who is 22 or 25 or 27, and who was just eliminated from the playoffs be tired? Tired is a miner who works in a damp pit in Miktivka, in the Donetz Plateau in Ukraine, who never sees daylight and who provides living for a family of five in a modest two-room apartment. That is tired.

Tired is a divorced mother with two young kids who double shifts as a nurse assistant and cleaning lady to make ends meet.

Why is a 22-year-old Sidney Crosby tired when a 34-year-old Ryan Smyth is answering the bell for his country despite having represented Canada at the Worlds already on eight occasions?

Why is the only Swiss superstar, defenceman Mark Streit, tired, despite not having played one single playoff game in two seasons? Streit played his last NHL game on April 11 and he had almost a full month to recuperate before the start of the World Championships. But he was too tired to play.

But the eight Swiss players from SC Bern and Geneva-Servette who played a punishing seven-game final series which ended on April 24 are here and representing their country.

What reasons do Red Wings Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Thomas Holmström, and Johan Franzén have for not showing up when Red Wing Pavel Datsyuk jumped on the plane after their team was eliminated by San Jose?

Why is that a 23-year-old Niklas Bäckström is suddenly injured and unable to come to Germany when he played 22 minutes per game in Washington’s seven playoff games and would have played had the Caps advanced?

(Yes, it’s the same Bäckström, who last Monday signed a 10-year, $67 million contract only three years after graduating from the Swedish hockey system in 2007).

Why is that Bäckström’s 25-year old linemate Alexander Ovechkin is never too tired to play for his country, despite having an energy-draining style of play while averaging 23 minutes per game in the playoffs and constantly dishing out hits all over the ice?

Why did it take soon-to-be-free-agent superstar Ilya Kovalchuk less than two days to make his mind up to join team Russia in Germany, while journeyman Alexander Steen referred to his unsigned status as a reason for not playing for Team Sweden?
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ako neviem a racej nekomentujem...
Vladimír Mihálik – Pre nás jedným z pozitívnych prekvapení. Pri svojich dvoch metroch nepôsobil neohrabane. Hral vynikajúco pozične aj telom. Nerobil chyby, hral jednoducho. Nemal problém s prechodom na väčšie klzisko. Jeho veľmi dobré výkony na turnaji trochu kazí zaváhanie pri dvoch góloch Nemecka v boji o postup do štvrťfinále. Nebol v tom však namočený len on.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

begbeee: to je sposobene tym, co sa tu uz urcite spominalo - MS su kazdy rok a tym padom stracaju na exkluzivite, keby boli kazde 4 roky a striedali sa tak s olympiadou, tak by to hned bolo o inom. Vidim to aj na sebe, pocas OH som hokej este sledoval, teraz ma to uz nebavilo. A co potom hraci, ktori pri svojich platoch chodia na MS hrat v podstate zadarmo s rizikom, ze sa zrania a ohrozi to ich zamestnanie a predstavitelia ich krajin ich tam volaju kazdy rok?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

GothaR napísal:begbeee: to je sposobene tym, co sa tu uz urcite spominalo - MS su kazdy rok a tym padom stracaju na exkluzivite, keby boli kazde 4 roky a striedali sa tak s olympiadou, tak by to hned bolo o inom. Vidim to aj na sebe, pocas OH som hokej este sledoval, teraz ma to uz nebavilo. A co potom hraci, ktori pri svojich platoch chodia na MS hrat v podstate zadarmo s rizikom, ze sa zrania a ohrozi to ich zamestnanie a predstavitelia ich krajin ich tam volaju kazdy rok?
Why did it take soon-to-be-free-agent superstar Ilya Kovalchuk less than two days to make his mind up to join team Russia in Germany, while journeyman Alexander Steen referred to his unsigned status as a reason for not playing for Team Sweden?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vylet do Kolina

V pondelok sme v krcme sledovali hokej s Finskom a niekedy v polke zapasu sa len tak divame a niekto povedal, ze podme na hokej. Zacali sme sa divat jeden na druheho a rozmyslat o tejto moznosti. Z mobilu som pozrel ako je to s listkami, kamarat mi zistil z domu kedy a kde hrame, dohodli sme sa, zohnali 5 ludi a rozhodli sme sa, ze pojdeme. Okolo jednej sme vyrazili zo Slovenska, na obed okolo druhej sme boli v Koline, zaparkovali sme sa velke parkovisko hned vedla stadiona, vyzdvihli si listky na stadione a isli sa poprechadzat okolo stadiona.

