Zdravim,
tak mam po dlhsom cakani konecne svoj vysneny novy cestak. Na nom zatial docasne klasicke pedale a vyberam si nove pedaliky. Ako to tak prezeram a rozne studujem, zacinam mat v tom trochu zmatok. Ak sa tu v tom niekto vyzna a vedel by mi nejak opisat, cim sa lisia jednotlive upinacie mechanizmy, pripadne poradit niektore pedale, kde je dobry pomer kvalita/cena (teda limit na cenu nie je urceny, len nechcem vyhadzovat za nieco, co nebude mat citelny vyznam oproti niecomu daleko lacnejsiemu), bol by som velmi vdacny. K+ prakticky ista
cestne pedale
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: cestne pedale
myslím že v tejto veci ti najlepšie poradí personál v špecializovanom cyklo obchode. Nie klasický šport v tescu, ale niekde kde sa tým naozaj seriozne zaoberajú. Zrejme bude aj záležať od samotnej konštrukcie alebo váhy bicykla, prípadne od toho či plánuješ prevažne roviny alebo stúpania a možno aj iné faktory (inak by asi nebolo toľko druhov ako píšeš, i keď musím priznať že ja v nich rozoznávať neviem a toto ber len ako radu laika
)
no som sa uz pytal v par cykloch, akorat je problem ten, ze tam vacsinou maju sice uzasny vyber na horske a na tie vedia aj poradit, ale v cestnych sa zas az tak nevyznaju a doporucili mi radsej si nieco vybrat, pricom som dostal nejake tipy na modely, ktore sa asi najviac predavaju, a oni to objednaju... a tych druhov zas az tak extremne vela nie je..., nejake tri typy upinania som v zaklade nasiel. A bicykel vazi 9.25kg speedster s50, ale to je myslim irelevantna info, kedze pedale si ludia casto prehadzuju z bika na bike...
len doplnim, dopatral som sa k tomuto clanku: http://www.roadcycling.cz/index.php5?st ... =482&zpz=1
len doplnim, dopatral som sa k tomuto clanku: http://www.roadcycling.cz/index.php5?st ... =482&zpz=1
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ked som kupoval ja na cestny bicykel, tak som sa rozhodoval medzi cestnymi pedalmi a MTB. Vybral som si MTB pedale, aj ked je to pre niekoho zvladnost, ale spravil som to z dvoch dovodov: MTB pedale su o nieco mensie, ale maju upinaci mechanizmus z oboch stran, takze sa daju naslapnut aj z tej aj z druhej strany. Ak chcem niekomu pozicat bicykel, tak na jednu stranu pripnem umelu nasadku vratane odrazok, takze s jednej strany ostane pedal pre SPD, z druhej strany je to normalny pedal ako na beznom bicykli, takze sa da pohodlne jazdit aj bez pedalou. Druha vec je, ze cestne topanky maju makku podrazku a zle sa na nich chodi, tak mi aspon vravel predavac v obchode a aj mi to ukazoval. Chcel som preto trvrdu podrazku, aby sa mi dobre chodilo, aby som pripadne mohol ist v tych topankach aj niekde po kamenoch, pretoze uz sa mi par krat stalo, ze z betonovej cesty sa stala rozbita cesta a zrazu som sa citil ako v lese, ked som chodil po kamenoch a bicykel som tlacitl alebo niesol na pleci. Topanky som si vybral priemerne od Shimana, zatial som s nimi velmi spokojny a nemam im co vycitat.
Ako vsak napisal audiotrack, najlepsie ti asi poradia priamo v obchode, mozes sa popytat tam a pripadne potom objednat z internetu, ak to budes mat lacnejsie. Na cesty bicykel ti asi vacsina predajcov odporuci klasicke cestne predale s naslapovanim z jednej strany, pretoze su vacsie, maju iny mechanizmus a predsa sa to tam viac hodi. Vyber topanky uz bude skor zalezat na tebe, ze kolko chces do toho investovat, ake sa ti pacia alebo ake ti budu sediet. Miesto lamania si hlavy s pedalmi a topankami by som sa skor zameral na slnecne okuliare, pretoze tie su pre teba dolezitejsie a tu treba dobre vyberat, pretoze oci mas len jedny a skoda si ich kazit nekvalitnymi okuliarmi.
Ako vsak napisal audiotrack, najlepsie ti asi poradia priamo v obchode, mozes sa popytat tam a pripadne potom objednat z internetu, ak to budes mat lacnejsie. Na cesty bicykel ti asi vacsina predajcov odporuci klasicke cestne predale s naslapovanim z jednej strany, pretoze su vacsie, maju iny mechanizmus a predsa sa to tam viac hodi. Vyber topanky uz bude skor zalezat na tebe, ze kolko chces do toho investovat, ake sa ti pacia alebo ake ti budu sediet. Miesto lamania si hlavy s pedalmi a topankami by som sa skor zameral na slnecne okuliare, pretoze tie su pre teba dolezitejsie a tu treba dobre vyberat, pretoze oci mas len jedny a skoda si ich kazit nekvalitnymi okuliarmi.