Potreboval by som prosím Vás poradiť kde v okolí BB môžem zohnať do nedele "lietajúci lampión". Viem, že na internete sa dajú objednať, ale to by určite nedošlo do terajšej nedele. Preto práve do toho dňa, lebo kamarátka bude mať narodeniny a dnes ma to napadlo, ako darček pre ňu. Prípadne by som to aj vyrobil, len nikde som nenašiel návod a ten špeciálny recyklovateľný papier tiež nebude ľahké zohnať. Najlepšie by bolo kúpiť už hotový. Ak máte dáke rady, kde teda v okolí BB by som to mohol zohnať do 2dni, bol by som nesmierne vďačný. Ďakujem vopred za každú radu!
Plánujem zajtra pozrieť papiernictvo v Európe, ale tomu nedávam veľkú šancu.
Lietajúci lampión - kde ho zohnať, súrne!
Re: Lietajúci lampión - kde ho zohnať, súrne!
A potrebujes tam specialny papier? Inak navod je jednoduchy - staci ti urobit z drotu kruh a priecne ho prepojit dalsimi 2ma kusmi drotu (vznikne ti X). Na obvod pripevnis nieco na zadrzanie tepleho vzduchu a do stredu Xka das sviecku. Najhorsie je zohnat nieco na ten vak, ale dobre by mohlo posluzit vacsi papierovy sacok do ktoreho potom vystrihnes nejake ornamenty a prelepis priesvitnou paskou ktoru mozes nafarbit.
Re: Lietajúci lampión - kde ho zohnať, súrne!
Gothar, ďakujem za pomoc, ale ten špeciálny papier na vak by som asi nezohnal a čo sa týka sviečky. To musí byť špeciálna hmota v tom, čo dokáže naplniť ten vak teplom, to klasická sviečka pochybujem. Dnes som troška obvolával známych a jedna známa ich má doma, tak za kus 2,5e. Dokonca v obľúbenej farbe kamarátky, tak dve muchy jednou ranou. Ani som nedúfal, že sa mi podarí zrealizovať môj nápad