Bol som dost sklamany tym co som videl, mal som pocit, ze Kolin vobec nezil hokejom, sluzby taktiez biedne, na moj vkus strasna bieda a pripomenulo mi to asi tak uroven nasej extraligy. Nebyt fanusikov v uliciach, ktori sa pomali zacali zbiehat, tak ani nevieme, ze sa v Koline dake MS hraju. Najst WC v blizkosti stadiona bolo nemozne, jedina moznost bola restauracia na vedla zimneho stadiona, par stankov s obcerstvenim vonku fakticky nic zaujimave neponukalo - cola za 4 eura, nemecky 1/2 meter klobasa na sposob hotdogu za 3.50 eur a pizza s nazvom "Big Pizza", ktora bola o nieco vacsia ako gygienicke vreckovi a stala 2 eur nas tiez neohurila. Este tam bol stanok s pivom, reklama na hodinky Tissot, par slecien rozdavajucich nemecke ciapky s vlajkami, malicky a vacsi fanshop a par vystavenych aut Skoda ako hlavneho partnera MS.

Pravdupovediac som ocakaval uplne nieco ine, ocakaval som vela stankov s obcerstvenim, ktore by ponukali vsetko mozne, stanky so suvenirmi, rozne akcie, moznosti zabavy a oddychu (ved vedla stadiona nebola ziadna lavicka na sedenie, takze sa dalo sediet akurat tak na schodoch ku stadionu), nieco co by zaujalo a dokazalo vyplnit volny cas cakanmi na zapas. Uroven bezpecnosti pri vstupe na stadion bola na urovni extraligy, mozno aj slabsia. Jeden usporiadatel pri jednych dverach, ktory natrhol listok, cim ho vlastne oznacil ako pouzity a hor sa na stadion. Ziadne prehladavanie batoha, nemoznost vziat si pit alebo jest na stadion ako je tomu napriklad v Kosiciach, tu nebol ziadny problem a mohol by som si tam v pohode doniest aj samopal. Na stadione to uz vyzeralo lepsie stadion vcelku pekny, plno bufetov, plno stankov so suvenirmi, ohradene plochy na fajcenie, plno vychodov, ziadna kontrola pri vstupe do hladiska (a tak sa s listkami za 34 eur dalo ist na miesta, ktore stali 64 eur).... My sme mali listky za 44 eur, ktore boli v tej vyssej rade, ale bolo s nimi v pohode vidiet na lad, prirovnal by som to asi k hornemu poschodiu Steel areny. Keby sme vedeli, ze domace Nemecko nedokaze vypredat svoj stadion a ostane poloprazdny, tak si kupime radsej tie najlacnejsie a sadneme si na lepsie miesta. Zaujimavy bol pocet divakov, ked uviedli 15 100 divakov, ale na stadione by som v pohode nasiel aj 5 tisic volnych miest, ved tie horne miesta boli takmer bez divaka.

Zapas s Nemeckom bol slaby, k nicomu vaznejsiemu sme sa nedostali, nedokazali sme si vypracovat sancu a strelit jeden gol je velmi slabe. Zo zapasu som sklamany, ale to iste bolo vidiet aj na hokejistoch.

Cesta domov z Nemecka nebola moc prijemna, asi dve hodiny od Kolina sme ostali stat v zapche, ked skoro dve hodiny bola kvoli nehoda uzavrena cela dialnica smerom na Prahu, potom to uz islo v pohode. Najazdit za dva dni 2300 kilometrov a stravit v Koline spolu zhruba 5 hodin, "uzit" si nehokejovu atmosferu a vidiet slaby hokej so smutnym koncom, tak to veru za to moc nestalo. Za volantom sme sa stredali len traja, pricom som cestou domov odsoferoval 8 hodin, dalsi dvaja ludia dali kvoli unave len po 2 hodiny, tak to aj vypadalo, ked som si o deviatej rano lahol a zobudil sa vecer o siedmej.

