Víkendový výlet. KAM?!

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Víkendový výlet. KAM?!

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Takže: hľadám nejaké zaujímavé miesto na víkendový výlet. Ideálne by to bolo niekde na východnom alebo strednom slovensku. Ubytovanie nejaké na štýl chaty / penziónu / turistickej ubytovne (nemusí to byť luxus), aby to nebolo cenovo náročné nakoľko sa tam chystáme skutočne len prespať a počas dňa byť niekde na túre.

Poznáte niečo, kde je čo obdivovať, kde sa dá pomerne lacno ubytovať a je to v tej lokalite ako som spomínal?

Ak môžete tak napíšte to miesto + ak máte nejakú skúsenosť s nejakým ubytkom tam tak aj nejaký web / kontakt na to ubytovacie zariadenie.

Vďaka.
smejo
Addict
Addict

Re: Víkendový výlet. KAM?!

Príspevok od používateľa smejo »

vysoke tatry, nizke tatry, slovensky raj - asi aj v takomto poradi by ma to zaujimalo.. napr. v strbe urcite najdes lacne ubytko a urcite tam je aj co pozerat, v nizkych konkretne neviem, ale urcite to tiez nebude drahe a vo vacsine dedin najdes nejaky privat, v raji napr. cingov, tam je celkom dost chatiek
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

Skús sa kuknúť SEM- mám tam aj linky, spoje, ceny, fotky...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Smejo - presne to mi hneď napadlo ako prvé. Najviac by som asi odporúčil Slovenský raj. Ak sa podarí počasie, je to tam nádherný výlet. O ubytko by tam nemaka byť núdza, či už v Hrabušiciach alebo inde. :)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Sulov, jednoznacne.
Krasna priroda...skaly, hrad...vela turistickych chodnikov

najlepsia stranka ktora ti pomoze je tu : http://www.turistikaonline.sk/index.php?m=11&i=10
ale Sulov odporucam
Prílohy
sulov.jpg
smejo
Addict
Addict

Hm, nie je sulov troska odveci?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ubytovanie v obci Tegart okres BR a mozes sa rozhodnut kam zabludis: Slvensky raj/Dobsinska ladova, Nizke Tatry, o trochu dalej Vysoke, Muranska planina+Muransky hrad, do hodiny a pol cesty autom aj Ciernohoronska zeleznicka/Jaskyna mrtvych netopierov/vychodiskove body na Dumbier a Chopok
DR8PruBr
Star
Star

all > Dobré námety zatiaľ ;) Snáď si niečo vyberieme aj s priateľkou.
jackb
Redeemer
Redeemer

ak ma priatelka rada koniky tak v polceste medzi Telgartom a Dobs. lad. jaskynou je Ranc pod Ostrou skalou, alebo Ranca na Muranskej dlhej luke smerom na Muransky hrad ;)
potom zreferuj ako sa pacilo, nech napisem nazory turiststov do bakalrky :D
DR8PruBr
Star
Star

jackb > Na tom ranči sme už boli. Boli sme ubytovaný v obci "Dobšinská ľadová jaskyňa" v jednom dome. Takže tam to už máme "preskúmané.
jackb
Redeemer
Redeemer

njn... takze odporucam ist viac na zapad. Telgart je na byvanie lacnejsi ako Horsky hotel Puste pole (teda ak funguje)... a je to lepsie vychodisko na Kralovu holu a na Muransku planinu to je z tade blizsie ako z Pusteho pola...
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

a čo tak ist celkom na vychod? Poloniny? Vihorlat? o ubytko tu nieje žiaden problem... kebyže si si vybral Vihorlatske vrchy penziony(Zemplínske Hamre, Snina, Stakčín) a kebyže poloniny tak v Novej sedlici je Penzion a v Stakčíne turisticka ubytovňa.... a ešte je tu kopec chatiek... keby že si sem išiel daj vediet dam ti kontakty
DR8PruBr
Star
Star

Nakoniec sme boli v Tatrách (Tatranská Lomnica). Ubytko sme mali toto: http://ubytovanielomnica.com/

V podstate sme tam len prespávali. Majiteľ tej ubytovne pohoďák, veľmi milý a ochotný človek, môžem odporučiť ak sa chce nieto vytrepať do Tatier.
jozko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozko »

nechcel som vytvarat new temu takže chceme ist s kamosom na výlet...aku lokalitu na slovensku by ste poradili ? aby to bolo dostupne vlakom/busom , nie až moc drahe, dalo by sa tam vyblazniť a boli b fajn spomienky atd..
smejo
Addict
Addict

skus konkretizovat poziadavky, pretoze niekto rad spomina na zapad slnka, niekto ma zas rad spomienky na noc bez spomienok ap.. dostupna vlakom/autobusom je v podstate kazda prdel na slovensku, cize lokalitu si tiez nezadefinoval... takze co vlastne hladas?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

v prvom rade by si mal ty vedieť trochu viac, kam ťa to ťahá. Pretože každý pod pojmom "výlet" vidí niečo iné. Môžete ísť na nejaký festival, môžete ísť na rybačku, ak vás baví turistika, tak do hôr. Je veľa možností, skús to trochu priblížiť aká je tvoja predstava...

//smejo predbehol :)
DR8PruBr
Star
Star

My ideme tento víkend do Demänovej (nejaká chatová oblasť blízko Demänovskej jaskyne slobody). Od ľudí čo tam boli som počul len chválu. Máš tam jaskyňu, kopce a proste Liptov ;) Pekné lesy, relatívne čistý vzduch a tam kde ideme my by mal byť najmä ticho a pokoj. Už nech sme tam :)
jackb
Redeemer
Redeemer

no tento rok to aj cenovo bude normalne, lebo 2 sezony pred tym bola Dolina dost draha...
pre byvanie na Liptove, na okraji LM, tak skus vygooglit Borad dom Brezko, len neviem ci este funguje...
no a keby len jedna jaskyna ;) cele je to tam ako syr, len pristupne su len Sloboda a Ladova a v Janskej doline uz takmer rok Stanisovska, ale ta je na styl Jaskyne mrtvych netopierov: mali by ste dostat prilby a kombinezt, lebo chalani sa to nechceli zhovadit tak ako je ponicena vyzdoba v Slobode...

sry, za multy post, vcera sa forum tvarilo, ze mi post nechce odoslat, tak som par krat klikol na odoslat a ked som efekt neviudel ziaden, tak som to vzdal...
jozko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozko »

No nwm presne možno spoznať blavu alebo ine sk. zajimave mesto...alebo zlate piesky, alebo ine zajimavie miesto ale určite žiadnu turistiku
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Pomaly každé mesto, dedina má alebo v jeho blízkom okolí sa nachádza niečo zaujímavé. Niekto považuje za vzrušujúce prejsť všetky múzeá, skanzeny alebo historické pamiatky v celom okolí. Niekomu stačí, že sa vyvalí na pláž a obdivuje ženy a večer sa ide zabaviť na diskotéku. Tým chcem povedať, že stále si nenapísal nič bližšie. Skús opísať tvoju predstavu, kde bývaš a či chceš ísť niekde ďalej od tvojho bydliska, aký máš rozpočet na takýto výlet atď.
Napísať odpoveď