Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dahome
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotite?

Príspevok od používateľa Dahome »

Maki napísal:pridam nieco z divadelneho predstavenia na nasej fakulte - nacvicovane studentami z MU - Rómeo a Julián... fotky z generalky + premiery
č.2 - super :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

motokros panning....
Prvýkrát som sa pokúsil o panning. Zo 30 pokusov a konečne sa mi to podarilo. Teda mne sa to páči, ale budem rád ak sa k tomu vyjadríte .....
Prílohy
IMG_1911.jpg
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Betliar
foto z 12. 09. 2009
Prílohy
betliar.jpg
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

tan betliar je tak odfotený alebo je to upravené
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

klm16 napísal:motokros panning....
Prvýkrát som sa pokúsil o panning. Zo 30 pokusov a konečne sa mi to podarilo. Teda mne sa to páči, ale budem rád ak sa k tomu vyjadríte .....
subjektívne, v rámci kompo by som posunul celý záber doľava, ale inak príma... fajn, prvý pokus :wink:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

bol som dat dnes vyvolat film.
ceny: film kodak bw400cn: 5,80eur
36 fotiek 10x15cm: 8,05
vseho vsudy 13,85 eur za 36 fotiek.
to je skoro 12 korun za jednu fotku
415 korun za 36 fotiek. kua.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

mno...je to drahy konicek...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

jop už len za techniku vyplujeme kopec prachov a už len samotné fotky, ktoré sme si spravili sami nie sú najlacnejšie :) treba fotením začať zarábať aby sa to platilo samo :)
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

ja sa pochvalim. Ja som tento vikend mal moznost byt v komore, vyvolavat. Bolo to nieco uzasne. Vyvolaval som zajtial iba pozitiv ale bolo to skvela skusenosti. Cakat kym ti z papiera nieco vylezie. A je to omnoho tazsie ako z digi. Exponuje clovek tri krat. Pri fotaku, pri negative a pri pozitive. Ale uzasne nieco a ta faotka proste ma uplne iny nadych

//autoeditácia príspevku (24 Máj 2010, 22:04)
V Trnave nádherne blýskalo. Kým som sa spamatal, vytiahol stativ fotak, nasiel dialkovu spust vytiahol kartu z PC skoro sa doblyskalo. Vsetko som nahodil. Cvakol. Prilis vela clovny. Prdele. Nahodil znovu, cvakol. A ? Baterka ktoru som po vikende nenabil skapala :( toto som vytiahol z toho jedineho cvaku
Prílohy
blesk.jpg
DR8PruBr
Star
Star

triple > Je to HDR z jedného RAW-ka.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

zelovoc napísal:bol som dat dnes vyvolat film.
ceny: film kodak bw400cn: 5,80eur
36 fotiek 10x15cm: 8,05
vseho vsudy 13,85 eur za 36 fotiek.
to je skoro 12 korun za jednu fotku
415 korun za 36 fotiek. kua.
potom ich sem dufam hodis...som zvedavy
Ide to do penazi...ja viem ;)
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jeremy napísal:V Trnave nádherne blýskalo. Kým som sa spamatal, vytiahol stativ fotak, nasiel dialkovu spust vytiahol kartu z PC skoro sa doblyskalo. Vsetko som nahodil. Cvakol. Prilis vela clovny. Prdele. Nahodil znovu, cvakol. A ? Baterka ktoru som po vikende nenabil skapala :( toto som vytiahol z toho jedineho cvaku
fajn minimal... :wink:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

meffisto napísal:
potom ich sem dufam hodis...som zvedavy
Ide to do penazi...ja viem ;)
jasne, ze hej. ale budu to len scany fotiek, dalsie eura za scan filmu som uz nebol ochotny platit.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Mám takú otázku pre skúsenejších fotografov. Mám ultrazoom Panasonic DMC-FZ28 a ako iste všetci vieme snáď najväčšia chyba tohoto typu aparátov je obrovská hĺbka ostrosti. Samozrejme človek raz príde na hranicu každej techniky a pretože ešte stále nedozrel čas na kúpu zrkadla a veľkej kopy objektívov :D a ja chcem fotiť s malou hĺbkou ostrosti portréty "vymyslel som" jeden trik. Predĺžim ohnisko objektívu (pritiahnem zoom, rádovo tak okolo 10x - 14x) a zároveň zapnem macro-režim. To mi nádherne rozmaže pozadie, ktoré by inak bolo ostré jak britva a zostane zaostrené na tvár.

