openTTD

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

ja osobne s tym skusenosti nemam. ak mam cas kreslim pre 8bpp preto sa bohuzial o problemy s 32bpp nestaram.
sorry :?
ale na forach/wiki by mal byt navod ako to to rozbehnut
bzuco47
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bzuco47 »

caw te som novacik v tejto hre a amm taky problem s AI napise mi tuto hlasku poradte co s tym pls

EDIT:/ thx
Prílohy
wtf?
wtf?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nemáš stiahnuté žiadne AI, nové AI si môžeš stiahnuť cez voľbu "Skontrolovať online obsah", ktorú máš hneď v hlavnom menu po spustení hry..
Cath554
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Re: openTTD

Príspevok od používateľa Cath554 »

vie tu niekto ako nastavit AI debugovanie aby mi moji supery aj daco robili (OTTD 1.0.0) ???
brm napísal:Nemáš stiahnuté žiadne AI, nové AI si môžeš stiahnuť cez voľbu "Skontrolovať online obsah", ktorú máš hneď v hlavnom menu po spustení hry..
tam som pozeral ale nic ohladom toho tam nieje
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Ozivim tuto temu :) Objavil som tuto hru ale nechapem zakladom aj ked som navody kukal :) Napriklad kam vlastne mam prevazat tovar z tovarni alebo co. Jedine co sa mi podarilo bolo rozvazanie ludi autobusom :)) Mam chut tu hru hrat len keby som vedel ako :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

jamesiq: Vsetko niekam patri. Les patri do horarne, uhlie do elektrarne, olej do rafinerie atd... Pasazierov a postu, neskor aj peniaze vozis z mesta do mesta, najvyhodnejsie je to letecky, ale na zaciatok je dobre zacat v vlakmi. Dole ti vyskakuju informacie, tak ked kliknes na to, ukaze ti dve mesta odkial kam chcu ist ludia a je to dotovane mestami, takze dava viacej penazi atd..., rovnako aj ked napriklad les zvysi produkciu dreva, tak to treba vyuzit.
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Aa vyborne, dik :) Ze ma to aj nenapadlo.. Idem to vyskusat :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

hojko napísal:jamesiq: Vsetko niekam patri. Les patri do horarne, uhlie do elektrarne, olej do rafinerie atd... Pasazierov a postu, neskor aj peniaze vozis z mesta do mesta, najvyhodnejsie je to letecky, ale na zaciatok je dobre zacat v vlakmi. Dole ti vyskakuju informacie, tak ked kliknes na to, ukaze ti dve mesta odkial kam chcu ist ludia a je to dotovane mestami, takze dava viacej penazi atd..., rovnako aj ked napriklad les zvysi produkciu dreva, tak to treba vyuzit.
začínať s vlakmi nie je úplne vhodné vždy. záleží od roku, v ktorom sa začína. ked sa hrá online, často je to už pokročilá doba a tam sa oplatí vybrať všetky prachy z banky, postaviť letiská v dvoch, troch mestách a hodiť zo 5 lietadiel. ideálne na väčšiu vzdialenosť. potom sa peniaze pohrnú :D a potom stavať traťe :) autá sa moc neuplatnia. na nete nie

prihodím jeden sejv z hry po nete :)
Prílohy
screen
screen
Curuj Transport, 28-07-2038.sav.zip
sejv
(258.18 KiB) 41 stiahnutí
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

Hráte cez net? aký server :D
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

aký príde :D
teraz som častejšie bol na "fonzie lounge" sa volá myslím. veľké mapa, často sú tam admini, dobré nastavenia server - žiadne poruchy, lietadlá majú skutočnú rýchlosť, možnosť stavať obrovské stanice. dá sa tam vblázniť :D a zabiť zo 4 hodiny, ak chcem byť najlepší :)
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Ludia, vedeli by ste mi dakto vysvetlit "naprogramovanie" vlaku nech mi v jednej tovarni veci nalozi a v druhej zase vylozi? Nasiel som jeden video tutorial aj som pochopil oco tam ide ale fungovalo mi to asi raz a aj to s autobusmi. Postavim trat z jednej stanice pri tovarni do druhej stanice pri druhej tovarni (dol na zeleznu rudu do zeleziarni ci kam to bolo) v strede som postavil depo a kupil vlak s voznami na zeleznu rudu. Nastavil ho nech ide do dolu nalozi vsetko a ide do zeleziarni a vsetko vylozi. Ale on tam iba zastavi nic nenalozi a ide prec do depa aj ked tam ist nema... Nechapem to.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Space5800
Medium Professional
Medium Professional