Ak by som mal ist v buducnosti niekde na takyto vylet, tak urcite radsej zohnat lacne ubytovanie v penzione a v klude sa vyspat a ist si pozriet mesto... no a hlavne dufat, ze to mesto bude zit hokejom. MS v Koline = fraska na kazdu stranu.
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Zaujímavý zážitok, neviem prečo potom Nemci usporadúvajú MS po desiaty krát... pravdepodobne iba kvôli zviditeľneniu svojich miest (spolkových krajín) a Výnosu z návštevnosti zápasov, reštaurácií, hotelov a penziónov.

S tou náročnou cestou do Kolína a späť súhlasím, zažil som to keď som išiel do Grécka busom a bolo to na nevydržanie už len z pohľadu cestujúceho a nie to ešte z pohľadu vodiča.
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Vyluckerovaní česi sú tam .... mygod
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

ja som cechom drzal palce a vyslo to :) , este dufam, ze rusaci daju kanadu
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Nemci maju cely hokej na haku, jedine, co sa tu stale dokola pretriasa dokola je futbal a napriek tomu, ze na takyto uspech v hokeji sa ani nepamataju/semifinale/, pochybujem, ze to bude zajtra na vrchnej stranke niektorych novin. Mam v robote kopu kolegov, ale o hokeji zatial nepadlo ani slovo.
Betarik
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Betarik »

no vypada to tak ze nemci maju hokej na haku my naopak nie nedavno vysiel official trailer MS 2011 na slovensku :) celkom k svetu :D uz sa tesim hehe

http://www.youtube.com/watch?v=6JeaEL4Xm00
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Begbee: nevidim problem v nedostatku hviezd , alebo v tom ze odmietaju prichod. Problem je v tom ze slovensko uz skoro ziadne nema. Moj najoblubenejsi team na MS su uz po neviem kolky rok Svajciari, vsimnite si ze kazdy rok podavaju lepsi a lepsi vykon. Ziadna hviezda, ziadne spoliehanie sa na stastie , ziaden fear u superov ze maju pred sebou neporazitelneho rivala ako je kanada. Jednoducho hraju poctivo a hraju 60 minut. Dat im este dva tri roky a dostanu sa podla mna medzi 4 naj a jedine co im na to trebalo bolo podchytenie mladeze a nespoliehanie sa na zazraky a stastie
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Rusi Kanadu solídne roztrhali, určite MS vyhrajú. Sú jasne najlepší.

Trailer vcelku dobrý. :)
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Švehla má najlepšiu angličtinu :D

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

P3Bo napísal:Begbee: nevidim problem v nedostatku hviezd , alebo v tom ze odmietaju prichod. Problem je v tom ze slovensko uz skoro ziadne nema. Moj najoblubenejsi team na MS su uz po neviem kolky rok Svajciari, vsimnite si ze kazdy rok podavaju lepsi a lepsi vykon. Ziadna hviezda, ziadne spoliehanie sa na stastie , ziaden fear u superov ze maju pred sebou neporazitelneho rivala ako je kanada. Jednoducho hraju poctivo a hraju 60 minut. Dat im este dva tri roky a dostanu sa podla mna medzi 4 naj a jedine co im na to trebalo bolo podchytenie mladeze a nespoliehanie sa na zazraky a stastie
Nesúhlasím s tým, že švajčiarom treba dať 2_3 roky. Blbosť. 2-3 roky sa im dávajú už od 1994 ako sledujem hokej a stále sú tam kde boli. U nich je problém, že jednoducho nemajú 2-3 hviezdy s absolútnym hokejovým myslením (neviem prečo ma stále napadá Oates :D ) a ako sa presvedčiame každý rok, tak team zohraných robotníkov nestačí na viac ako občasnú účasť v semifinále. Príkladov je dosť. Bielorusko, Švajčiarsko, Nemecko... Ak budú hrať ešte 3-4 roky spolu takto, bude to stačiť na viac? Myslím, že nie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

begbeee: Nesuhlasim s tym co si napisal a myslim si, ze kvalita svajciarskeho hokeja ide hore. Nieco o Svajciarsku som pisal tu: http://www.hojko.com/post1348801.html#p1348801
Napísať odpoveď