Otázka: je tento postup zlý, resp. dopúšťam sa nejakej chyby pri tomto spôsobe fotenia?
DR8PruBr
Star
Star

Begbeee > Keď som mal ultrazoom robil som to podobne :) Ono je to fajn, ale – čím väčšie ohnisko tak tým nižšia svetelnosť = dlhšia uzávierka. A ak chceš uzávierku skrátiť tak pridáš ISO a u kompaktov je to s ISO-m viac než hrozné. Za dobrého svetla sa s tým dajú spraviť aj celkom fajn fotky.

Medze sa pokusom nekladú žiadne ;)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

begbeee napísal:Mám takú otázku pre skúsenejších fotografov. Mám ultrazoom Panasonic DMC-FZ28 a ako iste všetci vieme snáď najväčšia chyba tohoto typu aparátov je obrovská hĺbka ostrosti. Samozrejme človek raz príde na hranicu každej techniky a pretože ešte stále nedozrel čas na kúpu zrkadla a veľkej kopy objektívov :D a ja chcem fotiť s malou hĺbkou ostrosti portréty "vymyslel som" jeden trik. Predĺžim ohnisko objektívu (pritiahnem zoom, rádovo tak okolo 10x - 14x) a zároveň zapnem macro-režim. To mi nádherne rozmaže pozadie, ktoré by inak bolo ostré jak britva a zostane zaostrené na tvár.

Otázka: je tento postup zlý, resp. dopúšťam sa nejakej chyby pri tomto spôsobe fotenia?
Nie, prave si objavil pomerne bezny sposob fotenia :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Za to tam boli úvodzovky. Priznám sa "vymyslel som" som dal preto lebo som na to prišiel sám svojím skúšaním a na nete som sa o tom nikde nedočítal ani keď som hľadal a práve preto sa pýtam vás priatelia :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

begbeee napísal:Za to tam boli úvodzovky. Priznám sa "vymyslel som" som dal preto lebo som na to prišiel sám svojím skúšaním a na nete som sa o tom nikde nedočítal ani keď som hľadal a práve preto sa pýtam vás priatelia :)
nie nie... je to pomerne bezne, preto sa napr fotia portrety casto telesklami lebo dokazu odizolovat objekt
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

begbeee napísal:Za to tam boli úvodzovky. Priznám sa "vymyslel som" som dal preto lebo som na to prišiel sám svojím skúšaním a na nete som sa o tom nikde nedočítal ani keď som hľadal a práve preto sa pýtam vás priatelia :)
Heh sranda pred 10 minutami som prišiel na to iste bez prečítania toho príspevku :)

Ale ja sa chcem spytať niečo iné, že neviem čo z príslušenstva foťáku mám retardované
lebo keď som si kupil fotak bol nový a boli ku nemu tie jednorázové baterky, vydržali okolo 300 zaberov (možno aj viac) stým som bol spokojný no keďžetie došli nabil som si nabíjacie a dal do foťaku, tieto nabíjacie svine vydržali tak 50-100 záberov (podľa nálady foťaku)....tak som si myslel že sú baterky zle, ale dnes som si požičal taktiež nabíjacie ktore vydržali ich majitelovy asi na 400 zaberov nabil som ich na jeho nabijačke a idem fotiť, pri 40 fotkach sa mi začal fotak signalizovať vybitie baterky a po 130 fotke sa fotak už nehcel ani zapnuť.....teraz skúšam tie moje nabil som ich na tej nie mojej nabijačke a spravil som 80 zaberov a zatial nesignalizuje nič....neviete čo sa to deje ? v čom je problém ? :smt017
Dik
Napísať odpoveď