jamesiq nemusiš ani nastavovať aby naložil všetko / vyložil... ja to necham vždy tak...koľko tam je naloži (napr les) ide do bodu B (napr. pila) a vyloži... :) ak sa ti vracia do depa skontroluj koľaj či je všade spojená
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jamesiq.. a máš správne vagóny na železnú rudu?
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Hej mam presne na zeleznu rudu. Idem skusit ci to nebolo tym ze bola zle spojena trat. Inak neviete ako spravit budovy a stromy priehladnymi? Aby mi nezavadzali :)
robbo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa robbo »

Vľavo hore nastavenia-->nastavenia priehľadnosti
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Ok nasiel som diky :)
Júú uz mi to funguje vlaciky mi behaju :D Dokonca aj semafory som postavil ale netusim ci funguju dobre :D
Este by ma zaujimalo ako urcim co ma vlak nalozit a co nie? Postavil som stanicu tak ze je kusok od mesta ale chcem nech naklada len uhlie z tovarne napriklad. Ci to vlastne urcuju typy voznov?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ano urcuju to typy voznov.
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Curuj napísal:aký príde :D
teraz som častejšie bol na "fonzie lounge" sa volá myslím. veľké mapa, často sú tam admini, dobré nastavenia server - žiadne poruchy, lietadlá majú skutočnú rýchlosť, možnosť stavať obrovské stanice. dá sa tam vblázniť :D a zabiť zo 4 hodiny, ak chcem byť najlepší :)
Ten server je zaheslovaný? :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Curuj: Lenze je rozdiel, ak niekto ani nevie co ma spojit a ked ma za tym niekto odsedenych 100 hodin. Ja som tiez presedel pri tom cele hodiny, ci to bola prva verzia TT alebo novsia TT Deluxe. Dnes, keby som zacal hrat, tak urcite idem do lietadiel, ak by som mal moznost stavat len male lietisko, tak okolo neho si postavim kolajnice a hned vedla spojim s letiskom aj autobusovu zastavku a to z toho dovodu, aby som o 30 rokov ked pridu velke letiska a velke lietadla, mohol zburat letisko & kolajnice a miesto toho dat nove velke letisko. Umiestnit male letisko co najviac do stredu mesta, par policok okolo mat podchytenych kolajnicami, aby tam nikto nepostavil domy, trate ci zastavky, tak to je vyhoda. A tym, ze letisko spojis trebars s autobusovou zastavkou, tak dosiahnes to, ze aj keby ti neumoznili nic stavat v meste, uz k postavenej zastavke mozes pristavit, takze k busovej zastavke das nove letisko. Isto si sa neraz stretol s tym, ze si si chcel postavit nieco v meste a vybehla na teba hlaska, ze Local authority blablabla... :) Samozrejme je tiez dobre si pozriet graf penazi, teda preprava co a v akom casovom horizonte kolko vynasa, ale pre zaciatocnika a pri hre v najlahsom rezime proti pocitacu je to zbytocne mutenie hlavy. Pri hrani so skusenymi hracmi cez internet je to uz o inom.

PS: Teoreticky by sa dal spravit cisto hojko.com server pre OpenTTD, kde by sme si mohli niekedi zmerat sily. Dohodli by sme sa na urcity cas, dohodli sa na verzii hry, na pravidlach a pustili by sme sa na to. Idealne by to bolo asi niekedy cez Vianocne sviatky, ked bude mat vela ludi cas na hranie.
Napísať odpoveď